Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /biz/1/taysiifi/public_html/wp-includes/link-template.php on line 3908

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /biz/1/taysiifi/public_html/wp-includes/link-template.php on line 3908

Olen aina suhtautunut elämään intohimoisesti. Ehkä se, että olen elämyshakuinen erityisherkkä on antanut minulle aitiopaikan siihen. On kuitenkin ollut erittäin vaikea löytää ja tunnistaa omaa kutsumustaan ja aika on joskus mennyt aivan väärien asioiden parissa askarrellessa.

Ihminen on liian lähellä omia kykyjään ja rakastamiaan asioita, eikä siksi välttämättä näe niiden arvoa. Näistä asioistahan omat intohimot rakentuvat; jostain missä olet hyvä ja jostain mitä rakastat. Molempia yhtäaikaa. Yritin kauan sopeutua siihen ”miten elämä tulisi elää” ja kamppailin riittämättömyyden ja epäsovinnaisuuden tunteiden kanssa. Vasta muutama vuosi sitten hyväksyin, että ehkä oman elämäntehtävän eläminen todeksi ei vaadikaan jatkuvaa kamppailua ja yrittämistä vaan se todella voi tuntua helpolta. Minun ei tarvitse yrittää tehdä asioita, joita ”kaikki muut tekevät”, vaan voin löytää tarkoituksen asioista, jotka tuntuvat minulle helpolta eivätkä edes tunnu työltä. Minun ei tarvitse tulla joksikin, vaan hyväksyä se kuka olen.

Intohimoinen elämä on elämää, josta saa virtaa ja energiaa. Omia arvojaan vastaan eletty intohimoton elämä taas kuluttaa energiaa. Tämä on siis sitä unelmaelämän elämistä ytimeltään; elää elämää joka antaa enemmän kuin ottaa.

Monet meistä haluavat lähteä seuraamaan sydämen kutsumusta. Monella on ollut nykyään jo myös uskallusta jättää vanha päivätyö, jotta saisi tilan ja mahdollisuuden löytää sellaisen elämäntyylin ja työn, joka tekisi todella eläväksi. Saisi nauttimaan ikuisen suorittamisen sijasta. Työ, jonka tekemisestä saisi merkityksellisyyden ja onnellisuuden tunteen.

Ratkaisua siihen, mistä tunnistaa oman intohimonsa ja kutsumuksensa tunnutaan kuitenkin etsivän jo annetuista valmiista vaihtoehdoista tai liian kaukaa itsestä. Maailma muuttuu, työelämä muuttuu. Itse uskon, että on mahdollista löytää paikkansa. Ei välttämättä jo valmiista, vaan luoda siihen omalla panoksellaan jotain ihan uutta.

​Ratkaisut ovat yleensä paljon yksinkertaisempia kuin haluamme nähdä ja ainoa todellinen asia, mitä niiden toteuttamiseen tarvitsemme on rohkeutta. Joskus kutsumusta on kuitenkin hyvin vaikea hahmottaa tai löytää sille muoto. Ja ehkä sinäkin toivoisit, että olisi jotain konkreettisempaa, jotain josta saisit otteen, jokin selkeä tienviitta mitä kohti lähteä kulkemaan. Vastaus voi olla lähempänä kuin uskotkaan.

Katso TÄYSII 2017 -seminaarin tallenteet VELOITUKSETTA! Puhujat: Aira Samulin, Ilkka Koppelomäki, Johannes ”Hatsolo” Hattunen, Jutta & Juha Larm, Nina Rinne, Pasi Rautio, Petri Hiissa, Sanna Kämäräinen, Sanna Wikström, Sonja Kaunismäki, Tomi Kokko & Tony Dunderfelt.

Miten juuri sinä voisit tunnistaa todellisia intohimojasi?

Yksi hyvä tapa kartoittaa ja tutkia intohimojaan ja unelmiaan tässä hetkessä on tehdä esimerkiksi aarrekartta. Se vaatii kuitenkin yleensä paljon aikaa ja erilaisia materiaaleja. ​Tässä on helppo tehtävä, johon et tarvitse juuri kumpaakaan ja saat muutamassa minuutissa selville omat todelliset intohimosi.

Tehtävä

Ota paperi ja kynä. Piirrä paperiin kaksi saraketta vetämällä viiva keskelle paperia.
Numeroi sarakkeet 1 ja 2.Ensimmäiseen sarakkeeseen kirjoita asioita, joissa olet hyvä. Älä mieti turhia, sinä kyllä tiedät missä olet hyvä. Heitä nurkkaan turha vaatimattomuus ja anna itsellesi salaista tunnustusta. Jos et uskalla ääneen sanoa toisille, niin myönnä kyvyt nyt vain itsellesi.Kirjoita siihen niin monta asiaa kuin sinulle tulee mieleen.

Hyvä!

Toiseen sarakkeeseen kirjoita asioita, joita rakastat. Tee listasta niin pitkä kuin asioita tulee mieleen. Kirjoita vapaasti tekemiset ja asiat joita rakastat. Tässäkin kaikki sensuuri on hyvä jättää pois. Löytääkseen aidot asiat elämäänsä on tärkeä olla rehellinen niistä itselleen.

Nyt katso kumpaakin saraketta. Löydätkö niistä samoja asioita? Ympyröi kaikki vaihtoehdot, jotka löysit molemmista sarakkeista. Ne ovat potentiaalisia intohimojasi. Asioita, joita rakastat ja joissa olet hyvä. Yksinkertaista.

Ja tehtävän kolmas ja useimmille se vaikein osuus tulee tässä:

Lupaa itsellesi toteuttaa näitä asioita elämässäsi.

Tee joka päivä tai edes joka viikko jotain näistä asioista. Hakeudu kurssille tai harrastukseen, jossa voit toteuttaa itseäsi näiden asioiden parissa. Anna enemmän aikaa intohimoillesi ja pikkuhiljaa niistä muodostuu intohimoinen elämä. Sattumien johdosta ehkä jopa työ. Tärkeintä on, että annat niille aikaa ja tilaa, ja toteutat itseäsi kutsumuksesi mukaisesti. Silloin asiat lähtevät kasvamaan eikä sitä koskaan tiedä mihin suuntaan, mutta ainakin teet mitä rakastat!

Artikkelin kirjoittaja Maiju Palin

Maiju Palin on oman unelmaelämänsä koordinaattori, yrittäjä, äiti, kirjoittaja, runoilija, koruartisti ja ikuinen elämänopiskelija. Kirjoittaminen on hänen suurin intohimonsa jota hän saa toteuttaa vapaasti blogissaan käsittelemällä aiheita jotka kokee itselleen merkitykselliksi. Hän kirjoittaa mm. tunnetyöskentelystä, mielenterveysasioista, läsnäolon merkityksestä, luonnosta ja tunteiden alkemiallisesta prosessissta; siitä miten haasteet saa lopulta käännettyä voimavaroiksi. Hyvää elämää ei voi määrittää ulkoa päin vaan jokainen tuntee sen sisimmässään mikä on sitä itselle. Autenttisuus ja itselle uskollisena eläminen on suuri voimavara tässä ajassa. Maiju on harjoitellut näitä taitoja intensiivisesti ja tahtoo tukea kirjoituksillaan myös muita samaan omassa elämässään. Maijun kotisivut löytyvät osoitteesta www.kultainensulka.com.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

LAHJASI

TÄYSII 2017 -seminaarin tallenteet

Katso TÄYSII 2017 -seminaarin tallenteet VELOITUKSETTA! Puhujat: Aira Samulin, Ilkka Koppelomäki, Johannes ”Hatsolo” Hattunen, Jutta & Juha Larm, Nina Rinne, Pasi Rautio, Petri Hiissa, Sanna Kämäräinen, Sanna Wikström, Sonja Kaunismäki, Tomi Kokko & Tony Dunderfelt.