Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /biz/1/taysiifi/public_html/wp-includes/link-template.php on line 3908

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /biz/1/taysiifi/public_html/wp-includes/link-template.php on line 3908

Ihmissuhteet ovat isossa roolissa elämässämme ja niiden kehittämiseen kannattaakin panostaa. Teemu Syrjälä kehottaa tarkastelemaan ja kehittämään ensisijaisesti omaa käytöstä ihmissuhteittemme kannalta. Ja hänellä on siinä erittäin hyvä näkökulma, koska muiden käytökseen emme yleensä juurikaan voi vaikuttaa. Itsestä siis kannattaa aloittaa.

Kysyin Teemulta mitkä viisi asiaa ovat hänen mielestään tärkeimmässä roolissa ihmissuhteidemme kannalta ja hän halusi tähdentää puhuvansa mieluiten miehisestä näkökulmasta. Tässä alempana Teemu listaakin omasta mielestään 5 tärkeintä asiaa mitä mies voi tehdä itse parantaakseen ihmissuhteidensa laatua.

Vahvista omaa olemista miehenä

En tarkoita pelkästään fyysistä vahvistamista, myös sitä mutta ihan kokonaisvaltaisesti, että miehellä itsellään on hyvä olla. Jalat maassa, tuntee oman kehonsa ja tuntee itsensä jollain tasolla. On sinut oman itsensä kanssa. Siitä on hyvä aloittaa, sanoo Teemu.

Teemu Syrjälä

Kuva: Glassarvisual

Pyri ymmärtämään kumppaniasi

Tosi hyvä olisi alkaa ymmärtää kumppanin kanssa ollessaan, että molemmilla lähestymistapa voi olla erilainen. Mikä on rakkauden kieli? Mikä on odotus ja toive ihmissuhteessa? On tärkeä pyrkiä ymmärtämään toista osapuolta. Se ei aina ole välttämättä helppoa, mutta sitä kohti kannattaa mennä, koska se auttaa näkemään, että toinen ei kaipaa välttämättä ihan samoja juttuja kuin mitä me itse kaivataan, korostaa Teemu.

Kuuntele

Kolmas on ehdottomasti kuunteleminen. Liittyen vahvasti tähän edelliseen. Ilman sitä niin en tiedä onko mitään mahdollisuutta rakentaa minkäänlaista ihmissuhdetta. Se on tosi oleellista.

Katso TÄYSII 2017 -seminaarin tallenteet VELOITUKSETTA! Puhujat: Aira Samulin, Ilkka Koppelomäki, Johannes ”Hatsolo” Hattunen, Jutta & Juha Larm, Nina Rinne, Pasi Rautio, Petri Hiissa, Sanna Kämäräinen, Sanna Wikström, Sonja Kaunismäki, Tomi Kokko & Tony Dunderfelt.

Ole toisten miesten seurassa

Näen miehelle tosi tärkeäksi myös sen, että ollaan toisten miesten kanssa.

Ollaan menty vähän sellaiseen kulttuuriin, että parisuhteessa eletään ja ollaan tosi kiinni siinä toisessa. Eikä siinä ole mitään väärää. Mutta laajentaisin ymmärrystä siihen suuntaan, että mistä me ollaan tultu ja me ollaan tultu kyläyhteisöistä. Me ollaan tultu siitä, että meillä on veljiä ja siskoja kenen kanssa päästään jakamaan.

Toisten miesten seura on miehelle tärkeää. Se selkeyttää, rauhoittaa ja antaa myös tosi paljon turvaa.

Vietä aikaa hiljaisuudessa

Tosi tylsältä kuulostaa nykyajassa kun kaikki haluaa mennä nopeampaa ja kovempaa ja pitää olla aina vaan siistimpiä kokemuksia. Mutta sanon, että hiljaisuus on sellainen joka ratkoo paljon asioita. Se ei tarkoita sitä, että eristäydytään ja mennään jonnekin munkkiluostariin meditoimaan vaan mennään esimerkiksi luontoon kävelemään.

Itse käyn paljon kylmäaltistuksessa, esimerkiksi avannossa. Hiljennän sitä kautta hetkeksi mielen. Hiljaisuuden kautta pääsee kiinni selkeyteen.

Katso myös Täysii-seminaarin perustaja Andy Hopin tekemä videohaastattelu Teemusta.

Artikkelin kirjoittaja Maiju Palin

Maiju Palin on oman unelmaelämänsä koordinaattori, yrittäjä, äiti, kirjoittaja, runoilija, koruartisti ja ikuinen elämänopiskelija. Kirjoittaminen on hänen suurin intohimonsa jota hän saa toteuttaa vapaasti blogissaan käsittelemällä aiheita jotka kokee itselleen merkitykselliksi. Hän kirjoittaa mm. tunnetyöskentelystä, mielenterveysasioista, läsnäolon merkityksestä, luonnosta ja tunteiden alkemiallisesta prosessissta; siitä miten haasteet saa lopulta käännettyä voimavaroiksi. Hyvää elämää ei voi määrittää ulkoa päin vaan jokainen tuntee sen sisimmässään mikä on sitä itselle. Autenttisuus ja itselle uskollisena eläminen on suuri voimavara tässä ajassa. Maiju on harjoitellut näitä taitoja intensiivisesti ja tahtoo tukea kirjoituksillaan myös muita samaan omassa elämässään. Maijun kotisivut löytyvät osoitteesta www.kultainensulka.com.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

LAHJASI

TÄYSII 2017 -seminaarin tallenteet

Katso TÄYSII 2017 -seminaarin tallenteet VELOITUKSETTA! Puhujat: Aira Samulin, Ilkka Koppelomäki, Johannes ”Hatsolo” Hattunen, Jutta & Juha Larm, Nina Rinne, Pasi Rautio, Petri Hiissa, Sanna Kämäräinen, Sanna Wikström, Sonja Kaunismäki, Tomi Kokko & Tony Dunderfelt.