Lotta Ansakorpi on terapeutti, teatterialan ammattilainen, taiteilija ja Tragedian Kääntöpiiri -seminaarin perustaja, joka on kouluttanut urallaan satoja ihmisiä hyvinvoinnin ja luovuuden parissa sekä tavoittanut tuhansia taiteellisella työllään. Nyt hän haluaa tuoda lohtua ihmisille ja kertoa kuinka erilaisista tilanteista ihminen voikaan selvitä.

Vuonna 2016 Lotan elämältä putosi pohja yhtiökumppanin tekemän petoksen seurauksena ja Lotalle jäi hämmentyneiden yhteistyökumppaneiden kohtaaminen. Myös kesä oli kesäteatteriyrittäjälle katastrofaalinen, kun kylmän ja sateisen sään takia katsomot eivät vetäneet teatterivieraita. Kaikesta tästä, petoksesta, oikeudenkäyntikuluista ja kesäteatterista jäi 230 000 euron tappiot sekä kauhu, ahdistus ja masennus.

Lotta on kavunnut ylös elämän romahdettua, varattomuuden varjosta valoon sekä vapautunut kokemuksen tuomasta häpeästä. Hän tietää, että aina voi tehdä jotain toisin ja katsoa tilannetta eri näkökulmasta. Taloudellinen tappio on tappio, muttei maailmanloppu.

Tästä tragediasta ja siitä selviytymisestä on muotoutunut kirja ja Tragedian kääntöpiiri -tapahtumakokonaisuus. Lotta on elävä esimerkki periksiantamattomuudesta, toivon näkemisestä toivottomuudenkin keskellä ja päättäväisyydestä tehdä aina paras valinta tarjolla olevista vaihtoehdoista.

Lotta on kirjoittanut kokemastaan kirjan Vaihtoehtona kuolema (2019). Kirjalle on tulossa itsenäinen jatko-osa, joka julkaistaan vuonna 2021.

Menetyksestä menestykseen – vastoinkäymiset voitoksi

Lotta Ansakorven elämä romahti yhden puhelinsoiton seurauksena vuonna 2016. Siitä alkoi kujanjuoksu aikaa vastaan, joka päätyi valtaviin velkoihin, ahdistukseen ja oli lopulta viedä häneltä hengen. Terapeutti, teatterialan ammattilainen ja kirjailija Lotta Ansakorpi on kuitenkin tunnettu sinnikkyydestään, joten hän nousi kerta toisensa jälkeen jaloilleen ja rakensi elämänsä uudelleen. Tästä syntyi myöhemmin sekä kirja, että kokonainen tapahtumakonsepti. TÄYSII 2021 -seminaarin puheessaan Lotta kertoo miten käänsi vastoinkäymiset voitoksi, kertoen samalla hänen asenteestaan elämää kohtaan. Vastoinkäymisiään ei voi valita, mutta asenteensa voi. Kun tietoisesti valitsee kadun aurinkoisen puolen, näkee kirkkaammin mihin suuntaan on menossa. Vaikeita tunteita ja tilanteita ei kannata pelätä, elämän kuuluukin tuntua. Niin kauan kun on elossa, on toivoa. Tärkeää on tunnistaa se seuraava askel, joka pitää ottaa. Kaikkea ei tarvitse, eikä edes pysty tehdä kerralla.

Koostekuva TÄYSII 2021 -seminaarin puhujista

Tutustu Lottaan: Kotisivut