Heti vanhemmiltaan luvan saatuaan Aleksi osti oman skeittilaudan ja antoi vauhdin huuman viedä. Skeittaus tarkoitti temppuja ja hauskoja hetkiä kavereiden kanssa, kunnes isä vei Aleksin kisoihin. Jännitys lamaannutti nuorukaisen.

Seuraava villitys oli lumilautailu. Rinteessä parasta oli iloinen porukka, jossa muita tsempattiin temppujen tekemiseen ja opetteluun. 90-luvun alussa käynnistyneet Serenan maanantai -kisat tuottivat taas suurta stressiä, sillä kilpailijana Aleksi kärsi huonosta itsetunnosta.

Kisakammo oli saanut Aleksin melkein luopumaan unelmastaan lautailuammattilaisena, mutta coach-äiti tutustutti poikansa NLP-menetelmiin, ja Aleksi lähti treenamaan mieltänsä kisakuntoon. Uusin keinoin Aleksi lähti työstämään lannistavia uskomuksiaan itsestään ja kyvyistään ja eteni askel kerrallaan kohti unelmaansa.

Aleksi saavuttikin unelmansa ja hänet nähtiin monilla palkintopalleilla. Nykyään Aleksi tietää, että hänen käyttämänsä mielen hallintakeinot ovat tieteellisesti toimiviksi todistettuja menetelmiä saavuttaa tavoitteita. Tänä päivänä hänen intohimonsa onkin valmentaa näitä taitoja muille ja auttaa heitä vuorostaan onnistumaan.

Hymyn voimaan uskova Aleksi haluaa vahvistaa suomalaisten työhyvinvointia ilon ja innostuksen kautta. Kokonaisvaltainen hyvinvointi ja elämänkaaren huomiointi korostuvat työurien pidetessä. Aleksi haluaakin tarjota ihmisille eväitä uusiutumiskykyyn ja palautumiseen ja olla mukana kehittämässä työkulttuuria motivoivaan, tasapainoiseen ja vahvuuksien kautta toimivaan suuntaan.

Läsnäolon voima ja sen aikaansaama rento valppaus ovat oivalluksia, joita Aleksi haluaa siirtää asiakkailleen. Pakottavan ja uuvuttavan suorittamisen korvautuessa kirkkaalla ja keskittyneellä mielellä sujuu työkin tuloksellisemmin. Lisääntynyt energisyys löytyy luontaisten vahvuuksien tai sisäisen palon vahvistumisesta. Inspiroivimpia ovat hetket, joissa asiakkaat löytävät sisäisen ponnahduslautansa ja pääsevät nauttimaan optimaalisesta suorituskyvystään.

Oleellista Aleksin valmennuksissa ovat myönteisiin tunteisiin liittyvien taitojen vahvistaminen. Aleksi kannustaa ja innostaa valmennettaviaan näkemään mahdollisimman paljon sekä onnistumis- että ratkaisumahdollisuuksia ja motivaattoreita, joiden avulla uudet oivallukset viedään jokapäiväiseen käytäntöön.

Työelämän muokkautuminen tarkoituksenmukaisempaan suuntaan – niin yksilön kuin yrityksenkin näkökulmasta – lähtee halusta kohdata ihminen ja nähdä heistä jokaisessa vahvuudet sekä piilevä potentiaali.

Unelmat tässä ja nyt – keinoja valita tietoisesti askeleet unelmaan ja sen elämiseen

Mindfulness-valmentaja Aleksi Litovaara paljastaa tärkeimmät mielen ja kehon työkalunsa, millä hän on toteuttanut unelmansa. Varhaisteininä Aleksi pelkäsi niin ettei uskaltanut mennä vuoren huipulle vievään gondoli-hissiin. Vuosien jälkeen gondoli-hissistä tuli paradoksaalisesti Aleksin työmatkakulkuväline ja steppi unelmaan: lumilautailun maailmancupin voittoon. Aleksin TÄYSII 2015 -seminaarin puheenvuoron tarkoitus on, että opit kolmen työkalun käytön, millä voit tuoda unelman lähemmäs itseäsi ja myös elää unelmaasi!

Koostekuva TÄYSII 2015 -seminaarin puhujista

Tutustu Aleksiin: Kotisivut / Facebook / Twitter / YouTube