Elämäni rohkein teko – TÄYSII 2019 -seminaarin puhujat kertovat

04.05.2020

Yksi marraskuun parhaista päivistä on taas takana päin, kun Täysii-seminaari on koettu! Jo kolmatta vuotta peräkkäin olin Täysii-tiimissä mukana järjestämässä semmaa. Tänä vuonna seminaarin aiheena oli rohkeus. Koska mikitän puhujat lavalle, oli minulla hyvin aikaa jutustella lavalle kipuajien kanssa. Tänäkin vuonna kysyin kaikilta puhujilta yhden kysymyksen.

Tänä vuonna kysyin puhujilta: Mikä on rohkeinta, mitä olet elämässäsi tehnyt? Lue alta olympiapikaluistelija Mika Poutalan, kirjailija Anna Taipaleen, filosofian tohtori Harri Gustafsbergin, kirjailija Tara Langen, vihakouluttaja Jari Koposen, onnellisuusvalmentaja Auli Malimaan, arvostrategi Jaana Villasen, verkkovalmennusyrittäjä Petri Hiissan, mentaalivalmentaja Jaana Hautalan, liikemies Hjallis Harkimon, uravalmentaja Riikka Pajusen ja ohjaaja Tuukka Temosen vastaukset

Mikä on rohkeinta, mitä olet elämässäsi tehnyt?

Harri Gustafsberg: En tiedä, sillä siinä hetkessä, kun on tekemässä jotakin rohkeaa, sitä ei välttämättä tiedä, että kuinka rohkea teko se onkaan.

Riikka Pajunen: Kun olen kuorinut ne naamiot, joita elämän aikana itselle on tullut luotua ja kun olen uskaltanut kohdata itseni sellaisena kuin olen.

Tuukka Temonen: Kun liityin Apulantaan täysin soittotaidottomana.

Jaana Villanen: Kun uskallan kohdata peilikuvani joka aamu tyytyväisenä.

Auli Malimaa: Kun opiskelin puheterapeutiksi, ja kävelin tuolloin kahdella kainalosauvalla, niin uskalsin valita harjoittelupaikakseni vaikeimman mahdollisimman: lasten neurologisen osaston.

Hjallis Harkimo: Kun purjehdin yksin maailman ympäri.

Jaana Hautala: Kun uskalsin opetella pysähtymään ja päästin irti täydellisyyden tavoittelusta. Kun lähdin rakentamaan kokonaan uutta uskomusjärjestelmää itselleni. Kun tajusin, että on lupa olla keskeneräinen ja mokata, on lupa kantaa häpeää.

Tara Lange: Kun menin toisen kerran naimisiin eli sitouduin uudestaan rakkauteen.

Jari Koponen: Kun uskalsin mennä terapiaan.

Anna Taipale: Kun olen lakannut fiksaamasta, parantamasta, eheyttämästä itseäni. Tämän avulla pääsin tilaan, jossa voin rakastaa itseäni juuri tällaisena rupelona, kaikkine tunteitteni kera.

Mika Poutala: Kun vein perheen toiselle puolelle maapalloa asumaan.

Ensi vuonna voimaa!

Ensi vuoden teema on voima, ja sielläkin näet mahtavia puhujia lavalla. Puhumaan pääsevät näyttelijä Kirsti Kuosmanen, hyvinvointivalmentaja Nanna Karalahti, vuorikiipeilijä Lotta Hintsa, pääkonsuli Kalervo Kummola, Hidasta Elämää -sivuston perustaja Pequ Nieminen, mediapersoona Wallu Valpio, kansanedustaja Veikko Vallin, pyörätuoliextremen pioneeri Aleksi Kirjonen, kirjailija Noora Lintukangas, mielenvalmentaja Varpu Hintsanen, verkkovalmennusyrittäjä Petri Hiissa sekä valmentaja Eveliina Mäntykangas.

Emmi Jansson on reilu kolmekymppinen kolmen lapsen onnellinen äiti, yrittäjä ja yhteiskuntatieteiden maisteri, joka on tosi kallellaan psykologiaan. Emmi rakastaa pienten ja isojen asioiden pohtimista, ja puhuukin usein elämästä ja kuolemasta, unelmista, intohimoista, intuitiosta, kommunikaatiosta ja merkityksellisyydestä. Itsensä kehittäminen on Emmille elämänmittainen haaste, ja tällä hetkellä on meneillään NLP-opiskelut Trainer-vaiheessa. Emmi voimaantuu liikunnasta, luonnosta, hyvistä keskusteluista, lukemisesta, musiikista, herkullisesta ruoasta ja erityisesti lasten kanssa olemisesta. Emmin blogi löytyy osoitteesta www.readysteadyflow.vaikuttajamedia.fi.