Wallu Valpio on mediapersoona, joka tuli julkisuuteen MoonTV-kanavan juontajana ja yhtyeistä The Duplo ja Arto Muna ja Millennium. Mediauransa Wallu aloitti Radio Cityssä 1990-luvun puolivälissä. Tunnetuksi hän tuli juontamalla vaihtoehtokanava MoonTV:llä ohjelmia, joiden tekeminen on hengausta kavereiden kanssa.

Lapsena kooltaan Wallu oli pieni, mutta pärjäsi porukassa, koska oli joukon vitsiniekka. Wallun nuoruus oli vauhdikasta, mutta hänen äitinsä otti Wallun aina avosylin vastaan, vaikka poika oli hölmöillyt. Äiti toivoi, että Wallu selviytyisi elämästä, eikä hankkisi rikosrekisteriä.

Opiskelu ei Wallua kiinnostanut. Vuoden lukio-opintojen jälkeen Wallu ilmoitti, ettei vietä enää kahta tylsää vuotta lukiossa. Timpuriksi Wallu valmistui 60 prosentin läsnäololla. Hän teki hetken rakennustöitä, jonka jälkeen lähti opiskelemaan nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaajaksi, mutta yhtälönä nuorisokasvatus ja Wallu, oli hänen mielestään mahdoton.

Wallu ei tavoitellut radikaaliutta tai erilaisuutta, eikä hänellä ole ollut tarvetta miellyttää muita. Hän on ollut täysillä oma itsensä ja eteen on tullut uskomattomia tilanteita.

Valtakunnallinen julkkis Wallusta tuli, kun hän alkoi juontaa ohjelmia MoonTV:llä. Kanavalla, joka syntyi sattumalta ja jonka yleisönä olivat nuoret kaupunkilaiset. Kanavalla ohjelmia tehtiin hyvin poikkeuksellisella otteella ja henkilökunnan palkkausperusteeksi riitti supliikkius ja omaperäiset ideat. Wallun juontamissa ohjelmissa hän jutteli kavereidensa kanssa. Rahaa maksettiin siitä, että Wallu nautti päivästä rokkiystävien kanssa puistossa hengaillen ja juoden siideriä. Hän pääsi ilmaisiksi keikoille ja jutteli kaverien kanssa, jonka olisi tehnyt ilman haastatteluakin.

Erityisen kohutuiksi nousivat MoonTV:n huuruiset festivaaliraportit, jossa mm. Wallu ja Ultra Bran Terhi Kokkonen ottelivat umpihumalassa vapaapainiottelun. Häveliäisyyttä ohjelmissa ei ollut, tärkeintä oli asenne ja tyyli. Kanava oli nuorten miesten hiekkalaatikko, jossa he saivat hölmöillä. Samalla se oli myös jotain uudenlaista, jota muilla kanavilla ei oltu edes ajateltu. Lopulta kanava kaatui omaan mahdottomuuteensa.

Wallu sai työtarjouksen MTV3:lta ja alkoi juontaa Far out –nimistä matkailuaiheista kilpailuohjelmaa, jonka jälkeen Wallun puhelin on pirissyt työtarjouksia. MoonTV:n myötä Wallu on saanut rahaa, työn MTV3:lla, juontokeikkoja festareilla, kavereita, julkisuutta sekä eduskuntavaaliehdokkuuden. Nykyisin hän järjestää tapahtumia ja musiikkiklubeja.

Wallun elämänkerta Wallu Valpio – Minun tieni (Tammi, 2020). Kirjassa Wallu tekee tilinpäätöksen elämästään, eikä anna armoa itselleen. Teos on säästelemätön kertomus rock- ja viihdemaailman kulisseista.

Elämässä pitää onnistua, eikä hankkia rikosrekisteri

Wallu Valpio on radiosta ja televisiosta tuttu mediapersoona, muusikko, kulttuurin tuottaja ja poliitikko. Hänellä on tekemisen asenne kohdillaan, sillä pelkästään vuonna 2019 hän on mm. ollut ehdokkaana eduskuntavaaleissa ja julkaissut bändinsä kanssa uuden biisin musiikkivideoineen. Jos katsoit keväällä televisiota, niin mahdollisesti näit hänet ja hänen tatuointinsa, sillä hän sijoittui kolmen parhaan joukkoon Selviytyjät Suomi -ohjelmassa.

Koostekuva TÄYSII 2017 -seminaarin puhujista

Katso TÄYSII 2017 -seminaarin puheet VELOITUKSETTA! Puhujat: Aira Samulin, Ilkka Koppelomäki, Johannes ”Hatsolo” Hattunen, Jutta & Juha Larm, Nina Rinne, Pasi Rautio, Petri Hiissa, Sanna Kämäräinen, Sanna Wikström, Sonja Kaunismäki, Tomi Kokko & Tony Dunderfelt.