Veikko Vallin on poliitikko ja yrittäjä, jonka tie menestykseen lähti nousuun lisäravinnebisneksestä 1990-luvun kuntoilubuumissa. Hän tuli tunnetuksi Tony Halmeen eduskuntaan nostaneena kampanjapäällikkönä 2003. Veikko on brändien ja viestinnän erikoisosaaja.

Veikko oli nuorena levoton ja lyhytjännitteinen poika, alkoholistiperheen kasvatti. Lukioon ei tullut kysymykseen. Veikon pelasti ammattikoulu ja mahdollisuus päästä tekemään jotain käsillään. Autopeltisepän koulutuksella Vallin lähti työelämään 18-vuotiaana ja työskenteli mm. Volvon autotehtaalla Göteborgissa.

Veikko on ollut aina ennakkoluuloton, sosiaalinen ja utelias. Hän on uskaltanut myös ottaa riskejä. 1990-suomessa elettiin kuntoilu- ja terveysbuumia ja 33-vuotias Veikko lähti mukaan lisäravinnebisnekseen. Hän myi vanhan autonsa saadakseen rahaa yritystoimintaansa ja alkoi matkustamaan bussilla. Veikko löysi hyvät kumppanit liiketoimintaan. Fast-tuotemerkistä ja urheiluravinteista tuli menestystarina. Hän myi urheiluravinnemerkin vuonna 2009 isoilla voitoilla.

Veikko teki paluun politiikkaan 2017 kuntavaaleissa, tavoitteenaan päästä Tampereen pormestariksi. Pormestaria hänestä ei tullut, mutta hän huomasi saavansa kannatusta ja siirtyi Perussuomalaisten riveihin. Keväällä 2019 Veikko nousi eduskuntaan Perussuomalaisten ehdokkaana. Häntä kiinnostavat mm. talousasiat.

Veikko on ollut monessa asiassa oman onnensa seppä alkoholistiperheessä kasvamisesta huolimatta. Vain muutama asia on ollut sellainen, johon Veikko ei ole kokenut pystyneensä vaikuttamaan. Veikon elämän tragediat ovat olleet lapsen kuolema kuukausi ennen syntymää ja isän tappo. Ne on pitänyt oppia hyväksymään ja jatkaa elämää.

Hän on kiitollinen, kuinka hyvin hänelle on elämässä käynyt, sillä hän olisi voinut myös menettää kaiken.

Mistä voimaa toteuttaa kutsumustaan – muiden mielipiteistä huolimatta

Veikko Vallin oli lapsena levoton, lyhytjännitteinen poika, jolla ei ollut omien sanojensa mukaan lukioon mitään asiaa. Oikein valjastettuna vilkas mieli voi olla kuitenkin yrittäjälle iso voimavara, sillä Vallin rakensi urheiluravinnebisneksellä itselleen miljoonaomaisuuden ja samassa rytäkässä mm. keksi sanan ”palautusjuoma”. Kevään 2019 eduskuntavaaleissa Vallin valittiin kansanedustajaksi. Vaalityötä hän oli harjoitellut kuitenkin jo vuosituhannen alussa, nostettuaan Tony Halmeen eduskuntaan. Suorasanaisena miehenä Veikon on täytynyt löytää voimaa toteuttaa omaa kutsumustaan – muiden mielipiteistä huolimatta. Tämän taidon hän haluaa opettaa myös sinulle TÄYSII 2020 -seminaarin puheenvuorossaan

Koostekuva TÄYSII 2017 -seminaarin puhujista