Harri Gustafsberg on hankkinut rautaisen kokemuksellisen taustan työskentelemällä Poliisin valtakunnallisessa valmiusyksikkö Karhussa yli 20 vuotta, joista viimeiset 10 vuotta hän toimi kouluttajana ja operatiivisena johtajana. Hän lopetti yksikössä elokuussa 2014. Kun Harri ei löytänyt tarpeeksi uskottavaa valmentajaa, joka todella ymmärtää miten kehitetään kykyä toimia paineen alla ja menetelmää miten henkistä suorituskykyä vahvistetaan, hän päätti perehtyä aiheeseen itse.

Nykyään Harri Gustafsberg on mielen suorituskykyä valmentava, tutkiva ja kehittävä filosofian tohtori ja turvallisuusjohtamisen maisteri (FT, HTM). Lisäksi Harri on palkittu tietokirjailija sekä palkittu yrityspuhuja. Hänen matkansa ei siis päättynyt väitöstutkimukseen, vaan se jatkuu ja syventyy edelleen.

Harri on erikoistunut suorituskyvyn nostamiseen yksilötasolla ja organisaatiotasolla; tiimityön, johtamisen ja yhteisen kulttuurin vaikuttamisen kautta. Yksilötasolla hyvinvointi on tärkeä perusta, mutta kun resursseja tarvitaan muutosten ja haasteiden kentällä, niin hyvinvointiin keskittyminen ei riitä, tarvitaan laajemman skaalan taitoja.

Harri Gustafsbergin käyttämä ja kehittämä valmennusmenetelmä on tutkittu tieteellisesti ja testattu käytännössä. Se on myös kansainvälinen vientituote. Harri kuuluu Toronton yliopiston HartLab -tutkimus- ja kehittämistiimiin sekä Koreha-hankkeen tutkimusryhmään (Kokonaisvaltainen resilienssin hallinta: yksilön mukautumisvalmiuden vahvistaminen osana kokonaisturvallisuutta), jonka toteuttavat Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulu sekä Ulkopoliittinen instituutti.

Harri on myös kirjoittanut kirjat: ”Mielen valmentamisella optimaaliseen suoritukseen” ja ”Do people get shot because some cops panic?” sekä yhdessä työpsykologian tohtori Helena Åhmanin kanssa palkitun kirjan ”Tilannetaju, päätä paremmin”.

Opettele rohkeaksi – mistä rohkea päätöksenteko koostuu?

Harri Gustafsbergin kokemuksellinen tausta on kivenkova. Harri työskenteli Poliisin valmiusyksikkö Karhussa yli 20 vuotta, joista viimeiset 10 vuotta kouluttajana ja operatiivisena johtajana. Hän lopetti erikoisyksikössä elokuussa 2014. Kun hän ei löytänyt tarpeeksi uskottavaa valmentajaa, joka todella ymmärtää miten kehitetään kykyä toimia paineen alla, eikä menetelmää miten henkistä suorituskykyä vahvistetaan, päätti hän perehtyä aiheeseen itse. Filosofian tohtori Gustafsbergin käyttämä ja kehittämä valmennusmenetelmä kiinnostaa laajasti. Se on kokemuksellisesti happotestattu, tieteellisesti tutkittu ja vahvistettu menetelmä. Häneltä on ilmestynyt kolme mielen valmentamiseen ja taitoihin keskittyvää teosta. TÄYSII 2019 -seminaarin puheenvuorossaan Harri Gustafsberg kertoo kokemuksistaan ja oivalluksistaan matkansa varrelta.

Koostekuva TÄYSII 2019 -seminaarin puhujista

Tutustu Harriin: Kotisivut / Facebook / Instagram / Twitter