Christer Sundqvist on filosofian tohtori, biologi, terveystoimittaja, ravintovalmentaja, kirjailija sekä erittäin suosittu terveys-, ravinto- ja liikuntaluennoitsija. Omien sanojensa mukaan turpaduunari. Turpaduunari on titteli, jonka hän on saanut ensimmäisellä esiintymikeikallaan yleisöltä ja otti sen heti omakseen. Hän kirjoittaa Turpaduunari-sivustollaan sensuroimatonta terveys- ja kulttuurivalistusta ja on tehnyt on tehnyt upeaa ja rohkeaa työtä ravintoalan pioneerina.

Christer Sundqvist oppi lukemaan yksikseen 4-vuotiaana tyypillisen introvertin tapaan. Hän piti ensimmäisen julkisen puheenvuoronsa jo 12-vuotiaana ja ymmärsi jo silloin, että tässä on se mikä on kaikkein parasta!

Christer lähti 19-vuotiaana opiskelemaan luonnontieteitä ja väitteli 29-vuotiaana tohtoriksi. Hän aloitti jo silloin omaperäisen terveysvalistuksensa pienessä mittakaavassa, joka myöhemmin roihahti palamaan hyvin intensiivisesti Christerin ollessa 43-vuotias.

Christer Sundqvist on kehittänyt hyvin erikoisen tyylin kirjoittaa terveydestä suorasukaisesti, satiirisesti ja humoristisesti. Hän haluaa jatkaa terveystiedottamisen saralla rehellisesti totuus edellä ”julistuksessa”, vaikka se saattaisikin aiheuttaa ongelmia ja hämmennystä. Hän on kirjoittanut Suomen suosituinta terveysblogia Veteraaniurheilija -blogi sekä erittäin suosittua Iltalehden terveysblogia vuosina 2012-2015.

Christer on järjestänyt leikkisän Suomen tärkeimmät terveysvaikuttajat –äänestyksen Turpaduunarit-sivustolla jo useampana vuonna. Ensimmäinen kerran Suomen tärkeimmät terveysvaikuttajat –äänestyksessä äänestettiin alkuvuodesta 2017, jolloin terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen keskittynyt Olli Posti sai äänestyksessä ensimmäisen sijan ja tittelin Suomen tärkein terveysvaikuttaja vuonna 2016.

Christer suosittelee lisäämään ravintoon ”älliä”: Laatua, lisääaineettomuutta, lähiruokaa ja luomua. Ruuan suhteen voi olla rennosti, jos suuret linjat pysyvät samoina, silloin ei tee itselleen suurta vahinkoa. Omasta energisyydestään huolehtimiseen parasta on hyvä yöuni, jolloin kannattaa unohtaa kahvi ja energiajuomat, ja nukkua väsymys pois. Ympäröi itsesi positiivisilla ihmisillä, joilta saat puhtia elämään. Liiku raikkaassa ilmassa ja anna puhtaan ilman hivellä ihoasi sekä täyttää keuhkosi viimeistä keuhkorakkulaa myöten. Muista aika ajoin hemmotella itseäsi. Olet sen arvoinen.

Christer on luennoinut viimeiset 15 vuotta ympäri Suomea 100 luentokeikan verran vuodessa. Christer luennoi mm. aiheista Käytä älliä ruokavalinnoissa, Terveystietoinen elämä, Oivaltavaa urheilua, Vireä vanhuus ja Ravitsemuksen kiistanaiheet ja tulevaisuuden näkymät.

Turpaduunari tykittää terveydestä

Voit katsoa Christerin TÄYSII 2013 -seminaarin puheenvuoron veloituksetta Campwirestä tämän linkin kautta.

Tutustu Christeriin: Kotisivut / Facebook / Twitter / YouTube

Katso TÄYSII 2017 -seminaarin puheet VELOITUKSETTA! Puhujat: Aira Samulin, Ilkka Koppelomäki, Johannes ”Hatsolo” Hattunen, Jutta & Juha Larm, Nina Rinne, Pasi Rautio, Petri Hiissa, Sanna Kämäräinen, Sanna Wikström, Sonja Kaunismäki, Tomi Kokko & Tony Dunderfelt.