Olen tullut tulokseen, että kukaan ei menesty yksin. Koska en heti osannut tarkasti määritellä, mitä menestyminen on, kysyin Wikipedialta. Se kertoi, että menestys tarkoittaa tavoitteiden onnistunutta saavuttamista. Artikkeli kuului luokkaan liiketalous ja joku oli määritellyt sen vajavaiseksi ja kaoottiseksi. Niin se onkin.

Menestyminen ei millään voi olla pelkkää tavoitteiden onnistunutta saavuttamista. Voinhan asettaa itselleni tavoitteen, että nousen huomenna aamulla jo kolmannen torkutuksen jälkeen. Vaikka onnistuisin saavuttamaan tämän tavoitteen, tuskin voisin silti pitää itseäni kovinkaan menestyneenä. Kyse on ehkä perunan ja potaatin erosta, miten kukin sen nyt haluaa määritellä ja ääntää.

Minun mielestäni menestys on sellaisten tavoitteiden saavuttamista, joita muutkin pitävät tavoittelemisen arvoisina. Nämä tavoitteet ovat usein ihan eri kaliiberin asioita, kuin kolmannella torkutuksella herääminen. Siksi väitän, että menestyäkseen ihminen tarvitsee väistämättä muita ihmisiä. Vaikka rehellisyyden nimissä, tarvitsen joskus muiden apua siihen torkuttamiseenkin…

Ilman ystävien ja perheen tukea ja kannustusta tuntuu orvolta, ehkä jopa mahdottomalta aloittaa. Toisinaan matka menestykseen vaatii opetusta, mentoreita, tuutoreita, esikuvia ja oppaita. Välillä on täysin mahdotonta selvitä ilman verkostoja, kontakteja tai esimerkiksi rahoitusta. Puhumattakaan sattuman eteemme heittämistä ihmisistä, joiden elämänviisaus, korvaamaton apu tai erityinen tietotaito on juuri se ratkaiseva menestystekijä.

Nämä kaikki ovat toisia ihmisiä.

Ihmiset ovat paitsi välttämätön apu menestystä etsivälle, myös menestyksen peili. Ellei kukaan todista menestystä, kohtalo on vähän sama kuin metsässä yksin kaatuvan puun – ei sitä kukaan huomaa. Siksi yksinäinen menestyjä on enimmäkseen yksinäinen ja vähemmälti menestyjä. Tiivistäisin asian siten, että kukaan ei menesty yksin.

Vanha kansakin sanoo, että joukossa on voimaa, eikä tarkoita yhtä vaan useampaa Joukoa. Tässä kohtaa luottaisin vanhaan kansaan.

TÄYSII 2021 -seminaari järjestetään turvallisesti Tampere-talolla

Tuntuuko sinusta, että kaikki on periaatteessa ihan hyvin, mutta jotain kuitenkin puuttuu elämästäsi? Oikea asenne ratkaisee, eikö? Mutta millaista asennetta tarvitset ja miten se ilmenee päivittäisissä valinnoissasi?

”Vaikeita tunteita ei kannata pelätä, elämän kuuluukin tuntua. Kuulet miten vastoinkäymiset voi kääntää voitoksi. Kun asenne muuttuu, kaikki muuttuu.”

12 eri alan huippuosaajaa saapuvat luoksesi Pohjoismaiden suurimpaan kongressi- & kulttuurikeskukseen. Saat heiltä näkökulmia, työkaluja ja kuulet aitoja ja koskettavia tarinoita.

TÄYSII 2021 -seminaarin puheet näet livenä:

Dakota Robin | Häpeän kohtaaminen ja kestävä hyvinvointi

Eero Herranen | Uskalla unelmoida, uskalla elää – sano elämälle kyllä!

Eija Hinkkala | Asenne on ässä – mielen uudelleenohjelmoinnin mahdollisuudet

Jari Saarenpää | Kenen elämää sinä elät – ihannekuvasta omaan minään

Juha Lantz | Vapaudu addiktion vankilasta – elä itsesi näköistä ja täyttymyksellistä elämää

Katri Syvärinen | Muuta suhtautumistasi elämääsi – tee tarinastasi voiman lähde

Lotta Ansakorpi | Menetyksestä menestykseen – vastoinkäymiset voitoksi

Marjo Huhtala | Kun asenne muuttuu, kaikki muuttuu

Matias Starmans | Sumusta selkeyteen – kuinka asenne luo tulevaisuutesi

Sohvi Nyman | Ihanuus on oman itsensä hyväksymistä ja ihmisenä kasvamista – ja se on asennekysymys!

Teemu Syrjälä | Ala elää elämää, joka tuntuu merkitykselliseltä – sekä sinulle, että yhteisöllesi

Tupu Utriainen | Matka itseesi ei ole huvireissu, mutta on taatusti paras matka elämässäsi!

Lue lisää tästä!

Artikkelin kirjoittaja Elisa Heikura

Elisa Heikura on viime vuodet työskennellyt viestinnän ja markkinoinnin, erityisesti digi-, sisältö- ja asiantuntijamarkkinoinnin parissa. Tästä pääset hänen kotisivuilleen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

LAHJASI

TÄYSII 2017 -seminaarin tallenteet

Katso TÄYSII 2017 -seminaarin tallenteet VELOITUKSETTA! Puhujat: Aira Samulin, Ilkka Koppelomäki, Johannes ”Hatsolo” Hattunen, Jutta & Juha Larm, Nina Rinne, Pasi Rautio, Petri Hiissa, Sanna Kämäräinen, Sanna Wikström, Sonja Kaunismäki, Tomi Kokko & Tony Dunderfelt.