Balin inspiroima aamiainen

22.03.2018

Balilla ruoka oli taivaallista! Siellä oli lähes mahdotonta syödä epäterveellisesti. Vaihtoehtoja oli valtava määrä ja hieman etsimällä löytyi ihanaakin ihanampia helmiä, joihin tahdon vielä palata.

Hotellilla tai ”home-stay:ssa” eli paikallisten kotien yhteyteen rakennetuilla omilla pikku taloilla tai huoneilla, oli aamiainen yleensä kahvia, munakas joko vihanneksilla tai banaanilla ja lautasellinen tuoreita hedelmiä.

Kuva: Sara Adolfsen

Kahviloista sai vaikka mitä herkkuja, vihershotteja tai muita hyviä eliksiirejä, smoothieita, taivaallisia luomuksia ja mun rakastamaa kookosmaitolattea. Niitä tulikin juotua siellä jokunen. Toki jos laten juon kotona, niin yleensä myös joko kookos- tai mantelimaidolla.

Jokainen aamiaishetki oli iloa ja valoa täynnä. Kahviloissa saatoin istua ja katsella riisipellon ylitse tai seurata muurahaisten tai pienen liskon elämää. Minusta oli ihanaa syödä aamupala, joka oli kauniisti ajatuksella aseteltu. Siitä tulikin mieleeni, että miksi en ottaisi tätä tavaksi myös kotona Suomessa. Eikä vaan aamiaiseen liittyen, vaan yleisesti ja lisäten siihen vielä kiitollisuuden jokaista ateriaa kohden. Sitä teimme siellä uusien ystävien kanssa. Kun ruoka on edessäsi, ota hetki aikaa, anna aistien kytkeytä päälle, näe, koe, haista ruoka ensin, ja anna tilaa kiitollisuudelle. Sitten vasta hitaasti etene syömään ihana ateriasi.

Kotona olen yleensä syönyt kiireessä tai seisaalta. Mukana kulkevat eväät on ollu aika ankeita sekä maualta, että ulkonäöltä. Tämä taitaa kantaa juurensa fitnessaikoihin, jolloin ruoka oli todella vaan ruokaa, enkä varsinkaan välittänyt itsestäni yhtään siinä mielessä, että olisin tehnyt itselleni jotakin kaunista. Nykyisin, kun olen opetellut arvostamaan itseäni, rakastamaan ja olemaan hellä, ymmärsin, että näitä ”jäänteitä” löytyykin vielä tuolta ”vanhalta” ajalta.

Kuva: Sara Adolfsen

Päätin Balilla ollessani muuttaa tämän pysyvästi ja sillä ajatuksella, että tahdon antaa itselleni vain hyvää ja kaunista myös ruuan muodossa, terveellisyyden lisäksi, koska minä ja kehoni on sen ansainnut.

Olen myös todella visuaalinen, joten miten paljon se voikaan vaikuttaa kokonaisuuteen, jos tekee ja näkee ruuan edessään kauniina ja luo kauneuttaa lautaselleen.

Elämästä tulee nauttia joka päivä! On se sitten sen aamiaishetken tai muun jutun kautta ja äärellä. Eikö vaan, että meidän kannattaa tehdä sitä mahdollisimman paljon? Jos on mahdollisuus tehdä itselleen jotain ihanaa, niin tee se! Kaikki nämä jutut vaikuttaa omaan oloon ja mieleen.

Tässä siis yksi oivallus, jonka halusin teillekin jakaa.

Kuva: Sara Adolfsen

Munakkaassa on kookosöljyä, purjoa, tomaattia ja 3 luomu kananmunaa

Himalajan suolaa (foodin)

Vierellä parsakaalin ituja

Smoothie

2dl mustikkaa

Mustakaalia

Avokado

Banaani

2rkl Kookosmannaa (foodin)

Itse tehtyä kombuchaa (ei välttämätön)

Vähän vettä

Ripaus bourbon vaniljaa (foodin)

Päällä kookoshiutaleita (foodin)

Melonitähtiä

Pitaijasydämiä
Itse kasvattettuja ja kuivattuja ruiskukan terälehtiä

Sara Adolfsen on terveyden, kauneuden ja hyvinvoinnin ammattilainen. Häntä inspiroi etenkin luonto, siellä liikkuminen, villiyrtit, kaunis ruoka, elämä ja ihmiset, tunteet ja mieli, hyvinvointi ja terveys, sekä luontainen kauneudenhoito. Sara rakastaa kirjoittamista ja toivoo tuottavansa sillä myös muille inspiraatiota, omia oivalluksia ja iloa! Hän kirjoittaa sisältöä myös Täysii-sivustolle. Sara avaa kesällä hyvän olon ja mielen tilan, liikkeen ja hoitolan Helsinkiin. Siellä hän tekee funktionaaliseen lääketieteeseen pohjautuvaa ravintovalmennusta, sekä ekosertifioidulla hoitolasarjalla ihonhoitoa. Saran kotisivut löytyvät osoitteesta www.naturalwellness.fi.