Mikko Sjögren on rahataidonvalmentaja, puhuja, sijoittaja, yrittäjä, tietokirjailija ja Valmennusyhtiö Varapuun perustaja.

Mikko Sjögren kiinnostui vaurastumisesta ja sijoittamisesta jo 90-luvulla saatuaan pienen pesämunan vanhempien liiketoimintakaupan seurauksena. Hän hävisi kahdesti yli puolet rahoistaan osakemarkkinoilla tiedonpuutteen ja osaamattomuuden takia. Tästä sisuuntuneena hän alkoi etsiä tietoa ja luki ensin kaikki viisi suomenkielistä kirjaa, jonka jälkeen hän siirtyi hakemaan tietoa englanninkielisestä kirjallisuudesta ja ulkomailla järjestettäviin seminaareihin. Ajan kanssa opittu tieto alkoi siirtyä käytäntöön ja tulokset alkoivat muuttua. Otettuaan käyttöönsä oppimansa asiat hän osti 21 sijoitusasuntoa 18 kuukauden aikana ja saavutti taloudellisen riippumattomuuden.

Pian Mikon aikaansaamat tulokset alkoivat kiinnostaa hänen kavereitaan ja heidän lähipiirissään ihmiset halusivat tietää mistä on kyse ja alkoivat kysellä vinkkejä. Heidänkin saatuaan tuloksia aikaan alkoi käydä selväksi, että myös muut voisivat hyötyä Sjögrenin opeista. Kysynnän seurauksena Mikko perusti Valmennusyhtiö Varapuun vuonna 2007. Kymmenessä vuodessa yritys on kasvanut yli 50 rahaan liittyvää tapahtumaa vuodessa järjestäväksi tahoksi. Valmennusyhtiö Varapuun yhdistyi vuonna 2018 Valmennustalo Itsensäylittäjät ja Uskalla innostua kanssa 10times Oy:ksi.

Taloustaidosta tulisi pitää yhtä hyvää huolta kuin puhtaudesta ja terveydestä. Mikolla on aivan ilmiömäinen kyky yksinkertaistaa vaikean ja monimutkaisen kuuloisia talouskäsitteitä ja luoda malleja, joilla opittu saadaan ajettua osaksi arkea lähes automaattisesti. Mikon tapa valmentaa on motivoiva ja helposti ymmärrettävä. 2005 vuodesta lähtien Mikko on valmentanut yli 20 000 ihmistä taitavammaksi rahan kanssa. Mikko puhuu talouteen liittyvistä asioista yksinkertaisesti ja hauskasti.

Mikko on kirjoittanut kirjan ”Tunne taloutesi – tunnetaloutesi” (2013), joka kertoo rahan käytön salaisuudet sekä kirjan ”Vaurastumisen reseptit” (2014) yhdessä KultaEevan toimitusjohtaja Ilkka Hikipään kanssa.

Kasva kohtaamaan talouden talvi

Sijoittamisen konkari ja monet talouden nousut ja laskut kokenut yrittäjä sekä raha- ja sijoitustaitojen valmentaja Mikko Sjögren kertoo sinulle puheessaan, kuinka valmistautua ekonomiseen talveen. Mikko on elänyt yrittäjänä läpi talouden nousuja ja laskuja 90-luvun lamasta alkaen ja oppinut jokaisesta kokemastaan kolmesta ekonomisesta talvesta jotain. Kasvu on syklistä ja on tärkeä ymmärtää, että nyt on taloudessa muut vaiheet menossa. TÄYSII 2018 -seminaarin puheenvuorossaan Mikko toteaa, että nyt on aika valmistautua talveen, jotta selvitään seuraavaan kasvukauteen.

Koostekuva TÄYSII 2018 -seminaarin puhujista

Tutustu Mikkoon: Kotisivut / Facebook / Instagram / Twitter / YouTube