Onnellisuus koostuu monista asioista, joista yhtenä tärkeimpinä on kiitollisuus. Kiitollisuusharjoitus auttaa lisäämään onnellisuutta elämässä. Alta löydät kaksi erillistä kiitollisuusharjoitusta, joita voit kokeilla vaikka heti.

Kiitollisuusharjoitus siitä, mitä sait tänään

Teen itse joka päivä kiitollisuusharjoituksen, jossa pohdin kaikkia päivän aikana tapahtuneita asioita, joista olen kiitollinen. Asioiden ei tarvitse olla ”mitään erityisiä”, vaan kiitollisuus kaikista pienistä, arkipäiväisistä asioista riittää.

Olen itse esimerkiksi ollut kiitollinen siitä, että ei satanut kun pyöräilin opiskelemaan tai jos satoi, niin olin kiitollinen siitä, että matka sujui nopeammin ja kevyemmin.

Joka päivä olisi hyvä listata edes pari-kolme juuri sinä päivänä tapahtunutta positiivista asiaa. Ulkoisten asioiden lisäksi tulisi olla kiitollinen myös sisäisistä asioista.

Tämä harjoitus tuli minulle mukaan vasta pari viikkoa sitten. Jotta voi välittää kaikista muista, on ensiksi rakastettava itseään. Tämä on suurimmalle osalle meille haasteellista, sillä moitimme itseämme helposti ja olemme pettyneitä itseemme. Joku viisas jossain on sanonut, että itselleen tulisi puhua, kuin puhuisi parhaalle ystävälleen. Karu totuus on, että olen ainakin itse puhunut usein itselleni, kuten en puhuisi edes pahimmalle viholliselleni!

Katso TÄYSII 2017 -seminaarin tallenteet VELOITUKSETTA! Puhujat: Aira Samulin, Ilkka Koppelomäki, Johannes ”Hatsolo” Hattunen, Jutta & Juha Larm, Nina Rinne, Pasi Rautio, Petri Hiissa, Sanna Kämäräinen, Sanna Wikström, Sonja Kaunismäki, Tomi Kokko & Tony Dunderfelt.

Kiitollisuusharjoitus siitä, missä olit tänään hyvä

Olen joka päivä yrittänyt muistella myös vähintään 1-2 asiaa, missä loistin tänään ja mistä olen kiitollinen itselleni. Kuten edellisessäkin harjoituksessa, asioiden ei tarvitse olla suuria, kunhan ne kohdistuvat juuri tähän päivään.

Olen itse ollut kiitollinen mm. siitä, että hymyilin takaisin enkä lähtenyt haastamaan riitaa jonkun kanssa, jolla oli huono päivä.

Tärkeintä on uusi asenne. Huomaat, että sinä olet itse asiassa aika hyvä tyyppi juuri sellaisena kuin olet juuri tällä hetkellä.

Miten muistaa tehdä harjoituksia säännöllisesti

Nämä kaksi yksinkertaista harjoitusta pystyt tekemään milloin ja missä vain. Yksi hyvä tapa on tehdä ne aina samaan aikaan samassa paikassa, jotta muistat tehdä ne. Itse olen yhdistänyt kiitollisuusharjoituksen esimerkiksi hampaiden harjaukseen illalla tai pyöräilyyn tai julkisissa ajoneuvoissa istumiseen. Nämä harjoitukset saavat aivot entistä positiivisempaan asentoon vahvistamalla positiivista liikeratoja. Usein se, mitä ajattelet eniten, lisääntyy elämässäsi. Näin huomaat entistä enemmän positiivisia asioita ympäristössäsi ja mikä tärkeintä – myös itsessäsi!

Katso myös Täysii-seminaarin perustaja Andy Hopin tekemä videohaastattelu Annelista.

Artikkelin kirjoittaja Anneli Päivänsara

Anneli Päivänsara on mm. työhyvinvointi- ja hyvinvointipalveluita tarjoavan Päivänsara-yrityksen omistaja ja journalistiikan maisteri. Anneli on myös kahden ihanan ja vilkkaan pojan äiti, avovaimo, tytär ja ystävä. Jälkimmäiset tittelit ovat hänelle tärkeimpiä kuin suoritukset, sillä hän haluaa, että hänet mieluummin määritellään sen perusteella, minkälainen ihminen hän on, kuin pelkkien suoritusten perusteella. Terveellinen elämä, kokonaisvaltainen hyvinvointi ja toisten auttaminen sekä inspiroiminen ovat aina kiinnostaneet häntä suuresti. Annelin kotisivut löytyvät osoitteesta www.paivansara.fi.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

LAHJASI

TÄYSII 2017 -seminaarin tallenteet

Katso TÄYSII 2017 -seminaarin tallenteet VELOITUKSETTA! Puhujat: Aira Samulin, Ilkka Koppelomäki, Johannes ”Hatsolo” Hattunen, Jutta & Juha Larm, Nina Rinne, Pasi Rautio, Petri Hiissa, Sanna Kämäräinen, Sanna Wikström, Sonja Kaunismäki, Tomi Kokko & Tony Dunderfelt.