Mika Poutala on tullut tunnetuksi pikaluistelijana, joka on uransa aikana luistellut yli 230 maailman cup –kilpailua ja saavuttanut 13 mitalia. Mika aloitti luistelun samaan aikaan kuin koulunkäynnin. Hän syttyi jo nuorena uudesta lajista, missä vauhti ja haasteellisuus olivat joka hetki läsnä. Tavoitteellinen ja systemaattinen harjoittelu yhdistettynä tinkimättömään elämäntyyliin nosti Mikan kolmessa vuodessa maailman kärkeen. Hän on saanut kokea urallaan upeita onnistumisia, mutta myös erittäin karvaita pettymyksiä, jotka hänen filosofiansa mukaan kuuluvat osaksi menestystä. Mika oli vuonna 2010 Vancouverin olympialaisten nopein luistelija 500 metrillä, mutta toisen luistelun horjahtaminen jätti hänet 0,04 sekunnin päähän mitalista.

Huippu-urheilukin on vain yksi vaihe elämää ja sen ulkopuolellakin pitää olla mielekästä toimintaa, ihmissuhteita sekä ammatti. Keväällä 2018 Mika ilmoitti lopettavansa kilpaurheilu-uransa. Hän oli jo vuosia tiennyt, mitä haluaa tehdä sen jälkeen. Hän on aina nauttinut esiintymisestä. Iloisesta olemuksestaan tunnettu Mika toimii nykyään päätyökseen puhujana. Hän on opiskellut itsenäisesti luistelu-uran ohessa ja testannut erilaisia keinoja kehittyä ja saavuttaa tavoitteita. Elämänsä aikana hän on myös oppinut, että mitkä asiat toimivat ja mitkä eivät, sekä mitä menestyminen vaatii.

Mikan intohimona on jakaa oppimansa ja kokemansa, hän haluaa oivalluttaa ja tukea ihmisiä saavuttamaan unelmansa. Hän innostuu valtavasti, kun hän saa yhteisön oivaltamaan yhteistyön merkityksen ja asettamaan yhteiset tavoitteet työlleen. Mika on myös kirjoittanut kirjan Mitä menestyminen vaatii? (Passion Lives, 2015), jossa pohditaan mitä menestys vaatii ja mitä se antaa? Ja ennen kaikkea, mitä menestys ylipäätään on?

Kaikki peliin – muutto Kanadaan koko perheen voimin

Olympiapikaluistelija Mika Poutala oli päässyt palkintopallille maailmancupissa aika ajoin jo vuodesta 2007. Kuitenkin 2010 vuoden olympialaisten jälkeen, ylirasitustilan seurauksena, tuli pitkä ja haastava jakso ilman menestystä. TÄYSII 2019 -seminaarin puheenvuorossaan Mika Poutala kertoo, kuinka hän päätti urheilijaksi vanhalla iällä 31-vuotiaana laittaa kerran vielä kaiken peliin ja raahasi perheensä Kanadaan vuonna 2015. Rohkeus hypätä tuntemattomaan maksoi saman tien takaisin. Seuraavan kolmen vuoden aikana Mika teki useita uusia Suomen ennätyksiä ja antoi vielä kerran mahdollisuuden unelmalleen, olympiakullan voittamiselle.

Koostekuva TÄYSII 2019 -seminaarin puhujista

Tutustu Mikaan: Kotisivut / Facebook / Instagram / Twitter / YouTube