Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /biz/1/taysiifi/public_html/wp-includes/link-template.php on line 3908

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /biz/1/taysiifi/public_html/wp-includes/link-template.php on line 3908

Jaana Villanen puhuu TÄYSII 2019 -seminaarissa merkityksellisyydestä ja rohkeudesta sekä omista arvoista.

Jaana Villanen avaa puheessaan sitä, mitä merkityksellisyys merkitsee. Puheenvuorossaan hän antaa konkreettisia työvälineitä ja vinkkejä siihen, miten kehittää itselleen rohkeuslihasta, jonka avulla voit löytää voimaa pysähtyä edes viideksi minuutiksi ja määrittää itsellesi ne merkitykselliset asiat, joiden puolesta haluat toimia omalla ja ainutkertaisella tavalla.

Merkityksellisyys on rohkeutta -kirjan erityispainos julkaistaan TÄYSII 2019 -seminaarissa.

Mietitkö sellaisia kysymyksiä, kuin ”kuka minä olen?” tai ”mitä minä haluan?”. Hyvä! Niin mekin. Mutta vastaus kysymyksiin on jokaiselle ainutkertainen ja -laatuinen. Ei ole olemassa yhtä oikeaa vastausta, mutta vastaus on aina olemassa. Nämä ovat niin tärkeitä kysymyksiä, että niihin kannattaa vastata, jotta omannäköinen elämä pääsee toden teolla alkamaan.

Uskallus vuorottelee epäonnistumisen pelon kanssa. Se on luonnollista. Jaana kertoo oman tarinansa kautta, kuinka peloista huolimatta voi päästä pitkälle ja jopa perille. Miten rohkeutta synnytetään? Miten omat merkityksenannot vaikuttavat elämässä? Kuinka itse ohjaa asioita tiedostamatta?

Millä asioilla on itselle erityinen arvo? Jaana on omassa elämässään jo toteuttanut useita itselleen merkityksellisiä asioita. Hän oli esimerkiksi ideoimassa ja toteuttamassa #kävelenaiselleammatti-tapahtumaa. Hän käveli Suomen pohjoisimmasta kylästä Nuorgamista Hankoon. Kävelymatka oli yli 1500 kilometriä. Saldona oli noin 700 ammattia naisille kehitysmaissa.

Asioita ei ehkä pitäisikään tehdä siksi, että ne ovat helppoja, vaan siksi, että ne ovat vaikeita. Ainakaan asioiden mutkikkuus ei saisi jättää niitä toteuttamatta, jos ne ovat omia asioita. Jos ne ovat oman arvomaailman mukaisia asioita. Toisaalta on osattava karsia siitä, mistä ei synny mitään merkityksellistä.

Itselle merkitykselliset asiat synnyttävät rohkeutta. Joskus ne synnyttävät ennenäkemätöntä rohkeutta. Se ei ole tyhmänrohkeutta, vaan suunnitelmallista ja avointa rohkeutta. Sellaista, missä ovat Plan A ja Plan B, ei siksi, että epäonnistun vaan siksi, että onnistun.

Katso TÄYSII 2017 -seminaarin tallenteet VELOITUKSETTA! Puhujat: Aira Samulin, Ilkka Koppelomäki, Johannes ”Hatsolo” Hattunen, Jutta & Juha Larm, Nina Rinne, Pasi Rautio, Petri Hiissa, Sanna Kämäräinen, Sanna Wikström, Sonja Kaunismäki, Tomi Kokko & Tony Dunderfelt.

Jaana Villanen on arvostrategi, palvelu- ja liiketoimintakehittäjä sekä puhuja ja juontaja. Hän auttaa niin yrityksiä kuin yksilöitä kehittymään omaan potentiaaliinsa. Hänen puheessaan vilisevät missiot, visiot ja arvot. Mutta kyse ei ole mistään löpinästä. On käärittävä hihat ja otettava hanskat naulasta, jos haluaa todella saavuttaa jotakin. ”Oli tuo tavoite mikä hyvänsä, se antaa olemassaolollesi tarkoituksen.” Kun ihmisellä on tavoite, niin hänen tekemisellään ja elämällään on suunta.

Jaana Villanen auttaa synnyttämään menestystarinoita. Menestys ei kuitenkaan saa määritelmäänsä muista ihmisistä tai ulkomaailmasta. Askeleet määritellään ja otetaan itse. Tekemisen vapaus ohjaa tavoitteen asettamista. Kyse on myös itsensä johtamisesta.

Jaana Villanen on koulutukseltaan mm. erikoisjuristi ja ammatillinen pedagogi sekä valmentaja. Hän on kirjoittanut tietokirjoja, ja hänen kirjansa ”Merkityksellisyys on rohkeutta” on erityispainos ja saatavilla ensisijaisesti TÄYSII 2019 -seminaarissa.

Erikoispainos pohjautuu Finnwalk-kävelyyn, jonka Jaana toteutti kesällä 2017. Ajallisesti kyseessä oli 56 päivää, mutta kävelyn seurannaisvaikutukset elävät yhä. Ydintarina kerrotaan, jotta toiset voisivat paitsi saada apua tarinasta myös elää todeksi oman ydintarinansa.

Jaanan missio on, että jokainen meistä voisi tehdä itselleen tärkeitä ja merkityksellisiä asioita. Ne eivät ole vain taitelijoiden tai luovien ihmisten yksinoikeus, vaikka niihin ripaus luovuutta tarvitaankin. Tärkeämpää on sinnikkyys tai suunnitelmallisuus.

Haluatko sinä elämääsi enemmän merkitystä? Tule kuuntelemaan Jaana Villasen rohkea puheenvuoro merkityksellisyydestä ja rohkeudesta sekä nappaa mukaasi erityispainos kirjasta Merkityksellisyys on rohkeutta.

”Maailma ei tarjoa meille vakuuttavaa ja palkitsevaa tarkoitusta, elämäntehtävää, vaan sinun on itse tarkoituksenmukaisesti suunniteltava, millaiseksi haluat oman elämäsi muodostuvan. Sen jälkeen sinun on valittava vaihtoehtojen välillä ja johdettava itseäsi, jotta tulet sellaiseksi, mitä haluat olla. Jos kohtaat vaikeuksia, älä lannistu, vaan ota itseäsi niskasta kiinni ja jatka eteenpäin. Monesti fiksutkin ihmiset tempautuvat ajattelemaan, että asiat tai ihmiset määrätään jo ennalta hyviksi tai huonoiksi. Siksi sinun tulee selkeästi ja systemaattisesti tehdä työtä sen puolesta, ettet luo ennakko-odotuksia siitä, mikä lopulta toimii ja mikä on saavutettavissasi. Tulevaisuutesi on liian arvokas asia jätettäväksi sattuman varaan.”

”Visiot eivät merkitse vain aarrekartan äärellä istumista ja sormet ristissä sen odottamista, että joku hakee sinut kotoa, on kyse sitten rakkaudesta tai työstä. Se on merkityksen antoa ja luomista – rohkeasti. Se on karsimista, jotta ydintarina tulisi näkyviin ja eletyksi. Merkityksellisyys on rohkeutta ja aidon menestyksen määritelmä. Merkitys ei ole itsessään arvo, vaan väline arvonluontiin. Tämä on kirja, joka jokaisen, joka epäilee sitä, onko omalla tekemisellä merkitystä, tulisi lukea.”

Katso myös Täysii-seminaarin perustaja Andy Hopin tekemä videohaastattelu Jaanasta.

Artikkelin kirjoittaja Tea Holm

Tea Holm on teologi, filosofian tohtori ja vapaa kirjoittaja. Hänellä on tekeillä tietokirja liittyen kuolemanjälkeisen elämän tutkimukseen. Hän on perustanut Kirjailijan Blogin, jossa julkaistaan kirja-arvioita ja jossa eletään kirjailijan elämää.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

LAHJASI

TÄYSII 2017 -seminaarin tallenteet

Katso TÄYSII 2017 -seminaarin tallenteet VELOITUKSETTA! Puhujat: Aira Samulin, Ilkka Koppelomäki, Johannes ”Hatsolo” Hattunen, Jutta & Juha Larm, Nina Rinne, Pasi Rautio, Petri Hiissa, Sanna Kämäräinen, Sanna Wikström, Sonja Kaunismäki, Tomi Kokko & Tony Dunderfelt.