Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /biz/1/taysiifi/public_html/wp-includes/link-template.php on line 3908

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /biz/1/taysiifi/public_html/wp-includes/link-template.php on line 3908

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /biz/1/taysiifi/public_html/wp-includes/link-template.php on line 3908
Intuitio - kuudes aistimme
21.1.2019

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /biz/1/taysiifi/public_html/wp-includes/link-template.php on line 3908

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /biz/1/taysiifi/public_html/wp-includes/link-template.php on line 3908

Intuitio – Onko kaikilla intuitio?

Kyllä vain, mutta kaikilla ei välttämättä ole niin vahvaa yhteyttä omaan intuitioon. Intuitiota ja yhteyttä siihen voi kuitenkin harjoitella ja apuna voidaan käyttää myös erilaisia tekniikoita, joilla avata kanavaa omaan intuitioon, ns. kuudenteen aistiin, eli oman elämän sisäiseen kompassiin.

Hölynpölyä ja arvailua jonkun mielestä, mutta tiedäthän sinäkin tunteen ”tietämisestä”, jonka aistit ja tunnet aavistuksena, jossain puolella kehoasi, esim. vatsassa, tai rinnassa. Englanniksi ”gut feeling” on hyvin kuvaava.

Intuitio on tunne, jota ei voi logiikalla tai järjellä selittää ja se nimenomaan tuntuu. Saatat tulla huoneeseen joka on täynnä ihmisiä ja sitten vaan tunnet, että tässä on nyt jokin mikä ei tunnu niin hyvälle. Vastaavasti saatat vaikka tavata uuden ihmisen ensimmäistä kertaa ja tunnet saman tien, että pidät hänestä ja hänessä on jotain mikä vetoaa ja vaan tuntuu hyvälle, vaikka et häntä vielä tunnekaan. Kahden eri vaihtoehdon välillä voit tuntea vetoa toiseen enemmän, vaikka mieli pohtii samaan aikaan, kumman valitsisit ja koitat järkeillä valintaasi.

Intuitiota voi kutsua myös vaistoksi, sisäiseksi kompassiksi tai navigaattoriksi, joka on perinteisen tiedon ja tietämisen ulkopuolella. Se voi auttaa meitä ohjautumaan meille paremmin sopiville poluille ja auttaa meitä valintoja tehdessä.

Missä intuitio sijaitsee?

Intuitio on eräänlaista ”näkemistä” ilman meidän totuttua näköaistia, eli silmiä. Intuitio sijaitsee silmien yläpuolella kulmakarvojen välissä, eli ns kolmannen silmän kohdalla. Ayurvedassa eli Intian perinteisessä lääketieteessä puhutaan energiakeskuksista, eli chakroista, jotka kulkevat meidän kehon keskellä selkärankaa pitkin ylöspäin.

Perinteisesti puhutaan seitsemästä chakrasta, joista kolmas silmä on kuudes chakra, nimeltä Ajna. Kaikkia chakroja hallitsee myös yksi umpirauhanen eli hormoneja erittävä rauhanen. Kolmas silmä, Ajna chakra ja intuitiokeskusta ylläpitää aivolisäke, joka erittää kymmenkunta eri hormonia.

Mitä jos et kuule omaa intuitiotasi?

Intuition kuuleminen tai siihen uskominen ja luottaminen ei ole aina niin helppoa. Mieli tulee usein väliin sotkemaan pakkaa. Intuitio haluaa kuitenkin aina meidän parasta, joten jos teet valinnan ja tapahtuukin jotain ikävää, niin silloin tämä ei ole intuition syytä. Tällöin et ole kuunnellut intuition viestejä ja elämä antaa sinulle ”opetuksen”. Saatat jälkeenpäin miettiä, että joo, kyllähän mä tän tunsin… mutta menin kuitenkin… Tai intuitioni sanoi minulle, että ei pitäisi luottaa, mutta halusin uskoa hyvään.

Ei hätää. Elämän niin sanotut vastoinkäymiset tai kompastumiset ja opit, on juuri tämän takia hienoja, koska niistä voi todella oppia. Joskus oppi menee perille kerrasta ja joskus tarvitaan toistoa. Eli jos kohtaat saman asian uudelleen ja uudelleen, niin saattaa olla paikallaan istua alas, hengittää syvään pari kertaa ja miettiä, että mikä omassa toiminnassa, ajatuksissa tai uskomuksissa on sellaista, joka aina johtaa samanlaiseen ei toivottuun tilanteeseen. Mitä intuitiosi sanoo sinulle? Mitä informaatiota se on kenties koittanut välittää sinulle jo pidemmän ajan?

Elämä antaa joka kerta mahdollisuuden valintaan. Se on täysin meistä itsestämme kiinni, tartummeko tilaisuuteen vai jatkammeko matkaa samaan tapaan. Valinta on aina sinun. Se on varma, että ”karkuun” ei kuitenkaan pääse. Homma toistuu, kunnes suostut ottamaan opin vastaan.

Olemme jo pienestä asti tottuneet käyttämään meidän viittä eri aistireittiä, näköä, kuuloa, makuaistia, hajuaistia ja tuntoaistia. Elämässä muutoin näistä on meille paljon apua, mutta jos luotat pelkästään näihin, rajaat mahdollisuuden kokea maailmaa, elämää ja itseäsi korkeamman tietoisuuden kautta.

Ennen modernia aikakautta, kun elimme lähempänä luontoa tai sen varassa, olimme myös luonnostaan virittäytyneitä kuudennen aistin taajuudelle. Se oli tärkeää meille ja monesti myös ihan elinehto.

Miten parantaa yhteyttä omaan intuitioon?

Tätä voi harjoitella.

Joogassa voimme aktivoida kolmatta silmää esim. lapsen asennossa ja delfiini asennossa, jossa otsa on joko lähellä tai kiinni lattiassa.

Ajna chakra on vahvasti yhteydessä henkisyyteen. Meditaatio joka vie meitä sisään päin, omaan sisäiseen maailmaan, auttaa avaamaan kolmatta silmää ja intuitiota, josta on apua myös esim. visualisaatioon, mielikuvitukseen, luovuudessa, selvänäköön, ennustamiseen, telepatiaan ja selkouniin.

Ajna chakran väri on indigo, eli syvä tumma sininen. Voit pukeutua siniseen tai käyttää kristalleja apuna, esim. ametisti on yksi yleisesti käytetty kristalli, joka voi auttaa avaamaan kuudetta chakraa ja aistia, sekä yhteyttä intuitoon ja korkeampaan viisauteen. Fluoriitti selkiyttää ajatuksia ja tasapainottaa energioita ja puhdistaa mielestä negatiivisuutta. Voit pitää kristalleja kädessäsi meditoidessa tai asettaa kristallin kulmakarvojen keskelle ja meditoidessa keskittyä kolmanteen silmään.

Kun kolmas silmä, kuudes chakra on täysin ”auki”, sinun on helpompi seurata unelmiasi ja yhteys itseesi, omaan keskiöösi, sydämeesi ja omaan ääneesi vahvistuu. Yhteys omaan intuitioon paranee ja saat vahvemman yhteyden myös sielusi ns. suunnitelmaan – elämäntehtävääsi.

Kun tämä energiakeskus on ”tukossa” ja epätasapainossa, tunnet olevasi ajatusten vallassa ja sinun on vaikeaa saada otetta mistään. Intuitiiviset viestit eivät tule tietoisuuteesi ja saatat tuntea olevasi jumissa, sekä ajatusten tasolla, että tunnetasolla. Sinun on myös vaikea vastaanottaa uusia ajatuksia.

Kysy sisäiseltä ”tietäjältäsi” opastusta

Voit aina kysyä suoria kysymyksiä itseltäsi ja sitä kautta ikään kuin pyytää opastusta esim. valintojen tekemiseen. Näin aktivoit myös sielun ja sydämen äänen ja mahdollisuuden vastaukseen, joka nousee tunteen kautta sisältäsi. Ensimmäisenä vastaamassa meillä voi usein on mieli, järki ja ego, ellei vastaus sitten nouse täydestä rauhallisuuden tilasta, jossa olet vahvassa yhteydessä omaan sisimpääsi ja sydämeesi. Meditatiivisessa tilassa olemme täysin keskittyneitä ja omassa kehossamme. Meidän oma totuus, nousee hiljaisuudesta ja silloin se kuuleminen myös helpottuu.

Meditaatiota voi olla myös mikä tahansa täysin läsnäoleva ja fokusoitunut tila. Sen ei tarvitse tarkoittaa silmät kiinni, paikallaan istumista. Meditatiiviseen tilaan pääsen itse esim. luonnossa liikkuessani, metsässä, puutarhassa, ruokaa laittaessa tai leipoessa.

Kahden vaihtoehdon äärellä voit kysyä lisäksi; Kumpi näistä vaihtoehdoista ”laajentaa” ja ”avartaa” minua/ kokemustani/ oloani. Englanniksi ”expand” sana kuvaa tätä hyvin. Laajenemisen toisella puolella on ”supistuminen” tai ”pienentyminen” ja ”sulkeutuminen”.

”Yleensä se, mikä tunnetasolla tuntuu laajentavan meitä – on meille oikein ja vie meitä eteenpäin.”

Katso TÄYSII 2017 -seminaarin tallenteet VELOITUKSETTA! Puhujat: Aira Samulin, Ilkka Koppelomäki, Johannes ”Hatsolo” Hattunen, Jutta & Juha Larm, Nina Rinne, Pasi Rautio, Petri Hiissa, Sanna Kämäräinen, Sanna Wikström, Sonja Kaunismäki, Tomi Kokko & Tony Dunderfelt.

Harjoitus

Mieti jotain hankalaa/ haastavalta tuntuvaa tilannetta elämässäsi, johon tahdot vastauksen. Se on jokin kysymys, ehkä risteys ja valinta siitä, kumpaan suuntaan tulisi kulkea tai valinta kahden asian välillä, mikä olisi se paras valinta sinulle juuri nyt.

Tällä tekniikalla voit saada selkeyttä KYLLÄ/ EI vastauksen kysymykseesi.

Ota hartioiden levyinen asento.

Seiso tukevasti molemmilla jaloillasi.

Laita silmät kiinni.

Ajattele jotain asiaa, joka ei ole sinulle hyväksi. Jotain todella selkeää, kuten vaikka tupakointi, tai valvominen, sokerin syöminen, joku asia tai tilanne henkilökohtaisesta elämästä, mistä tiedät, että se ei ole sinulle hyväksi.

Nyt tunne koko kehollasi miltä tämä asia/ tilanne tuntuu sinussa ja anna kehon liikkua vapaasti. Missä kehossasi tunnet tunteen? Miltä hengitys tuntuu? Miltä näytät?

Huomaa kaikki tuntemukset, kun mietit tätä asiaa. Huomaa kehosi liike, hartioiden asento ja kasvojen ilmeet. Mitä näet? Mitä kuulet? Mitä haistat tai kenties maistat?

Hyvä. Voit avata silmäsi.

Nyt ota jälleen tukeva asento.

Ajattele jotakin, joka on sinulle hyväksi. Esim. luonnossa kävely, raitis ilma, kukkien tuoksuttelu, leikkiminen, päiväunet tai halaaminen… tai jokin tilanne omasta elämästä.

Keskity nyt siihen, miltä sinusta tuntuu kehossa, kaikkialla, hartioissa, kasvoilla, miten hengität? Miltä näytät? Mitä näet? Mitä kuulet? Mitä tuoksuja haistat? Mitä kenties maistat?

Anna kehon liikkua vapaasti ja huomaa miten kehosi liikkuu.

Hengitä oikein syvään sisään ja ulos. Miltä tuntuu hengittää tätä kyseistä energiaa oikein keuhkojen täydeltä?

Hyvä, nyt voit avata silmät.

Mitä eroa tunsit?

Miten kehosi liikkui ja liikkuiko se eri tavalla ensimmäisessä ja toisessa vaihtoehdossa?

Intuitio vetää meitä yleensä pois huonommasta vaihtoehdosta, kääntää meitä pois päin tai kallistaa taaksepäin. Asennon muutos saattaa jopa olla lähes huomaamaton jos ei siihen kiinnitä huomiota. Tämä voi toisaalta olla hyvin selkeääkin. Vastaavasti se mikä on meille hyväksi vetää meitä puoleensa tai työntää lempeästi eteenpäin. Olo saattaa tuntua kevyeltä, rintakehä avautuu, hengitys kulkee helposti ja kasvoilla on hymy.

PALAUTA VIELÄ MIELEEN TILANTEITA MENNEESTÄ…

Olet saattanut aiemmin vastustaa intuition vetovoimaa.

Koita nyt palauttaa mieleen tilanne/ tilanteita, jossa olet tuntenut intuition sanovan yhtä, mutta missä olet toiminut kuitenkin toisin. Koita muistella miltä silloin tuntui ja missä kehossasi tunsit tämän johdatuksen tai opastuksen ja koita miettiä miksi et valinnut intuition johdatusta. Mikä vei sinut toiseen ratkaisuun?

Sitten voit miettiä tilannetta missä toimit intuitiosi mukaan. Miltä silloin tuntui ja mihin se johti? Kun saat kiinni tästä, voit tehdä vastaavan mielikuvaharjoituksen kuin yllä ja vielä vahvistaa sitä nautinnollista tunnetta siitä, minkä koit, kun toimit intuitiosi mukaan täysin sydämestäsi käsin tehden sen, mikä sinulle on oikein. Saatat tämän jälkeen huomata, että sinun on helpompaa kuulla oman intuitiosi ääntä ja kuiskausta.

Meditaatio lisää ja voimistaa yhteyttä kehoon, eli kääntää sisään päin tuntemaan mitä ja mikä siellä liikkuu ja liikuttaa. Sen kautta herkistyt myös intuitiollesi. Tietynlaista herkkyyttä ja kuuntelutaajuutta, sen kuuleminen ja tunnistaminen vaatii.

Silmien sulkeminen katkaisee yhteyden visuaaliseen aistiin, eli näköön ja sen kautta luotuun tulkintaan. Tämän vuoksi silmien sulkeminen herkistää tuntemaan eri tavalla. Intuitio auttaa meitä myös esim. syömään meille sopivia ruokia, sekä aistimaan tarkemmin nälän ja kylläisyyden tunnetta. Siinäkin on siis intuitiolla paikkansa!

Muita keinoja jolla lisätä ja vahvistaa intuitiota

Meditaation lisäksi esim. kaikenlainen luova tekeminen, luonnossa liikkuminen ja oleskelu edesauttaa yhteyttä intuitioon. Oikeastaan kaikki mikä vahvistaa sinua – omien arvojen tunnistamisen kautta ja niiden mukaan eläminen, kaikki tekeminen, joka tuntuu sinulle omalta ja vahvistaa yhteyttäsi itseesi ja elämää sydämen kautta, vahvistaa myös intuitiotasi.

”Harjoittele yhteyttäsi intuitioon ns. ”harmittomissa tilanteissa”, kuten vaikka kaupassa, teen valinnassa tai uuden vesipullon värin valinnassa tms. Näin vahvistat tietoisesti sisäistä tuntemista ja sen kuuntelemista ja tunnetta siitä, mikä on sinulle oikein ja parasta!”

Ihania johdatuksen ja oikealla, omalla polulla kulkemisen hetkiä – intuitiosi, kuudennen aistin parissa!

Artikkelin kirjoittaja Sara Adolfsen

Sara Adolfsen on Kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin valmentaja, Henkinen valmentaja ja Terveydenhoitaja - sen todellisessa merkityksessä. Sara on funktionaaliseen lääketieteeseen perehtynyt ravintovalmentaja, tietoisen, läsnäolevan, ja luonnonmukaisen elämän puolestapuhuja, johon keskeisesti kuuluu sydänyhteys ja voimaantuminen sitä kautta. Sara on myös erikoistunut uupumukseen, sen ennaltaehkäisyyn ja hoitoon valmennuksissa.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

LAHJASI

TÄYSII 2017 -seminaarin tallenteet

Katso TÄYSII 2017 -seminaarin tallenteet VELOITUKSETTA! Puhujat: Aira Samulin, Ilkka Koppelomäki, Johannes ”Hatsolo” Hattunen, Jutta & Juha Larm, Nina Rinne, Pasi Rautio, Petri Hiissa, Sanna Kämäräinen, Sanna Wikström, Sonja Kaunismäki, Tomi Kokko & Tony Dunderfelt.

Katso TÄYSII 2017 -seminaarin puheet VELOITUKSETTA! Puhujat: Aira Samulin, Ilkka Koppelomäki, Johannes ”Hatsolo” Hattunen, Jutta & Juha Larm, Nina Rinne, Pasi Rautio, Petri Hiissa, Sanna Kämäräinen, Sanna Wikström, Sonja Kaunismäki, Tomi Kokko & Tony Dunderfelt.