Manuela Bosco on suomalaisitalialainen taiteilija, joka vietti elämänsä ensimmäiset vuodet urheilukentillä ja juoksi aitoja Suomen maajoukkueessa kymmenen vuoden ajan.

Urheilu-uran jälkeen hän lähti Italiaan opiskelemaan näyttelijäksi. Tuohon elämänvaiheeseen liittyi yksi hänen tärkeimmistä kokemistaan henkisistä muutoksista. Elämän henkinen, näkymätön todellisuus tuli näkyväksi tavalla, joka muutti kirjaimellisesti kaiken. Se palautti Manuelalle sen näkökyvyn ja herkkyyden, joka hänellä oli syntyessään. Se palautti tiedon hänen todellisesta olemuksestaan ja hän oppi luottamaan rakkauteen. Sisällään hänellä oli nyt syvä tieto ja rauha rakkauden perimmäisestä todellisuudesta, elämää ylläpitävänä voimana. Se muutti Manuelan.

Manuela elämään on mahtunut valtavasti värejä ja muotoja. Se on ollut hyvin runsasta, riemukasta, intohimoista, dramaattista, surullista, ravitsevaa, voimallista, seesteistä, levollista ja innostavaa. Siihen on sisältynyt suuri määrä siunausta. Matkustamista, muutoksia, muuttoja, luopumista, uudelleensyntymistä ja uusiutumista. Uutta elämää vanhan tilalle. Muutos on aina ollut Manuelalle voimakas ja tervetullut ystävä.

Manuela on harrastanut maalaamista aina, mutta esikoisen syntymän jälkeen tarve maalaamiseen voimistui niin hurjaksi, että hänen oli pakko ottaa sisäinen kehotus vakavasti. Siitä alkoi hänen elämässään uusi sivu ja hän heittäytyi maalaamaan kaikella sillä intohimolla ja intensiteetillä, jolla hän on tottunut tekemään itselleen tärkeitä asioita.

Manuelalla on kaksi muodollista korkeakoulututkintoa taidealoilta taidekasvatuksen ja teatteritaiteen tiimoilta Jyväskylästä ja Roomasta. Todellinen taide on hänen mielestään kuitenkin jotain, joka saadaan lahjana antautumalla, avautumalla ja ottamalla vastaan. Ja tähän kaikkeen tarvitaan ennen kaikkea yhtä asiaa: toimintaa. On tehtävä, tehtävä ja tehtävä.

Manuela Bosco on kirjoittanut kirjat Vegemania (Cozy Publishing, 2016), Ylitys (Teos, 2012) sekä lastenkirjan ”Pöytä joka tahtoi kodin” (Otava, 2015) yhdessä Pamela Tolan kanssa.

Siunattu muutos

Manuela Bosco on suomalaisitalialainen taiteilija. Näyttelijä, kirjailija, kuvataiteilija, energiahoitaja, entinen huippu-urheilija ja äiti ovat titteleitä, joita hän myös silloin tällöin käyttää. Manuelan elämässä tapahtui ensimmäinen merkittävä muutos hänen ollessaan 21-vuotias. Tuo muutos sysäsi liikkeelle uudenlaisen tavan elää. Muutos, oli se kuinka katastrofaalinen tahansa, voi olla elämän suurin siunaus. TÄYSII 2016 -seminaarin puheenvuorosssaan Manuela huomauttaa, että muutos voi tehdä näkyväksi sen, mitä et ennen ole huomannut. Manuela toteaakin, että muutos sydämen johdattamana on hänen elämänsä kauneimpia asioita, vieden runsaan elämän äärelle, vapauttavasti.

Koostekuva TÄYSII 2016 -seminaarin puhujista

Tutustu Manuelaan: Kotisivut / Facebook / Instagram / Twitter