Toni Nieminen on mäkihyppääjä ja olympiavoittaja, josta on mäkihyppyuransa jälkeen tullut suosittu puhuja.

Toni on kaikkien aikojen nuorin mäkiviikkojen voittaja samalla, kun oli kisojen ensikertalainen. Hänestä tuli ilmiö. Hän voitti olympiakultaa mäkihypystä 16-vuotiaana Albertvillessä. Se nosti hänet koko maailman keskipisteeksi. Hänestä tehtiin lamasuomessa sankari ja esikuva, vaikkei hän tiennyt itse muuta kuin sen, että haluaa hypätä mäkeä. Tonin menestys toi ympärille hullunmyllyn, sillä kaikki halusivat siitä osansa. Markkinoille ilmestyi kaikenlaisia ”Toni-tuotteita”. Hän sai myös poikkeusluvalla ajokortin 17-vuotiaana.

Hänellä oli valtava palo hyppäämiseen ja menestys toi uskomuksen, että on oltava paras. Ura ei kuitenkaan jatkunut vuoden 1992 menestyksen jälkeen yhtä hohdokkaana ja häviämisen tuska oli ihan hirveä. Se pakotti Tonin opettelemaan käsittelemään ja nielemään tappiotuskaa. Oliko 16-vuotias kuitenkaan valmis kaikkeen menestyksen pyöritykseen?

Toni on myös elävä esimerkki siitä, kuinka nuorena menestymisen jälkeen tavoitteiden puuttuessa elämästä, voi elämä heitellä menestynyttäkin ihmistä. Kuitenkin asenne ja sisun löytämällä alkoi matka kohti onnistumisia.

Nykyään Toni työskentelee mäkihyppääjä Julia Kykkäsen henkilökohtaisena valmentajana sekä aluejohtajana henkilövuokrausta tarjoavassa yrityksessä.

Toni on myös perustanut henkisen valmentautumisen konsultaatioita tarjoavan yrityksen Herkät herrasmiehet yhdessä Kalle Palanderin kanssa. He käsittelevät valmennuksissaan aktiiviurheilijan kipukohtia ja avaavat menestyksen edellytyksiä: mitä merkitsevät palo, polte, rakkaus ja intohimo voittamiseen. Kasvutarinoissa korostuvat pelkojen kohtaaminen ja omien pelkojen voittaminen. Hän myös luennoi omakohtaisesta tarinastaan, tavoitteiden merkityksestä ja sisusta.

Tonille on tärkeitä asioita ovat tavoitteet ja tavoitteiden asettaminen, sekä myönteisen asenteen ja sen ylläpitämisen merkitys tiimityöskentelyssä ja arjen elämässä. Toni on hyvän mielen luoja ja positiivisen asenteen tuoja, jonka tarinat herättävät kaikenikäiset kuulijat. Hän uskoo oivaltamisen voimaan oppimiskokemuksessa. Itsensä johtaminen on meidän jokaisen henkilökohtainen, tietoinen valinta jossa oma asenne ratkaisee.

Kun mä olin ihmisenä raakile

Mitä merkitsevät rakkaus, polte ja intohimo voittamiseen? TÄYSII 2018 -seminaarin puheenvuorossaan olympiavoittaja Toni Nieminen puhuu kasvutarinoiden voimasta ja ikigaista. Ikigai on japania ja karkeasti käännettynä tarkoittaa elämisen iloa, syytä olemassaoloon. Kasvutarinassa korostuvat omien pelkojen kohtaaminen ja niiden voittaminen. Elämässä tulee olla suunta ja tavoite, jotka tarkoittavat poisoppimista ja uuden oppimista.

Koostekuva TÄYSII 2018 -seminaarin puhujista

Tutustu Toniin: Kotisivut / Facebook / Instagram / Twitter

Katso TÄYSII 2017 -seminaarin puheet VELOITUKSETTA! Puhujat: Aira Samulin, Ilkka Koppelomäki, Johannes ”Hatsolo” Hattunen, Jutta & Juha Larm, Nina Rinne, Pasi Rautio, Petri Hiissa, Sanna Kämäräinen, Sanna Wikström, Sonja Kaunismäki, Tomi Kokko & Tony Dunderfelt.