”Sisintä ahdistaa, tuskaiset ajatukset kiertävät kehää ja helpotusta ei saa mistään. Valtava paine tuntuu rinnassa ja vatsassa. Olo on kerrassaan kamala.”

Hyvä!

Olet löytänyt kultasuonen äärelle. Nyt kun osaat oikeasta kohtaa lähteä kaivamaan, löydät aarteen. No eihän se siltä juuri sillä hetkellä tunnu. Mutta kannattaa lähteä kokeilemaan. Mitä menetettävää sinulla on? Lähdetäänpä siis kaivamaan aarretta!

Kohti aarretta

Mene kipua kohti sen sijaan, että pakenisit sitä. Se johtaa sinut syyn äärelle. Syyn löydettyäsi voit muuntaa ahdistuksen voimaantumisen aarteeksi.

Paikallista tunne kehossasi ja tunnustele sitä yksityiskohtaisesti. Missä se tuntuu? Miltä se tuntuu? Minkäkokoinen se on? Minkä värinen se on?

Mikä ajatus tunteen taustalla on? Esimerkiksi ”Mikään, mitä teen, ei riitä.” tai ”En ole rakkauden arvoinen.” tai jotain muuta.

Mistä tuo ajatus on peräisin? Milloin olet kokenut saman tunteen aikaisemmin? Luota siihen ajatukseen, joka ensimmäiseksi tulee mieleesi. Saatat myös muistaa jonkun lapsuuden kokemuksen.

Kuvittele mielessäsi liitutaulu ja kirjoita tunteen taustalla oleva ajatus siihen (esim. ”Mikään, mitä teen, ei riitä.”). Kuvittele sen jälkeen pyyhkiväsi teksti taulusta. Anna myös kivun ja ahdistuksen poistua kehostasi niistä paikoista, joissa tunsit ne. Kuvittele vain mielessäsi, että kaikki ikävät tuntemukset häviävät kuin savuna ilmaan. Tunne, että kaikki kipu puhdistuu pois. Voit vain päättää mielessäsi, että näin käy.

Katso TÄYSII 2017 -seminaarin tallenteet VELOITUKSETTA! Puhujat: Aira Samulin, Ilkka Koppelomäki, Johannes ”Hatsolo” Hattunen, Jutta & Juha Larm, Nina Rinne, Pasi Rautio, Petri Hiissa, Sanna Kämäräinen, Sanna Wikström, Sonja Kaunismäki, Tomi Kokko & Tony Dunderfelt.

Alkemiaa

Kirjoita sen jälkeen kuvitteelliseen liitutauluun aiemman ajatuksen voimaannuttava vastakohta, esim. ”Minä olen täysin riittävä.”. Anna tämän ajatuksen upota syvälle sinuun ja kehoosi täyttäen kaikki äsken tyhjentyneet paikat. Kylve tuossa voimaannuttavassa ajatuksessa. Voit samalla mielessäsi nähdä kuinka kehosi täyttyy valolla, erityisesti juuri tyhjentyneet paikat. Toista lausetta itsellesi ääneen. Kirjoita se myös korttiin tai paperille ja aseta näkyville. Toistele lausetta päivittäin useasti päivässä niin kauan, kunnes olet saanut alkuperäisen, ahdistusta aiheuttavan ajatuksen neutraloitua kokonaan.

Joskus ahdistavat ajatukset saa neutraloitua melkein saman tien, toisia voi joutua toistelemaan pitkään. Mutta sitkeys palkitaan, joten jatka kärsivällisesti.

Toista prosessi aina tarvittaessa. Voit käyttää sitä joka kerta eri ahdistuksen purkamiseen tai samaan ahdistukseen päästen kerta kerralta syvemmälle, kunnes joku kerta huomaat, että se onkin poistunut kokonaan.

Menneisyyden kokemukset vaikuttavat tänäkin päivänä

Meillä on erilaisia kokemuksia elämän varrelta ja jotkut tietyt kokemukset – erityisesti lapsuudesta – voivat olla menneet todella syvälle meihin ja vaikuttavat edelleen voimakkaasti alitajunnan kautta. Näiden kokemusten purkamiseen mielikuvatyöskentely on toimiva. Kannustan kärsivällisyyteen ja sitkeyteen, kun on kyse syvistä haavoista sisällämme.

Sisäisen lapsen kuunteleminen ja lohduttaminen

Puhdistavaan mielikuvatyöskentelyyn on hyödyllistä yhdistää oman sisäisen lapsen kuunteleminen ja lohduttaminen. Pieni sisäinen lapsesi haluaa huomiota, nähdyksi tulemista ja rakkautta. Sinä voit nyt aikuisena antaa sitä hänelle ikäänkuin rakastavan vanhemman roolissa. Ota sisäinen lapsesi (minkä ikäinen tahansa) syliisi ja anna hänelle hellää huomiota ja ymmärrystä. Voit jutella hänelle rauhoittavasti ja vakuuttaa, että sinä pidät huolen, ettei kukaan enää satuta häntä.

Kysy mitä sisäiselle lapsellesi kuuluu ja mitä hän juuri nyt tarvitsee. Kuuntele, mitä hän haluaa kertoa sinulle ja anna hänelle sitä, mitä hän tarvitsee. Kuunneltuasi sisäistä lastasi, saatat vastata hänelle esim. ”Olen pahoillani siitä, mitä silloin tapahtui. Olisinpa voinut muuttaa tilanteen. Nyt olet turvassa ja minä pidän sinusta huolen. Sinun ei tarvitse pelätä enää. Minä rakastan sinua ja olen aina kanssasi.”

Kun sisäinen lapsesi eheytyy, eheydyt sinäkin.

Katso myös Täysii-seminaarin perustaja Andy Hopin tekemä videohaastattelu Tuuliasta.

Artikkelin kirjoittaja Tuulia Helmisola

Tuulia Helmisola on nokialainen diplomi-insinööri, puutarhuri, numerologi, henkinen opettaja, vaurausvalmentaja ja suuren uusperheen äiti. Tuulia rakastaa auttaa ihmisiä onnellisempaan ja yltäkylläisempään elämään ja työskentelee onnellisuuden oppaana henkisen valmennusalan yrityksessään. Tuulian sivut löytyvät osoitteesta www.tuulialaine.com.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

LAHJASI

TÄYSII 2017 -seminaarin tallenteet

Katso TÄYSII 2017 -seminaarin tallenteet VELOITUKSETTA! Puhujat: Aira Samulin, Ilkka Koppelomäki, Johannes ”Hatsolo” Hattunen, Jutta & Juha Larm, Nina Rinne, Pasi Rautio, Petri Hiissa, Sanna Kämäräinen, Sanna Wikström, Sonja Kaunismäki, Tomi Kokko & Tony Dunderfelt.