Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /biz/1/taysiifi/public_html/wp-includes/link-template.php on line 3908

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /biz/1/taysiifi/public_html/wp-includes/link-template.php on line 3908

Petter Pulkkinen jakaa elämänlaatumallitietoaan eri tahoille ja toimii aktiivisesti lukuisissa omaishoito-, muisti- ja muissa yhdistyksissä.

Petter on erityisherkkä ja siksi tunnistaa hyvin lähellä olevien ihmisten mielentilan ja erilaiset tuntemukset. Hän mielellään auttaa tarvittaessa muita selviytymään.

Petter on ollut vuodesta 1976 lähtien konsultoimassa ja vuosina 1980-1984 vetänyt Valtiovarainministeriössä valtionhallinnon laskentamallien rakentamishankkeita, joihin on osallistunut yli 300 asiantuntijaa. Petter on tähän mennessä osallistunut kaikkiaan noin 50 mallinrakennushankkeesseen.

Petter on vuodesta 1980 lähtien paneutunut myös arvoihin yhteiskunnan, yhteisöjen ja yksilöiden kannalta. Petterin mielestä arvoissa ihmisillä on kaikki se energia, mitä heillä on. Vain niillä arvoilla on merkitystä, jotka antavat ihmiselle ”virtaa”. Kaikki muut arvot voi rauhassa heittää menemään.

Vuonna 2002 Petterin Eeva-vaimo sairastui Alzheimeriin ja alkoi heidän 18 vuotta kestänyt yhteinen kamppailunsa herra Alzheimerin kanssa. Mallien rakennustaito, syvällinen perehtyminen arvoihin ja yhdessä Eevan kanssa opitut taidot sinnittelystä herra Alzheimerin kanssa mahdollistivat sen, että Petter pystyi rakentamaan kriisiajan elämänlaatumallin.

Petteriltä on tulossa hänen ensimmäiset kirjansa, joista toinen käsittelee elämänlaatumallia ja yhteistä sinnittelyä Eeva-vaimon Alzhaimerin kanssa. Kirjan teossa mukana on 26:sta asiantuntijasta koostuva sparraustiimi, jotka ovat auttaneet Eevaa sairauden aikana ja siinä samalla myös Petteriä itseään. Kirjan tuotto lahjoitetaan yhdistyksille ja yhteisöille, mm. omaishoito- ja muistiyhdistyksille.

Petter päivittää elämänlaatusivujaan tuoreilla terveyteen ja elämänlaatuun liittyvillä tiedoilla. Hän jakaa hyödyllistä tietoa myös muutamiin terveellisiin elämäntapoihin keskittyviin ryhmiin. Petter jatkaa Eevan kanssa tekemäänsä työtä muistisairaiden ja heidän tukijoidensa hyväksi.

Toivoa vääjäämättä tappioon päättyvässä viivytyskamppailussa

Eeva ja Petter Pulkkinen kamppailivat 18 vuotta herra Alzheimerin kanssa. Molemmilla toivo oli eri muodoissaan tiiviisti läsnä kaikki nämä vuodet. Maaliskuun 2009 kahden viikon öinä Eevan nukkuessa Petter rakensi heille kriisiajan elämänlaatumallin Espanjan Andalusian vuoristohotellissa. Petter on julkaissut kirjan Täyttä elämää – Alzheimerin kanssa.

Petter Pulkkinen teki elämänlaatumallista internetversion vuonna 2012 ja on siitä saakka päivittänyt sivuja tuoreilla terveyteen ja elämänlaatuun liittyvillä asioilla. Eeva ei pystynyt vuodesta 2009 lähtien enää suullisesti kertomaan toiveitaan ja tarpeitaan. Siitä huolimatta he pystyivät kommunikoimaan keskenään loppuun saakka. Petter ymmärsi, mitä tarpeita ja toiveita Eevalla kulloinkin oli ja hoiti niitä mahdollisimman hyvin. Petter hoiti ilman vapaapäiviä Eevan kotona loppuun saakka. Kahdeksas keuhkokuume koitui ylivoimaiseksi ja Eeva lähti Petterin sylistä enkelien joukkoon.

TÄYSII 2022 -seminaarin puheessaan Petter esittelee elämänlaatumallinsa – miten toivoa ja neljää muuta ”ilmaista resurssia” voi hyödyntää vääjäämättä tappioon päättyvässä viivytyskamppailussa. Petter antaa kuulijoille myös eväitä, miten kukin voi rakentaa rakkaalleen elämänlaatumallin ja sen avulla ylläpitää molempien elämänlaatua sairauden edetessä ja hoitojen käydessä yhä haasteellisemmaksi.

Tutustu Petteriin: Kotisivut / Facebook / Twitter / YouTube / Sähköposti: petter.pulkkinen(at)gmail.com