Miia Huitti on stressivalmentaja, jonka intohimona on antaa työkaluja stressin käsittelyyn ja inspiroida meistä jokaista voimaan paremmin ja olemaan onnellisempi niin työssä kuin vapaa-ajalla. Koulutukseltaan Miia on johtamisen KTM ja HuK ja sertifioitu stressivalmentaja. Hän on opiskellut stressilääketiedettä Turun yliopistossa. Miia toiminut 13 vuoden ajan erilaisissa asiantuntija- ja esimiestehtävissä pankki- ja rahoitusalalla sekä henkilöstöalalla konsulttina.

Miia on aina ollut kova suorittaja ja stressaaja, joka on pyrkinyt täydellisyyteen, mutta tuntenut silti aina riittämättömyyttä. Hän on elänyt suorittaen opiskelussa, töissä, kotona ja ihmissuhteissa. Monilta ihminen neuvoi ottamaan rennosti ja rauhoittumaan, mutta Miia ei osannut, ennen kuin oli pakko.

Kahden lyhyellä aikavälillä koetun vaikean raskauden jälkeen Miian kehosta tuntuivat olevan voimat ihan lopussa. Hän uupui pienten lasten kuukausia kestäneen sairastelukierteen ja useiden sairaalajaksojen aikana. Mies sairaus käytännössä esti häntä auttamasta Miiaa lastenhoidossa. Samalla he huomasivat asuvansa hometalossa, joka toi lisää haasteita. Joten kuten he selvisivät seuraavasta vuodesta, vaikka miehen sairaus paheni edelleen. Lopulta Miian jaksaminen alkoi olla äärirajoillaan. Hän todella huonosti niin henkisesti kuin fyysisesti.

Miia alkoi etsiä keinoja stressini lievittämiseen. Hän aloitti meditoinnin, etsi aikaa hiljentymiselle, vaikka vain minuutin kerrallaan. Alexander Loydin Paranemisen avain –kirjan Miia luki päivässä ja alkoi tehdä päivittäin kirjassa opetettua harjoitusta. Vähä vähältä elämä alkoi tuntua helpommalle – unettomuus ja nukahtamisvaikeudet olivat pian poissa.

Masennus ja uupumus alkoivat väistyä ja tilalle alkoi tulla rauha, onnellisuus ja kiitollisuus. Olosuhteet eivät olleet muuttuneet, mutta Miian stressi lievittyi valtavasti. Tämä menetelmä käytännössä muutti koko perheen elämän.

Kaiken kokemansa jälkeen ei halunnut palata takaisin aiemmalle työuralle koulutusta ja kokemusta vastaaviin työtehtäviin. Hän koki hyvin vahvasti, että haluaa tehdä työtä, joka on jotain aivan muuta ja jossa voin aidosti auttaa. Paranemisen avain oli hyvä työkalu minulle myös tämän ratkaisun tekemisessä.

Miian intohimona on lisätä ymmärrystä stressin oireista ja syistä sekä opettaa käytännönläheisiä työkaluja stressin lievittämiseen. Tämän seurauksena ihmisen itsetuntemus lisääntyy ja hän oppii johtamaan itseään. Miia haluaa auttaa ennaltaehkäisemään liiallista stressiä sekä uupumusta innostavalla tavalla.

Miia on kirjoittanut kirjan Stressikupla – Hyvää elämää ilman ahdistusta (Viisas Elämä Oy, 2016).

Stressistä rauhaan ja läsnäoloon helpon itsehoitotyökalun avulla

Kaikki voi muuttua sinussa ja kehossasi, vaikka mikään ulkoinen olosuhde ei muuttuisikaan. TÄYSII 2014 -seminaarin puheenvuorossaan Miia Huitti kertoo ja opettaa meille oman esimerkkinsä ja käytännön harjoituksen avulla, kuinka voit vapautua rajoittavista uskomuksista, vääränlaisista ohjelmoinneista ja ikävistä solumuistoista ja olla enemmän läsnä ja onnellinen nyt. Saat tehokkaan työkalun loppuelämäksesi.

Tutustu Miiaan: Kotisivut / Facebook / Instagram / Twitter / YouTube