Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /biz/1/taysiifi/public_html/wp-includes/link-template.php on line 3908

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /biz/1/taysiifi/public_html/wp-includes/link-template.php on line 3908

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /biz/1/taysiifi/public_html/wp-includes/link-template.php on line 3908
Pequ Nieminen | Hidasta elämää -sivuston perustaja

Pequ Nieminen on Hidastaelamaa.fi -hyvinvointisivuston perustaja, paranemisvalmentaja ja media-ammattilainen.

29-vuotiaan Pequn elämä pysähtyi, kun nuori lääkäri oli töksäyttänyt hänelle diagnoosin: kivessyöpä. Autossa sairaalan pihalla hän mietti kenelle soittaisi ensin. Hän päätti, ettei salaisi sairauttaan. Soitettuaan tyttöystävälle, äidille ja pomolleen, ja kaikkien vakuuteltua, että tästä selviydytään, Pequ alkoi uskoa siihen itsekin. Sairaus pysäytti ja käynnisti itsetutkiskeluvaiheen. Pequ alkoi etsiä kehon ja mielen tasapainoa joogaharjoituksista.

Pysähtymisen myötä Pequ perusti Facebookiin Hidasta elämää -ryhmän, jonne kerääntyi nopeasti tuhansia seuraajia ja josta ajan myötä syntyi myös toinen työ. Elämään tuli suuri rakkaus ja lapsi, josta Pequ ei ollut uskaltanut haaveilla kivessyövän jälkeen.

Ajan myötä Pequ alkoi nähdä vastoinkäymisissä merkityksiä. Ne eivät tule sattumalta, eivät ole huonoa tuuria eivätkä kenenkään vika. Hän uskoo, että tapahtumien tehtävä oli muistuttaa, ettei hän hylkäisi enää itseään. Pequlla on kutsumus muiden auttamiseen. Hän oli antanut kaiken itsestään työssä, parisuhteessa kuin lapselle. Samalla hän oli unohtanut kysyä itseltään: Miten minä voin?

42-vuotiaana Pequ luuli sairastavansa pitkittynyttä flunssaa. Flunssan sijaan hän saikin kuulla sairastuneensa nielusyöpään. Ennuste oli huonompi, kuin nuorena selätetyn kivessyövän kohdalla. Hän sai taas muistutuksen kuoleman olemassaolosta sekä siitä, että elämä ei jatku ikuisesti. Hän kävi jälleen läpi tunteet pelosta turhautumiseen sekä vihasta suruun. Samalla puoliso ilmoitti haluavansa erota, mikä tuli Pequlle yllätyksenä.

Nyt Pequ näkee loogisen jatkumon toisessa toiseen syöpään sairastumisessa. Hän ei ollut kuunnellut kehon yrityksiä ilmoittaa pitkään jatkuneesta ylikuormitustilasta. Nykyään Pequ on kiitollinen sairastumisesta ja eron nostamien tunteiden käsittelystä. Tämä oli kiirastuli, joka Pequn oli koettava, jotta ymmärtäisi jotain uutta itsestään ja elämästään.

Pequ uskoo rakkauden, ilon ja onnen lisääminen olevan elämän järkevin sijoitus. Se ei vahingoita ketään eikä sen määrä lopu maailmasta.

Voimaa paranemiseen – elämä on matka kotiin, omaan itseesi

Hidasta elämää -sivuston toinen perustaja Pequ Nieminen pohtii omien kokemustensa kautta sairauksien syntymiseen ja niistä paranemiseen vaikuttavia tekijöitä. Pequ on käynyt läpi kaksi eri syöpää, tavannut vuosien varrella satoja syöpää sairastavia ihmisiä ja oppinut katsomaan sairautta omalla kokonaisvaltaisella tavallaan. Sairauden voi nähdä prosessina, joka mahdollistaa ihmisenä kasvamisen. Sairaus on myös kehon, mielen ja sielun kutsu muutokseen. TÄYSII 2020 -seminaarin puheenvuorossaan toteaa, että nyt on aika keskittää energia uuden rakentamiseen ja aloittaa elämäsi tärkein ihmissuhde, suhde itseesi.

Koostekuva TÄYSII 2017 -seminaarin puhujista

Katso TÄYSII 2017 -seminaarin puheet VELOITUKSETTA! Puhujat: Aira Samulin, Ilkka Koppelomäki, Johannes ”Hatsolo” Hattunen, Jutta & Juha Larm, Nina Rinne, Pasi Rautio, Petri Hiissa, Sanna Kämäräinen, Sanna Wikström, Sonja Kaunismäki, Tomi Kokko & Tony Dunderfelt.