Jokin aika sitten minut pysäytti ajatus, jonka kuulin ja joka herätti minussa suorastaan ajatusten tulvan. Tai pikemminkin pyörremyrskyn. Olin sisimmässäni aina tiennyt tämän, mutta minun piti kuulla se, jotta se paljastui kokonaisuudessaan tietoisuuteeni.

Kun haluamme jotain, jota meillä ei vielä ole, se sisältää halun kasvaa ja kehittyä ihmisenä.

Takana on korkeamman minämme halu puettuna haluksi jotakin fyysisen maailmamme asiaa kohtaan. Korkeampi olemuspuolemme haluaa, että kasvamme ja kehitymme ihmisinä täyttämään oman todellisen potentiaalimme. Inhimillisinä olentoina olemme kuitenkin taipuvaisia mukavuudenhaluun emmekä viitsisi nähdä hirveästi vaivaa.

Meillä on kuitenkin haluja ja toiveita, koskien maallisen elämämme olosuhteita. Esimerkiksi uusi, isompi auto olisi kiva ja lisäksi haluaisin ison omakotitalon luonnonkauniilta paikalta. Ja parisuhde saisi kukoistaa ja kuntokin kohota. Haluaisin olla kauniimpi, hoikempi, viisaampi, vauraampi, hauskempi, parempi pesäpallossa ja niin edelleen.

Minusta tämä on nerokasta ja asettaa meidän maalliset halumme aivan eri valoon kuin aiemmin. Jos vaikka haluan lisää vaurautta, minun on kasvettava ihmisenä ja kehitettävä itsessäni sellaisia ominaisuuksia, jotka johtavat toivomaani päämäärään. Tai jos haluan paremman kunnon, minun on kehitettävä itsessäni ominaisuuksia, jotka vievät haluttuun lopputulokseen. Tai jos haluan paremman parisuhteen, minun on itseni muututtava ja kehityttävä, jotta se olisi mahdollista. Jos mikään ei muutu, niin mikään ei muutu. Taantumalla emme myöskään pääse tavoitteisiimme. Ainoaksi vaihtoehdoksi jää siis oman itsemme kehittäminen, ihmisenä kasvaminen. Kaikki halumme vaativat myös toimintaa. Meidän pitää saada itsemme ylös sohvalta ja tehdä asioita toiveemme toteuttamiseksi.

Katso TÄYSII 2017 -seminaarin tallenteet VELOITUKSETTA! Puhujat: Aira Samulin, Ilkka Koppelomäki, Johannes ”Hatsolo” Hattunen, Jutta & Juha Larm, Nina Rinne, Pasi Rautio, Petri Hiissa, Sanna Kämäräinen, Sanna Wikström, Sonja Kaunismäki, Tomi Kokko & Tony Dunderfelt.

Ihmiselle on luonnollista haluta lisää. Kun olemme saavuttaneet yhden päämäärän, huomaamme haluavamme asettaa pian seuraavan ja hieman korkeammalle kuin edellisen. Ihmisellä on luonnollinen halu kehittyä jatkuvasti, hankkia lisää tietoa, taitoa ja kasvaa ihmisenä. Näin kuuluukin olla.

Tämä on helppo hyväksyä, kun ajattelemme esimerkiksi kunnon kohottamista, ihmissuhteiden parantamista tai vanhemmuudessa kehittymistä. Mutta entä kun ihmiset haluavat lisää rahaa ja nauttia yltäkylläisestä elämästä? Sen ajatellaan helposti olevan ahneutta ja laiskuutta. Kyse on kuitenkin samasta halusta kasvaa, kehittyä ja laajentua.

Henkisestä kasvusta kiinnostuneet ja sitä tavoittelevat ihmiset suhtautuvat rahaan ja vaurauteen usein ristiriitaisesti. Sitä on pakko olla, jotta pysyy hengissä, mutta toisaalta sitä ei saisi haluta eikä tavoitella, koska sitä pidetään henkisyyden vastakohtana. Miten ihmeessä näin voi olla? Koko luomakunta ympärillämme heijastelee runsautta ja yltäkylläisyyttä. Luoja / elämä / korkein voima tai miksi ikinä haluat sitä kutsua, joka on kaiken elämän lähde, edustaa yltäkylläisyyttä ja runsautta kaikilla mittareilla mitattuna.

Henkisesti kasvaminen on kasvamista takaisin yhteen elämän alkulähteen kanssa. Se on kasvamista pois puutteesta ja niukkuudesta ja yltäkylläisyyden sallimista takaisin omaan elämäänsä. Olemme syntyneet tänne yltäkylläisinä, koska runsaus on syntymäoikeutemme, mutta ympäristömme vaikutuksesta olemme oppineet siitä pois. Olemme oppineet torjumaan runsauden, joka kuuluu meille. Se on osa meitä ja me olemme osa sitä.

Henkisen kasvun tuloksena pääsemme takaisin luonnolliseen yhteyteen yltäkylläisen Elämän kanssa. Opimme antautumaan Elämälle ja sallimaan runsauden takaisin elämäämme. Puute ja niukkuus ovat todellisen henkisen kasvun vastakohtia.

Katso myös Täysii-seminaarin perustaja Andy Hopin tekemä videohaastattelu Tuuliasta.

Artikkelin kirjoittaja Tuulia Helmisola

Tuulia Helmisola on nokialainen diplomi-insinööri, puutarhuri, numerologi, henkinen opettaja, vaurausvalmentaja ja suuren uusperheen äiti. Tuulia rakastaa auttaa ihmisiä onnellisempaan ja yltäkylläisempään elämään ja työskentelee onnellisuuden oppaana henkisen valmennusalan yrityksessään. Tuulian sivut löytyvät osoitteesta www.tuulialaine.com.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

LAHJASI

TÄYSII 2017 -seminaarin tallenteet

Katso TÄYSII 2017 -seminaarin tallenteet VELOITUKSETTA! Puhujat: Aira Samulin, Ilkka Koppelomäki, Johannes ”Hatsolo” Hattunen, Jutta & Juha Larm, Nina Rinne, Pasi Rautio, Petri Hiissa, Sanna Kämäräinen, Sanna Wikström, Sonja Kaunismäki, Tomi Kokko & Tony Dunderfelt.