Eveliina Mäntykangas on valmentaja ja personal trainer, joka kannustaa ihmisiä rakastamaan itseään.

Eveliinan lapsuuteen ja elämään on vaikuttanut kuuluisan isän valinnat. Eveliinan isä on koko kansan mäkihyppysankari Matti Nykänen, joka erosi Eveliinan äidistä Eveliinan ollessa vuoden ikäinen. Pienenä Eveliina oli ylpeä isästään. Koulussa alkoi kiusaaminen, joka kesti vuosia. Matti-isän takia Eveliinaa kiusasivat jopa aikuiset.

Eveliina rakensi itselleen suojamuurin ja piilotti herkkyytensä. Isän toiminnan tuottama häpeä ja rakkaus isää kohtaan aiheutti Eveliinassa ristiriitoja. Syyllisyys siitä, että haluaa olla tekemisissä isän kanssa, joka on kohdellut äitiä väkivaltaisesti.

Terapian myötä Eveliina on löytänyt itsestään suorittajan ja kiltin tytön syndrooman. Siellä hänen ei enää tarvinnut kaunistella asioiden todellista laitaa. Hän on antanut isälleen anteeksi. Isältään hän kokee oppineensa vain yhden asian; hän ei halua olla samanlainen. Hän on oppinut hillitsemään itseään sekä näyttämään itsestään myös herkän puolensa. Kokemustensa myötä hänestä on kasvanut vahva ihminen.

Isänsä muistoksi Eveliina esiintyy Elämä on laiffii –musiikkinäytelmässä kesällä 2021 Jyväskylän Ränssin Kievarin kesäteatterissa.

Löydä sisäinen voimasi – koskaan ei ole liian myöhäistä alkaa rakastamaan itseään

Lapsuudessa Eveliina Mäntykangas koki rajua koulukiusaamista, joka pakotti luomaan vahvan suojakuoren. Kuori alkoi murtua vasta myöhemmin ja aikuisena Eveliina löysi myös herkkyytensä. Aikuisiällä tullut uupumus auttoi häntä tajuamaan, ettei aina tarvitse olla reipas ja vain jaksaa. Pitkään jatkunut ajojahti, jossa hän oli oman itsensä jahtaamana, oli tullut päätökseen. Eveliina kertoo rehellisesti ja avoimesti suorittajan ja selviytyjän elämästä. Mikä siihen on johtanut ja mitkä ovat niitä voimavaroja, jotka auttoivat jaksamaan vaikeina hetkinä? Mitä jatkuva kontrolloinnin tarve saa ihmisessä aikaan? Mistä hän sai voimaa kohdata itsensä paniikkikohtausten ja ahdistuksen keskellä? Eveliina antaa TÄYSII 2020 -seminaarin puheenvuorossaan ohjeita ja vinkkejä siihen, miten jokainen voi löytää omat sisäiset voimansa – ja mikä tärkeintä, miten niitä käytetään. Milloinkaan ei ole liian myöhäistä alkaa arvostamaan ja rakastamaan itseään. Sillä jokaisen elämässä tärkeimmän ihmisen titteliä tulisi kantaa itse. ”Jos et aidosti rakasta itseäsi, et voi aidosti rakastaa ketään muutakaan”.

Koostekuva TÄYSII 2017 -seminaarin puhujista