Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /biz/1/taysiifi/public_html/wp-includes/link-template.php on line 3908

Reija Könönen on helsinkiläinen henkilöstövalmentaja, mielen taitojen kouluttaja ja kirjailija.

Uteliaisuus on ohjannut häntä monenlaisille opin poluille. Erityisen suuri kiinnostuksen kohde on ollut ihmismieli ja sen huikeat mahdollisuudet.

Iso oivallus oli, kun Reija huomasi, että miltei aina esteet tavoitteidemme saavuttamiseen ovat sisällämme – ajatuksissamme, uskomuksissamme ja asenteissamme. Olemme kaikki täynnä mahdollisuuksia ja ratkaisuja. Emme vain aina näe sitä.

Valmentajan polulle Reija lähti omien kokemustensa siivittämänä. Aluksi hän haki apua oman elämänsä haasteisiin. Stressaava työ ja univaikeudet ajoivat lähes kaksikymmentä vuotta sitten rentoutusopastajan koulutukseen, josta hän haki oppia työstä palautumiseen. Sieltä polku johti NLP:n (neuro-linguistic programming) maailmaan. Työnohjaajaksi hän opiskeli ollakseen parempi esimies.

Mindfulness toi helpotusta alati surraaviin ajatuksiin. Mullistavimman muutoksen elämään toi kuitenkin minälempeys eli itsemyötätunto. Taito, joka auttoi kohtelemaan itseään kuin ystävää – olemaan itsensä puolella ja tukena.

Oman elämän hyvä muutos sai Reijan jakamaan oppimaansa myös muille. Valmentamisen lisäksi hän on kirjoittanut Sanna Wikströmin kanssa Lempeyden kirjan sekä Lempeästi eroon murehtimisesta -tehtäväkirjan.

Syksyllä 2023 julkaistiin Reijan ja Sanna Laakkion yhdessä kirjoittama Rohkeasti rehellinen –kirja.

Kirja sai alkunsa Reijan tarpeesta lopettaa muiden mukaileminen ja miellyttäminen. Tarpeesta löytää oma totuus ja kommunikoida se rohkeasti ja rehellisesti sekä muita arvostaen. Sanna oli tuon taidon jo aiemmin opetellut. Kirjaa varten mallitettiin kaikkiaan viittä rohkeasti ja rehellisesti kommunikoivaa ihmistä. Mallituksissa tiivistettiin heidän tapansa toimia ja ajatella. Rakennettiin resepti siihen, miten kuka tahansa voi oppia muodostamaan yhteyden omaan totuuteensa ja miten viestiä rehellisesti omasta ytimestään käsin.

Oman totuuden löytäminen ja sen ääneen sanottaminen on tuonut Reijan elämään uudenlaista vapautta ja voimaa.

Yhteys omaan sisäiseen totuuteen

Niin moni meistä myötäilee muita ja pelkää sanoa, mitä oikeasti ajattelee ja tuntee. Reija Könönen on mallittanut rohkeasti rehellisiä ja oman totuutensa löytäneitä ihmisiä ja löytänyt sitä myötä myös yhteyden omaan sisäiseen totuuteensa.

Reija Könönen on todella kiinnostunut ihmismielestä ja opiskellut kaikkea siihen liittyvää koko elämänsä ajan. Hän on mm. yksi Suomen harvoista mindfulnessin maistereista, ratkaisukeskeinen työnohjaaja, kliininen hypnoterapeutti ja NLP-kouluttaja.

TÄYSII 2023 -seminaarin puheessaan Reija kertoo, mitkä asiat toistuivat mallittaessa, eli mikä auttaa kommunikoimaan oman totuuden rohkeasti ja rehellisesti.