Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /biz/1/taysiifi/public_html/wp-includes/link-template.php on line 3908

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /biz/1/taysiifi/public_html/wp-includes/link-template.php on line 3908

Arkipäivän stressi – mistä se aiheutuu?

Liikenneruuhkat, laskut, ei hetken rauhaa, pienet unohtelut ja tavaroitten etsiminen, erimielisyydet ajankäytöstä, jonot, se ettei saa kaupasta etsimäänsä tuotetta, auton rikkoutuminen, aikataulujen pettäminen, läheisten käytös, naapurien tekemiset, sukulaisten tapaamiset, velvollisuusvierailut, lasten vaatimukset, ei-sanomisen vaikeus, huono omatunto töistä, tekemättömät kotityöt – lista on loputon..

Haluaisitko olla huoleton ja rento, kuin silloin joskus ennen? Nauttia elämästä lapsen lailla, vaikka olosuhteet ovat mitä ovat? Lapsena kaikki oli niin huoletonta.. Nyt päivät ja viikot livahtavat nopeasti ja mieleen nousee kysymys, että milloin sitä kerkiäisi elämään?

Mikä ihmisiä stressaa eniten?

Tutkimuksissa on todettu, että ihmisiä vaivaa eniten jatkuva pienten asioitten kasaantuminen, arkipäivän sattumukset ja ihmissuhteet. Elämä tuntuu joskus lähes kilpajuoksulta katastrofista toiseen. Ankarimmin terveyttä ja hyvinvointia nakertaa jatkuva, taustalla tuntuva tiedostamaton jännitys ja huolehtiminen. Stressi kasaantuu huomaamatta ja alkaa vaikuttaa vähän kaikkeen. Se vie jokapäiväisestä elämästä energian ja ilon ja jäykistää kehon ja mielen.

Olennainen osa kokonaisvaltaista hyvinvointia on löytää joka päivä rentouttavia suvantokohtia, joissa keho ja mieli voivat hetken levähtää. Lepohetkien lukumäärä on tärkeämpi kuin pituus, eikä lepohetki tarkoita pitkällään makaamista.

Tarvitset arkeesi yksinkertaisia tekniikoita, joilla voit saada stressihormoonit rauhoittumaan nopeasti ja tehokkaasti. Rentona mielesi kyky keskittyä lisääntyy ja arjen tehtävät sujuvat ilman unohduksia!

Mikä estää nauttimasta elämästä? Et tiedä syytä, mutta joku rassaa…

Tunnet ehkä epämääräistä taustalla tuntuvaa huolta ja hermostut pienistäkin asioista. Tulet tiuskaisseeksi kumppanille tai lapsille, leukapielet kiristyvät ja otsa rypistyy. Et ehkä huomaa tätä ennen kuin tunnet itsesi väsyneesi ja kyllästyneeksi ja haluat vain olla rauhassa. Kuitenkaan rauhan tunnetta ei tule. Vaikka olet väsynyt, et ehkä saa unta.

Kun stressi oikein kasaantuu, tunnet ehkä vain epämääräistä halua päästä pois, ihan vain johonkin.

Sinusta voi tuntua, että elämästä on mennyt maku, vaikka kaikki periaatteessa onkin ihan hyvin.. Arjen stressi helpottaa EFT itsehoidon (Tapping) avulla.

EFT tunteidenvapautus itsehoitotekniikassa, jossa stressitekijöitä miettiessä samalla taputellaan yläkehon akupunktiopisteitä vaikutetaan suoraan aivojen ”turvavartijan” eli pienen, keskellä aivoja sijaitsevan mantelitumake –nimisen elimen toimintaan ja saadaan välitön muutos stressin tuntemuksiin.

Tämä on aivoissamme 24 tuntia vuorokaudessa valveilla oleva tärkeä elin, joka ottaa valveilla ja nukkuessa vastaan tietoja ympäristöstä ja omasta kehostamme. Sen tehtävä on varmistaa, että olemme aina fyysisesti turvassa.

Kun turvavartija tulkitsee jonkun asian uhkaksi tai hyvinvointiamme häiritseväksi, se käynnistää hälytyksen. Lihakset jännittyvät, kehoon virtaa toimintakyvyn varmistavia kemiallisia aineita jne.

Ongelmana nykyisessä maailmamenossa on, että tuo vartija on LIIAN valpas ja toimintaintoinen. Se hälyttää silloinkin, kun näitä voimakkaita seoksia ja kehon jännittymistä ei oikeasti tarvita. Se käynnistää massiivisen hälytyksen, vaikka tuntisimmekin vain lievää pettymystä tai harmistusta. Se ei osaa erottaa todellista hengenvaaraa vain ajatusten tasolla olevasta ”vaarasta”.

Se, että hermostut pikkuasioista, ei siis varsinaisesti ole sinun vikasi, vaan aivosi on viritetty toimimaan näin. Mantelitumake saa aikaan kehon täydellisen hyökkäysvalmiuden, vaikka kysymyksessä olisi ehkä vain jokin häivähdyksenomainen muisto tai epämääräinen tulevaisuuteen liittyvä pelko.

Ja sinähän tiedät, miten vilkas mielikuvituksesi voi joskus olla. Kun esimerkiksi huolestut raha-asioista, työtilanteestasi, lastesi terveydestä, kumppanisi uskollisuudesta, ihan mistä tahansa. Ei ihme, että et saa unta tai keskittymiskykysi on huono. Näin stressi kasaantuu pelkistä ajatuksista.

Salaisuus on ”turvavartijan” uudelleenkoulutus

EFT psykologinen itsehoitoakupunktiotekniikka vaikuttaa aivan suoraan mantelitumakkeeseen. Turvavartija saa viestin, että kaikki on ok, hälytystä ei tarvita. Keho rauhoittuu, positiivisen tunnetilan biokemia palautuu, lihakset rentoutuvat ja sekä ruoansulatus että immuunijärjestelmä toimivat normaalisti (hälytystila lopettaa nämä kaksi elintärkeää järjestelmää).

Aivot muuttuvat aivan fyysisesti EFT:n ansiosta. Nykyisin pystytään kuvantamaan ja mittaamaan aivoissa tapahtuvat muutokset: uudet yhteydet hermosolujen välillä, tiettyjen aivoalueitten aktivoituminen ja toisten vaimentuminen, tiettyjen kohtien paksuuntuminen ja oheneminen jne. Mantelitumake on melko pieni elin, mutta sen koko pienenee entisestään kun harjoitamme jotakin sellaista, joka vähentää sen toimintaa.

EFT on juuri sellaista toimintaa, eli se pystyy vähentämään ”turvavartijan” yli-innokkuutta heikentämättä sen tehoa näissä epätodellisissa vaaratilanteissa.

Mikä tässä on parasta? Mitä paremmin menee, sitä paremmin menee? Mikä taika tässä on?

Oletko huomannut, että jotkut päivät menevät ihan aamusta asti pieleen? Lyöt varpaasi, kaadat kahvisi, auto ei käynnisty, aikataulut pettävät, tulee yllättävä lasku, joku asiakas valittaa eikä lopeta millään…

On olemassa sellainenkin sanonta, ettei kahta ilman kolmatta – tätä käytetään sekä vastoinkäymisiin että onnenpotkuihin. Samanlaiset asiat kasautuvat. On siis olemassa jokin luonnonlaki, joka kerää samantyyppisiä kokemuksia useita peräkkäin. Varmasti tiedätkin, mikä se on?

Se on Vetovoiman laki! Se toimii siten, että samanlaiset vetävät toisiaan puoleensa. Tämä näkyy elämässä niin, että mitä enemmän harmistut, sitä enemmän harmistut. Mitä enemmän unohdat ja sätit itseäsi unohtamisesta, sitä useammin unohdat ja sätit itseäsi unohtamisesta. Mitä useammin lyöt varpaasi ja kiroilet, sitä enemmän lyöt varpaasi ja kiroilet…

Vetovoiman lakiin kuuluu myös se, että kaikki mihin kiinnität huomiota, lisääntyy. Tämä johtuu energiasta. Kun kiinnität johonkin huomiota, annat samalla sille energiaa, jota se tarvitsee lisääntymiseensä. Näin kertautuvat huonot asiat ja hyvät asiat.

Katso TÄYSII 2017 -seminaarin tallenteet VELOITUKSETTA! Puhujat: Aira Samulin, Ilkka Koppelomäki, Johannes ”Hatsolo” Hattunen, Jutta & Juha Larm, Nina Rinne, Pasi Rautio, Petri Hiissa, Sanna Kämäräinen, Sanna Wikström, Sonja Kaunismäki, Tomi Kokko & Tony Dunderfelt.

Miten EFT ja vetovoiman laki toimivat yhdessä?

Olet varmasti kokenut ja tiedät, miten helposti ajatukset jäävät kiertämään kehää. Etenkin jos sattuu jotain ikävää, ei mene kuin hetki kun olet jo mielessäsi käynyt läpi kaikki muutkin mahdolliset ikävät seuraamukset ja kaikki ne entiset, joita on sattunut. Ja kierre jatkuu.

Loukkaannut jostakin ja kertaat sitä mielessäsi, nakerrat sitä kuin koira puruluuta. Kokemus tulee mieleesi yhä uudestaan ja uudestaan. Teet jonkin typerän virheen, joka nolottaa ja harmittaa, muut sanovat, ettei siitä kannata välittää, mutta jauhat sitä omassa päässäsi vielä pitkään. Mantelitumake hyrrää hälytystilassa, leukalihaksesi ovat kireinä ja otsasi rypyssä. Ei rauhaa, ei rentoutta.

Yksinkertaisella EFT itsehoidolla, jotka on jo yli 6 miljoonalla ihmisellä käytössä ympäri maailmaa, pääset näppärästi ja nopeasti eroon tällaisesta harmista, olkoon se pieni tai suuri. Se ei jää vaivaamaan mieltäsi ja vetämään puoleensa lisää samanlaista.

Pääset positiiviseen kierteeseen, kun lopetat negatiivisen kierteen heti alkuunsa!

Lyhyesti ja tiivistetysti sanottuna, kun mielessäsi ei ole mitään negatiivista, luonnollinen olotilasi on positiivinen – sitä ei tarvitse mitenkään erikseen tehdä tai suorittaa. Kun olet rauhallinen, iloinen ja tyytyväinen, mielesi on tyhjä kielteisyydestä ja huolten turhasta jauhamisesta, vedät ihan luontevasti puoleesi pieniä ja isojakin mukavia asioita!

EFT-täsmähoitoa arjen stressiin ja kaikkiin häiritseviin tunteisiin sekä vaivoihin voit käyttää niin usein kuin haluat, olitpa missä tahansa, missä elämäntilanteessa tahansa…

Katso myös Täysii-seminaarin perustaja Andy Hopin tekemä videohaastattelu Matista.

Artikkelin kirjoittaja Matti Rautajoki

Matti Rautajoki on kiinalaisen lääketieteen akupunkturisti, EFT-terapeutti ja -kouluttaja. Lisätietoja EFT-hoidosta ja EFT-tunnetyöskentelyohjaaja- sekä kehollisesta EFT-koulutuksesta: www.tunteettasapainoon.fi

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

LAHJASI

TÄYSII 2017 -seminaarin tallenteet

Katso TÄYSII 2017 -seminaarin tallenteet VELOITUKSETTA! Puhujat: Aira Samulin, Ilkka Koppelomäki, Johannes ”Hatsolo” Hattunen, Jutta & Juha Larm, Nina Rinne, Pasi Rautio, Petri Hiissa, Sanna Kämäräinen, Sanna Wikström, Sonja Kaunismäki, Tomi Kokko & Tony Dunderfelt.