Matias Starmans on elämäntaidonvalmentaja ja toimintaterapeutti, joka on tullut tunnetuksi energisen Scandinavian Hunks -ryhmän kapteenina. Hän haluaa auttaa ihmisiä löytämään suunnan elämäänsä sekä luottamusta, että asiat kyllä selkiytyvät.

Jo nuoresta asti ujo ja hiljainen Matias haaveili esiintymisestä ja mahdollisuudesta kokea ja nähdä maailmaa tien päällä. Vuonna 2007 työkaveri toi eteen ilmoituksen esiintyjähausta Hunks-ryhmään. Mietittyään asiaa itsekseen Matias totesi, ettei häviä mitään ilmoittautumalla karsintoihin. Sydän jätti lyönnin väliin, kun häntä pyydettiin mukaan. Karsinnoissa oli n. 50 miestä, joista neljä siirtyi Hunksien ryhmään. Siitä lähtien Matias on esiintynyt Hunksien riveissä.

Hunks-ryhmän vauhdikkaiden esitysten ja niihin treenaamisen lisäksi elämässä oli muutakin. Epäonnistuneita ja tulehtuneita ihmissuhteita, avioeroon ajatuminen, pieleen menneet talousasiat ja henkinen loppuun palaminen, jonka myötä Matias tajusi kantaneensa jo pitkään vahvaa häpeäntunnetta sisällään. Ihmismieli ja hyvinvointi oli kiinnostanut Matiasta pitkään. Halu muutokseen kyti hänen sisällään, mutta hän ei tiennyt miten pääsisi eroon jumissa olevasta tilanteestaan.

Matias löysi tiensä valmennuksen pariin ja aloitti pian itsekin opiskelun valmentajaksi. Hän uskoo, että asioilla on aina tapana järjestyä, koettelemuksista huolimatta. Ja siksi hän pyrkii löytämään ilon ja positiivisen merkityksen kaikesta, mitä elämä eteen tuo. Matias haluaa jakaa ympärilleen sitä hyvää myönteistä energiaa, joka toimii polttoaineena hänen omassa elämässään.

Nyt Matias valmentaa yksilöitä- ja työyhteisöjä, ja niiden ohella vastaa Hunksien keikkamyynnistä ja treeneistä. Hän jatkaa myös esiintymistä Hunksien riveissä täydellä sydämellä nauttien, rakkaudesta lajiin.

Matias tarjoaa valmennusta erityisesti miehille oman elämänsä ja merkityksellisyyden löytämiseksi. Terveesti itsekäs mies osaa ilmaista omat tarpeensa selkeästi, kunnioittaa omia ja toisten rajoja, ja tietää oman arvonsa sitä todistelematta. Ja mikä parasta, tervettä itsekkyyttä voi jokainen oppia harjoittelemalla.

Sumusta selkeyteen – kuinka asenne luo tulevaisuutesi

Mitä tehdä kun elämässä kaikki on sekaisin tai solmussa? Miten edetä kun ei tiedä mitä haluaa? Kuinka löytää energiaa kun elämää hallitsee tunne keskeneräisyydestä ja voimattomuudesta? Elämäntapahtumat ja -kokemuksemme muokkaavat sisäistä tarinaamme siitä keitä olemme ja minkälaista uskomme elämämme olevan – nyt ja tulevaisuudessa. Voimme kuitenkin aina irrottautua tarinan synnyttämästä asenteesta, valita uudella tavalla ja muuttaa elämän suuntaa. Toimintaterapeutti ja elämäntaidonvalmentaja Matias Starmans on valmentanut erilaisia ihmisiä opiskelijoista eläkeläisiin ja yksilöasiakkaista työyhteisöihin. Matias on pitkän linjan esiintyjä, isä, avopuoliso ja kamppailulajien harrastaja, käyden innokkaasti myös kuntosalilla. TÄYSII 2021 -seminaarin puheessaan Matias kertoo vaiherikkaasta seikkailustaan elämän epävarmuudessa sekä siitä kuinka kriisien ja pimeyden läpi voi löytää takaisin kohti valoa. Hän jakaa tarinansa, kertoen miten asenne on vaikuttanut hänen valintoihinsa ja elämänkulkuunsa. Lopuksi Matias antaa yksinkertaisen, mutta tehokkaan vinkin miten asenteen voi muuttaa hetkessä.

Koostekuva TÄYSII 2021 -seminaarin puhujista

Tutustu Matiakseen: LinkedIn