Intohimo ohjaa läpi elämän oikealle polulle

19.01.2017

TÄYSII 2017 -seminaari käsittelee intohimoa. Mitä on intohimo? Intohimo ei ole vain suurta seksuaalista himoa, vaan intohimo on rakkautta eri asioita kohtaan. Intohimoisesti voi suhtautua esimerkiksi työtään tai harrastuksiaan kohtaan tai jonkun intohimon kohteena voi olla vaikkapa suklaa.

Intohimo on voimakas tunne. Intohimo elämään on elämänhalua ja tahtoa elää “täysii”. Täysiä eläminenkin tarkoittaa eri ihmisille eri asioita; toisille se voi tarkoittaa juhlimista yötä päivää, toisille matkustamista eri maissa, kolmansille olemista perheen ja läheisten kanssa.

Mielestäni intohimo on rakkautta. Rakkautta toisia ihmisiä ja asioita kohtaan, rakkautta esimerkiksi työtään kohtaan. Intohimo ja halu tehdä asioita ovat se voima, mikä saa meidät liikkeelle.

Intohimo tarkoittaa kuitenkin aina positiivisia asioita. Intohimo on läpi elämän kantava voima ja jokaisen tulisi löytää oma intohimonsa elämän suuntaa antamaan. Tehdä asioita joiden pitämisestä nauttii ja elää jokaista päivää niin kuin se olisi viimeinen. Omalla kohdallani tavoitteenani on todeta kuolinvuoteella, että olipa hurjan hauska elämä!

Intohimo johonkin tekemiseen voi olla selvää syntymästä saakka tai se voi välähtää ihan yhtäkkiä koettuna ahaa-elämyksenä. Parhaimmillaan työtä kohtaan koettu intohimo saa työn tuntumaan harrastukselta. Teet tällöin asioita joihin uskot ja sinusta tuntuu, että pääset toteuttamaan itseäsi. Työ parhaimmillaan ei vie energiaa vaan antaa sitä.

Intohimo liittyy usein arvomaailmaan. Esimerkiksi jos arvojärjestyksen alkupäässä on hyvinvointi ja onnellisuus, etsimme usein intohimoisesti tietoa ja taitoa kehittää itsemme ja ympärillä olevien ihmisten hyvinvointia ja onnellisuutta.

TÄYSII 2017 -seminaarin tarkoitus on auttaa sinua tunnistamaan intohimosi, löytämään intohimosi uudelleen mikäli se on välillä päässyt katoamaan tai vahvistamaan jo olemassa olevaa intohimoa. Toivottavasti seminaari toimii inspiraation lähteenä huikeiden esiintyjien ansiosta ja auttaa löytämään oikealle polulle – polulle minne sydän näyttää.

Anneli Päivänsara on Liikunnallisen äidin käsikirjan kirjoittaja, freelancer sisällöntuottaja ja henkilökohtainen valmentaja, tradenomi, aviovaimo sekä kahden vilkkaan pojan äiti. Anneli on ollut myös tuottamassa sisältöä yrityksille suunnattuun Petra personal trainer -ohjelmistoon. Terveellinen elämä, kokonaisvaltainen hyvinvointi ja toisten auttaminen sekä inspiroiminen ovat aina kiinnostaneet häntä suuresti. Anneli kirjoittaa kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyvää blogia Iltalehden hyvinvointi-osastolla sekä erityisruokavaliot huomioiden terveelliseen ravitsemukseen inspiroivaa blogia omilla sivustoillaan www.sunfit.fi.