Jaana Hautala on rautainen valmentamisen ammattilainen, mentaalivalmentaja, puhuja ja NLP kouluttaja, joka luennoi ja valmentaa työyhteisöissä ja seminaareissa. Jaanalle valmentaminen on intohimo sekä tapa luoda elämän merkityksellisyyttä.

Jaana kasvoi urheillen ja valmistui haaveammattiinsa liikunnanohjaajaksi. Hän ei kuitenkaan löytänyt paikkaansa, vaan heittäytyi ravitsemusalalle. Hän opiskeli työn ohessa restonomiksi, toimi esimiestehtävissä, koulutti, toimi konsulttina ja aloitti matkailuyrittäjänä. Työntäyteinen uraputkielämä suistui raiteiltaan, kun Jaanan stressiperäinen paniikkikohtaus aiheutti vaaratilanteen liikenteessä. Tämä tilanne pysäytti Jaanan isojen kysymysten äärelle: Kuka minä olen ja kenen elämää elän?

Nämä kysymykset kuljettivat Jaanan opiskelemaan 10 vuotta sitten neuropsykologiaa, ratkaisukeskeistä valmennusta, NLP:tä, positiivista psykologiaa, mindfulnessia, erilaisia rentoutusmuotoja ja hypnoosia. Opiskelu on hänelle jatkuvaa itsensä uudistamista.

Tietokirjoja kirjoittaessaan hän hurahti tieteellisiin tutkimuksiin. Ja edelleen, päivittäin, hän harjoittelee olemaan täydellisemmin läsnä tässä elämässä, tässä hetkessä. Jaanalle läsnäolo on vahvempaa meren tuoksua, kirkkaampaa auringonlaskua, voimakkaampaa kihelmöintiä iholla avantouinnin jälkeen, aidompaa lapsen naurua sekä myös rohkeutta ajatella toisin.

Harva ihminen selviää elämästä ilman kolhuja. Kuitenkin jokaisen haasteen ja kokemuksen myötä voi tulla viisaammaksi ja vapaammaksi, ja oppia rakastamaan yhä enemmän näitä upeita päiviä, joita meille on annettu.

Jaana on kirjoittanut kirjan Selkäkipu ja mielen voima (Otava, 2017) yhdessä osteopaatti Jerry Ketolan kanssa. Jaanan toinen tietokirja Rohkeiden aikuisten kirja – vapaudu uskomusten kahleista (Readme.fi) ilmestyi marraskuussa 2019.

Vapaudu uskomusten kahleista – rohkeasti kohti omaa voimaa

Vaatii rohkeutta pysähtyä suorittamisen tilasta olemisen tilaan. Pysähtyä omien tunteiden ja keskeneräisyyden äärelle sekä kuunnella omaa sydämen ääntä herkemmin. Mantra ”enemmän, kovempaa ja paremmin” hallitsee helposti elämää ja suorittamisen tilasta on voinut tulla suojamuuri. Myös uskomukset ja mielen kahleet voivat huomaamatta estää meitä näkemästä omaa ainutlaatuista voimaamme. Jaana on NLP-kouluttaja, valmentaja ja kirjailija, jonka oma elämä pakotti pysähtymään reilut 10 vuotta sitten. Pysähtymisen myötä Jaanan intohimoksi on noussut itsetuntemus, mielen voima ja sydämen taidot. Hänen visionsa on, että jokainen löytäisi mielen ja sydämen yhteyden. Jaanalta ilmestyi marraskuussa 2019 toinen tietokirja, nimeltään Rohkeiden aikuisten kirja – vapaudu uskomusten kahleista. TÄYSII 2019 -seminaarin puheenvuorossaan Jaana antaa sinulle kokemuksia ja vinkkejä, miten voit purkaa uskomustesi kahleita ja löytää lisää omaa sisäistä voimaasi.

Koostekuva TÄYSII 2019 -seminaarin puhujista

Tutustu Jaanaan: Kotisivut / Facebook / Instagram / Twitter / YouTube