Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /biz/1/taysiifi/public_html/wp-includes/link-template.php on line 3908

Kuva: Visual RAMA / Raisa Taurinka

Mitra Vasara (s. 1979) on tietokirjailija, puhuja sekä laulaja & lauluntekijä. Mitran motto on yksinkertaisuus & rehellisyys. Mitra on aina ollut innostunut muutoksesta: Lapsuuden ei tarvitse määrittää loppuelämää, huonosti valitun kodin voi vaihtaa, uraa voi uudistaa ja uskomuksia sekä tapoja muuttaa. Oma sydän voi avautua jatkuvasti, luontevasti ja kauniisti.

Mitra on seikkaillut elämässään paljon. Hän muutti parikymppisenä Tukholmaan ja päätyi joogisten munkkikokelaiden pomoksi ekologiseen leipomoon. Mitra kipaisi asumassa Lontoossa ja viihtyi myös Turussa ja ei-viihtyi Helsingissä. Siinä sivussa Mitra hankki itselleen markkinoinnin tradenomin ja muotoilijan AMK-tutkinnot.

Jatkuva seikkaileminen oli ihanaa, mutta lopulta häntä alkoi kutsua perinteinen haave: oma koti ja perhe. Lopulta kipuilun, etsimisen ja irti päästämisen jälkeen molemmat niistä järjestyivät, onnellista kyllä.

Mitra on aina kokenut seksuaalisuuden luontevana voimana, josta voi ammentaa paljon sisältöä niin fyysiseen kuin henkiseenkin elämään. Mitra on tutustunut monenlaisiin menetelmiin, muttei ole silti kokenut omakseen mitään polkua, gurua tai järjestöä. Mitra halusi tarjota ihmisille inspiraatiota kokea seksuaalisuutensa mahdollisimman aidosti, rennosti ja läsnä olevasti. Niinpä hän kirjoitti ensimmäisen kirjansa Seksi ja läsnäolo (Basam Books 2014 & 2020). Toisessa kirjassaan Ihana äiti, ihana nainen (Viisas elämä 2015) Mitra inspiroitui äitiyden ruusunpunaisesta ja silti uudenlaista vaativuutta elämään tuovasta maailmasta. Mitran kolmas kirja Sisäisen rauhan käsikirja (Basam Books 2021) avaa Mitran omia henkisellä polulla matkaan tarttuneita oivalluksia sekä parhaita opetuksia, joihin hän on itse törmännyt. Hänen neljäs kirjansa Meidän vuosi – lempeä matka parille (Bazar Kustannus & Hidasta elämää 2023) innostaa kaikkia pareja tekemään elämässään helppoja muutoksia kohti aina vaan avoimempaa, raikkaampaa ja lempeämpää yhteyttä.

Mitra toteutti vuonna 2023 pitkäaikaisen haaveensa ja julkaisi omaa, suomenkielistä musiikkiaan Spotifyssa.

Yhteys parisuhteessa

Yhteys parisuhteessa syntyy sydämessä. Sydämen lisäksi yhteyden kokemukseen vaikuttavat lisäksi keho ja mieli. Puhdas yhteys tapahtuu tässä hetkessä, mutta sitä ei tarvitse jäädä odottelemaan: voit vaikuttaa siihen todella paljon. Voit vaalia kehollista yhteyttä ja turvaa arjessasi kumppanisi kanssa. Voit vaikuttaa asenteeseesi ja ajatuksiisi.

Tietokirjailija Mitra Vasara muistuttaa, että voit käyttää aikaasi negatiivisten asioiden pyörittelyyn tai yhtä hyvin purkaa kertyneitä rasituksia pois. Voit sulkeutua ruudun äärelle tai yhtä hyvin kutsua kumppanisi kanssasi iltapalalle. Yhteys on jatkuvaa hyväksymisen, rakkauden virtaa, joka vaatii myös oman tilan ottamista toimiakseen.

TÄYSII 2023 -seminaarin puheessaan Mitra kertoo aidossa ja rennossa puheessaan sinulle, miten voit vahvistaa yhteyttä parisuhteessa niin pienillä arjen valinnoilla kuin vaalimalla rakkautta itseäsi kohtaan. Mitran uusi kirja Meidän vuosi – lempeä matka parille ilmestyy marraskuun alussa.

Tutustu Mitraan: Blogi / Musiikki