Menestyminen on jotain, jota on perinteisesti mitattu ulkoisilla mittareilla, kuten arvostetulla ammatilla, palkkapussin koolla, merkittävällä yhteiskunnallisella asemalla jne. Olen miettinyt asiaa vuosien varrella paljon ja tullut siihen tulokseen, että olisi aika päivittää menestymisen määritelmä.

Mietipä, jos olisit (ja ehkä oletkin) hyvin palkatussa ja arvostetussa työssä, naimisissa menestyvän puolison kanssa, asuisit arvostetulla asuinalueella upeassa talossa ja sinulla olisi hyvin käyttäytyvät lapset (tai hyvin koulutettu koira), mutta tuntisit kuitenkin sisäistä tyhjyyttä ja merkityksettömyyttä elämässä. Tuntisitko olevasi menestynyt? Veikkaanpa, että et. En minä ainakaan. Ja puhun kokemuksesta.

Mitä todellinen menestyminen on?

Koska sisäinen olotilamme on niin merkittävä, sitä ei voi jättää pois menestymisen määrittelystä. Olen päätynyt siihen, että todellinen menestyminen on itselleen uskollisena elämistä. Sitä, että tekee niitä asioita, joita haluaa ja rakastaa. Ja tekee niitä omassa aikataulussa ja sellaisten ihmisten kanssa, kun haluaa.

On siis osattava kuunnella itseään ja omia tarpeitaan ja toimia niistä käsin. Kun elää itselleen uskollisena, nauttii elämästä, koska silloin tekee niitä asioita, jotka saavat silmät loistamaan innostuksesta ja sydämen laulamaan onnesta.

”Kun elät itsellesi uskollisena, luot ympärillesi niin korkeavärähteisen energiakentän, että vedät väkisinkin puoleesi runsautta ja yltäkylläisyyttä ja saat kaiken, mitä tarvitset täyttymykselliseen elämään.”

Henkisen kasvun merkitys

Itselleen uskollisena eläminen ei välttämättä vedä puoleensa miljoonaomaisuutta, mutta se johtaa täyttymykselliseen, onnelliseen ja runsaaseen elämään, joka tarjoaa riittävästi virikkeitä kasvun aiheiden muodossa. Ihmiselämä on jatkuvaa kasvua. Fyysisen kasvun päätyttyä kasvu jatkuu henkisellä tasolla – tai ainakin näin pitäisi käydä. Monet kuitenkin jäävät kiinni menestymisen ulkoisiin mittareihin tavoitellen niitä koko aktiivisen aikuisiän ajan ihmetellen samalla sisäistä tyhjyyden tunnettaan.

Henkisen kasvun tarve on ihmisen sisään rakennettu. Me emme juurikaan ole saaneet emmekä nähneet mallia ympäristöstämme sen toteuttamiseen. Moni vahvemmin henkiseen kasvuun suuntautunut on tehnyt valtavaa pioneerityötä vastavirtaan kahlaten ja tarjoaa meille nyt arvokasta ja kaivattua esimerkkiä, miten voimme täyttää henkisen kasvun tarvettamme. Onneksi näitä ihmisiä on koko ajan enemmän.

Henkisen kasvun tarve ja itselleen uskollisena eläminen ovat tavallaan sama asia ja johtavat samaan päämäärään eli onnelliseen ja täyttymykselliseen elämään, jossa kaikki tarpeemme täyttyvät. Me emme voi tuntea onnea ja täyttymystä ellei myös henkisen kasvun tarpeemme täyty.

Katso TÄYSII 2017 -seminaarin tallenteet VELOITUKSETTA! Puhujat: Aira Samulin, Ilkka Koppelomäki, Johannes ”Hatsolo” Hattunen, Jutta & Juha Larm, Nina Rinne, Pasi Rautio, Petri Hiissa, Sanna Kämäräinen, Sanna Wikström, Sonja Kaunismäki, Tomi Kokko & Tony Dunderfelt.

Sisäinen kompassi ohjaa

Kuulen usein ihmisten olevan hukassa ja vailla tietoa oikeasta suunnasta. Oikea suunta on se, joka tuntuu sinusta parhaimmalta sydämessäsi. Sinussa itsessäsi on sisäinen kompassi, joka ohjaa sinua aina oikeaan suuntaan. Se on sinun sydämesi ja sisimpäsi ääni, intuitio, sisäinen ääni ja johdatus. Kuuntele sitä herkällä korvalla ja toimi sen ohjauksessa. Silloin elät itsellesi uskollisesti ja sitä kautta sisäinen kompassisi alkaa puhua sinulle kovempaa ja selkeämmin.

Jos olet epävarma oikeasta suunnasta, älä pelkää tehdä virheitä, koska niitä ei ole. Kaikki tiet johtavat lopulta samaan paikkaan eli lähemmäs sinun sisintä ja upeinta olemustasi, parasta versiota itsestäsi. Sinulla on oma arvokas lahjasi maailmalle, jota ilman jotain jää puuttumaan. Uskalla siis elää itsellesi uskollisena toteuttaen sinulle rakkaita asioita, koska se johtaa todelliseen menestymiseen ja annat samalla maailmalle arvokkaan ja kaivatun lahjasi.

Usko itseesi ja elä rohkeasti!

Katso myös Täysii-seminaarin perustaja Andy Hopin tekemä videohaastattelu Tuuliasta.

Artikkelin kirjoittaja Tuulia Helmisola

Tuulia Helmisola on nokialainen diplomi-insinööri, puutarhuri, numerologi, henkinen opettaja, vaurausvalmentaja ja suuren uusperheen äiti. Tuulia rakastaa auttaa ihmisiä onnellisempaan ja yltäkylläisempään elämään ja työskentelee onnellisuuden oppaana henkisen valmennusalan yrityksessään. Tuulian sivut löytyvät osoitteesta www.tuulialaine.com.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

LAHJASI

TÄYSII 2017 -seminaarin tallenteet

Katso TÄYSII 2017 -seminaarin tallenteet VELOITUKSETTA! Puhujat: Aira Samulin, Ilkka Koppelomäki, Johannes ”Hatsolo” Hattunen, Jutta & Juha Larm, Nina Rinne, Pasi Rautio, Petri Hiissa, Sanna Kämäräinen, Sanna Wikström, Sonja Kaunismäki, Tomi Kokko & Tony Dunderfelt.