Amanda Pilke on näyttelijä, jolle hyvinvoinnilla ja positiivisuudella on suuri merkitys jokapäiväisessä elämässä. Hänen ensimmäinen hetkensä kameran edessä oli 9-vuotiaana, kun hän näytteli Punahilkka-sadun kaikki roolit pikkuveljen taltioidessa näytelmän videolle. Hän on tehnyt lukuisia rooleja kotimaisissa elokuvissa ja tv-sarjoissa. Vuonna 2010 hän voitti parhaan naissivuosan Jussi-palkinnon roolistaan elokuvassa Kielletty hedelmä.

Amanda on työskennellyt lapsesta asti tv-sarjojen ja elokuvien parissa ja päässyt kokemaan monenlaisia seikkailuja erilaisissa näyttelijän rooleissaan. Pohjimmiltaan hän kuitenkin on oman elämänsä tutkimusmatkailija ja hän yrittää värittää oman elämänsä kartat positiivisilla väreillä. Hän on opetellut kehittämään myötätuntoista rakkautta kaikkia kohtaan sekä anteeksiantoa, jotta todella voi vapautua kaikista painavista tunteista. Myötätuntoisen ymmärryksen opettelu on auttanut Amandaa suuresti. Sen kautta hänen mielensä ja sydämensä on saanut rauhan. Hän toivoo, että voi olla mukana luomassa positiivista muutosta maailmaan.

Amanda Pilke toteaa, että “Näyttelijänä olen tottunut hyppäämään jokaisessa projektissa uudenlaisiin kenkiin ja luomaan roolihahmolle elämänkaaren aina syntymästä alkaen. Kun olen roolissa, alan pikku hiljaa tuntea kuinka hahmo alkaa elää minussa, kuinka hän hengittää, kävelee ja puhuu vaihtuvissa skenaarioissa.

Itsetuntemukseni kasvoi näyttelijänä, mutta ymmärsin samalla kuinka vahvasti olin sidoksissa tietynlaisiin rooleihin omassa elämässäni.

Ympäristön luomat paineet ja sen vahvistamat roolit painoivat sisäisiä tunteitani alas ja ennen kaikkea tunsin turvattomuutta. Koin, että halusin oppia kuuntelemaan itseäni aidommin. Tuntea, kuinka vapaus ja uskallus kulkevat käsi kädessä, minussa.

Millainen on elämäsi käsikirjoitus? Elätkö päivästä toiseen rutiininomaisesti ja käyttäydyt aina tietyn roolin mukaisesti? Usein koemme olevamme oman roolimme vankeja ja huomaamatta olemme jämähtäneet mukavuusalueellemme ilman kyseenalaistamista.

Miten voisi nähdä itsensä ja tunnistaa omat toimintamallinsa rehellisesti. Ja todella alkaa kuunnella omia ja aitoja tarpeitaan (…omaa ääntään).

Vapaus on meidän kaikkien etuoikeus. Ja useimmilla meillä suurempana tavoitteena on, että pikku hiljaa voisimme paremmin, olisimme riippumattomampia ja itsenäisempiä, positiivisempia. Tule kuuntelemaan tarinaa elämän rooleista ja miettimään, kuinka uutta käsikirjoitusta voisi alkaa työstää.”

Elämän eri roolit – uskalla olla oman elämäsi ohjaaja

Voit katsoa Amandan TÄYSII 2012 -seminaarin puheenvuoron veloituksetta Campwirestä tämän linkin kautta.