17.12.2018

Halusin toimittaa tämän kirjan, koska toivon, että kirjan myötä jokainen nainen pyrkisi tuomaan itsestään parhaan esiin uskaltaen olla aidosti sitä, mitä on: osaava, myötätuntoinen ja arvostava – ja menestyä juuri siinä sillä alueella, jonka kokee itselleen tärkeäksi, parhaaksi katsomallaan tavalla. Uskon, että jokainen nainen on upea, juuri sellaisena kuin hän on, ollen aina ensisijaisesti hyvän tekijä itselleen. Ei itsekkäästi, vaan itsenäisesti.

Kuten kaikissa projekteissa, aikataulutus on ollut tärkeä, sillä matkalla tulee aina muutoksia, joihin pitää pystyä reagoimaan. Koska tarinoiden määrä, mitä tarvitsin, oli suuri, tein kontaktointia itselleni poikkeuksellisella tavalla, pääsääntöisesti sosiaalisen median kanavia käyttäen.

Yleensä tapaan ihmisiä ja sovimme jatkosta sen myötä. Mutta sosiaalinen media mahdollisti, että pystyin kontaktoimaan laajan joukon naisia, yhteensä noin 1500 naista. Tiesin jo etukäteen, että kaikki eivät aktiivisesti lue sosiaalisen median kanaviaan, ja toisaalta, kaikkia kontaktoimiani asiani ei välttämättä puhutellut.

Kuitenkin tosi monet ilokseni vastasivat, ja useat naiset jotka eivät pystyneet itse osallistumaan ehdottivat yhtä tai useampaa naista sijalleen kirjaan mukaan. Keräsin listaa naisista ja tarinoista kaikkien vinkkien perusteella ja olen ottanut yhteyttä tuttuihin, tutuntuttuihin, vieraisiin ja täysin tuntemattomiin henkilöihin. Olen saanut tutustua kirjan myötä uskomattomiin naisiin, tarinoihin ja oppinut ihan hurjasti – jokaisesta viestistä ja kohtaamisesta sosiaalisessa mediassa.

Positiivista on ollut, että jo tarinansa jakaneet ovat kokeneet asian niin tärkeäksi, että ovat halunneet jakaa osallistumisensa kirjaan eteenpäin sosiaalisessa mediassa. Tämä on tuonut uusia voimauttavien tarinoiden kertojia niiden tilalle, jotka ovat matkalle tulleista esteistä johtuen lupauksestaan huolimatta lopulta estyneet osallistumasta.

Nosta nainen päivässä -kirjan kansi

#nostanainenpäivässä -kirjassa kuuluu 365 naisen ainutkertainen, vahva ääni, joka voi tuoda kyyneleitä silmiin tai hymyä huulille. Yksi tarina vuoden jokaiselle päivälle auttaa herättämään sinussa uinuvan voimavaran. Kirjan tarinat sisältävät ja valavat sitä ainutkertaista rohkeutta, joiden avulla lukija kykenee tarttumaan haasteisiin, joita hän kohtaa.

Naisissa uinuu valtavaa voimavaraa. Tuon voimavaran esiin saamiseen tämä vuoden mittainen selviytymiskirjan avulla jokainen nainen voi löytää “parhaan itsestään” eikä vähättele enää osaamistaan, tekemisiään tai ajattele, että “olen vain…” tai “enhän minä osaa…” Kirjan tarinoiden avulla nainen voi pysähtyä, etsiä ja löytää omaa ääntään, jotta voi auttaa myös toisia löytämään omansa.

Katso TÄYSII 2017 -seminaarin tallenteet VELOITUKSETTA! Puhujat: Aira Samulin, Ilkka Koppelomäki, Johannes ”Hatsolo” Hattunen, Jutta & Juha Larm, Nina Rinne, Pasi Rautio, Petri Hiissa, Sanna Kämäräinen, Sanna Wikström, Sonja Kaunismäki, Tomi Kokko & Tony Dunderfelt.

Tärkeämpää kuin tämä kirja, on se, miten kirja vaikuttaa. Kun tehdään kehitystyötä kuten kirjaa, ei kirja ole varsinainen tavoite, vaan se mitä kirja synnyttää. Se on alku seuraavaan ja kehittäminen on jatkuvaa. Mitä aikaisemmassa vaiheessa saadaan ajattelua laajennettua, sitä isommin siihen saadaan vaikutettua.

Olen loputtoman kiitollinen, sillä ottaessani yhteyttä satoihin itselleni tuntemattomiin naisiin, olen huomannut, että usea heistä haluaa jakaa tarinansa voimaannuttaakseen toisen naisen. Inspiroidakseen tarinallaan. Näen, että näitä tarinoita lukiessa yhä useampi nainen voi ajatella, että minulle, niin toivoessani, kaikki on mahdollista. Kiitos teille, upeat naiset, jotka olette jo tarinanne jakaneet – ja kiitos teille, jotka olette sen vielä jakamassa. Olen ylpeä teistä!

Katso myös Täysii-seminaarin perustaja Andy Hopin tekemä videohaastattelu Jaanasta.

Artikkelin kirjoittaja Jaana Villanen

Jaana Villanen on arvostrategi, palvelu- ja liiketoimintavalmentaja, luennoitsija ja sparraaja. Jaana tarjoaa konkreettisia välineitä ja käytännönläheisiä vinkkejä siihen, miten kehittää itselleen rohkeuslihasta, jonka avulla löydät voimaa pysähtyä, määrittää itsellesi ne merkitykselliset asiat, minkä puolesta haluat toimia, arvosi, ja kuinka ankkuroida niistä itselle ainutkertainen tapa toimia. Jaanan kotisivut löytyvät osoitteesta www.jaanavillanen.fi.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

LAHJASI

TÄYSII 2017 -seminaarin tallenteet

Katso TÄYSII 2017 -seminaarin tallenteet VELOITUKSETTA! Puhujat: Aira Samulin, Ilkka Koppelomäki, Johannes ”Hatsolo” Hattunen, Jutta & Juha Larm, Nina Rinne, Pasi Rautio, Petri Hiissa, Sanna Kämäräinen, Sanna Wikström, Sonja Kaunismäki, Tomi Kokko & Tony Dunderfelt.