Samuli Perälä on entinen huippu-urheilija, joka saavutti urallaan mm. voimanoston nuorten maailmanmestaruuden ja kaksi EM-kultaa. Hän oppi kuuntelemaan ja kunnioittamaan kehoaan kuitenkin vasta sen jälkeen, kun huomasi ajautuneensa henkisesti ja fyysisesti pahaan epätasapainoon. Tuolloin oikeiden kysymysten kautta alkoi matka syvempään itsetuntemukseen ja tarkempaan kehon kuunteluun. Kuten hän itse sanoo: ”Matka todellisempaan elämään.”

Samuli Perälä on työskennellyt mm. erityisopettajana, personal-trainerina, urheilu- ja ravintovalmentajana sekä pitkän pätkän opettavaisessa työssä yökerhojen ja ravintoloiden ovimiehenä ja vahtimestarina.

Samulilla on pitkä valmennuskokemus. Hän aloitti valmennustyöt heti valmistuttuaan Varalan urheiluopistosta vuonna 2000. Valmennuksissa on ollut vuosien varrella useiden eri lajien urheilijoita. Ammattijääkiekkoilijoiden kanssa hän on työskennellyt ravintovalmentajana.

Samuli on opiskellut jatkuvasti lisää ravintoasiaa, valmentamista ja hän pyrkii viemään parhaita oppimiaan asioita käytäntöön, sekä omassa, että urheilijoiden elämässä täällä Suomessa. Hänellä on erittäin laaja käytännön tietopankki ravinto- ja fysiikkavalmennuksesta sekä selkeät arvot ja filosofia, minkä pohjalta hän valmentaa. Samuli on valmentaja, joka ei pelkää muutoksia, ja jonka kanssa pääsee rikkomaan rajansa ja uudistumaan.

Samulin valmennuksissa on ollut NHL-, KHL-, SM-liiga-kiekkoilijoita, Pohjois-Amerikan nuorten sarjoissa sekä Euroopan pääsarjoissa pelaavia kiekkoilijoita, SM-liigajoukkueita sekä mm. jääkiekon nuorten maailmanmestarijoukkue vuodelta 2016.

Samuli näkee kehon kuuntelun toimivana ratkaisuna nykyihmisten moniin ongelmiin. Kunhan vain ymmärretään oikein ja syvällisesti, mistä siinä on kyse.

Samuli on kirjoittanut kirjaan ”Kehon kuuntelun opas” (Lootus-kirja oy, 2010) luvun 7. – Kehon kuuntelu – avain läsnäoloon.

Samuli Perälä | Unelma terveen järjen heräämisestä

Tämä tarina johdattaa sinut erikoisten mahdollisuuksien äärelle. Se ottaa kantaa asioihin. Se maalaa kuvan, joka havahduttaa ja haastaa tekoihin. Tarina kannustaa jokaista pohtimaan sen sisältämiä asioita omassa elämässään sekä kohtaamaan ne nyt eikä sitten joskus. Parhaassa tapauksessa Samulin TÄYSII 2015 -seminaarin puheenvuoro saa yksilössä aikaan toimintaa, joka kuljettaa meitä kaikkia kohti terveempää ja rakastavampaa maailmaa. Jos haluat kuulla mistä tarinassa puhutaan, niin katso Samulin puheenvuoro.

Koostekuva TÄYSII 2015 -seminaarin puhujista

Voit katsoa Samulin TÄYSII 2013 -seminaarin puheenvuoron veloituksetta Campwirestä tämän linkin kautta.

Voit katsoa Samulin TÄYSII 2012 -seminaarin puheenvuoron veloituksetta Campwirestä tämän linkin kautta.

Tutustu Samuliin: Instagram / YouTube