Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /biz/1/taysiifi/public_html/wp-includes/link-template.php on line 3908

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /biz/1/taysiifi/public_html/wp-includes/link-template.php on line 3908

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /biz/1/taysiifi/public_html/wp-includes/link-template.php on line 3908
Robert Lappalainen | Autourheilija ja taiteilija

Robert Lappalainen on entinen kilpa-autoilija ja karting-yrittäjänä tunnettu liikemies.

Robertin ollessa vain 8-vuotias, hänen isänsä kuoli. Äiti kasvatti omatoimiseen ahkeruuteen ja ensimmäiset rahansa Robert ansaitsikin jo 10-vuotiaana myymällä vaaleanpunaisia sireeninkukkia Kemin torilla.

Robertin ollessa 15-vuotias hän teki ensimmäistä kesäänsä uittotöitä. Samana kesänä hän näki kaksikerroksisen kuljetusrekan, joka oli täynnä autoja, joissa oli nimiä ja numeroita. Autot olivat menossa juhannusajoihin. Sillä hetkellä Robert päätti, että hänestä tulee vielä joku päivä kilpa-autoilija.

Robert alkoi elää tätä unelmaa omassa elämässään. Hän tiesi tarkalleen milloin Vauhdin Maailma saapui Kemin aseman R-kioskille ja oli aina ensimmäisenä ostamassa lehden.

Robert valmistui ammattikoulusta mallipuusepäksi. Hän oli kätevä käsistään ja pääsi töihin Volvon suunnitteluosastolle Göteborgiin tekemään malleja. Silloin ensimmäiset mallit tehtiin vielä puusta.

Robert ajoi ensimmäistä kertaa kilpaa vuonna 1976 ja sijoittui heti kolmanneksi. Hän oli vuokrannut auton Ruotsista ja lähti kisaan aivan kylmiltään. Hän rahoitti ajamista tekemällä Ilta-Sanomiin liitteitä.

Talvella 1991 Robert otti yhteyden Helsingin kaupunginjohtajaan ja lupasi Helsingille 80 miljoonan tienestiä, kunhan hän vain saisi järjestää Helsinki Thunder -katurata-ajot. Rapakon takana Robert oli opiskellut ajojen järjestämisen pienimpiäkin yksityiskohtia. Sitkeiden neuvottelujen jälkeen myönteiseen tulokseen. Ajojen järjestäminen herätti arvostusta niin, Yrittäjät palkitsivat hänet vuonna 1995 Vuoden Riskinottajana.

Robert avasi Helsingin Käpylässä sijaitsevan sisäkartingkeskuksen toukokuussa 2000. Radan tekemisessä panostettiin turvallisuuteen, sillä Robert halusi antaa lapsille ja nuorille mahdollisuuden harjoitella ajamista turvallisissa puitteissa, jotta myöhemmin ajokortin saatuaan nuorella ei olisi enää tarvetta hurjastella.

Robert on tottunut toteuttamaan unelmiaan. Nykyään Robert asuu omalla maatilallaan, on itseoppinut designer ja hän suunnittelee ja tekee omassa verstaassaan rustiikkityylisiä huonekaluja: pöytiä, tuoleja ja mitä ikinä asiakas toivookaan. Hän tekee kaiken omin käsin omalta tilaltaan kaadetuista puista. Jokainen hänen valmistamansa huonekalu on siis ainutkertainen ”yksilö”, jolla on aivan ikioma tarinansa.

Luovuus vei autourheilijan jälleen uudelle uralle

Robert Lappalainen on toteuttanut unelman toisensa jälkeen. Hieno ura USA:n kilpa-autosarjan huipputiimissä ja vaativat projektit moottoriurheilussa. Kaikkien aikojen katuratakilpailun Helsinki Thunderin järjestäminen, jossa oli mukana 120 000 katsojaa ja yli 2 000 vapaaehtoista. Tämän jälkeen rohkea uusi ammatti taiteen ja kulttuurin alalla. Elämän vuoristoradalla selviää vain sen avulla, että uskoo omiin kykyihinsä ja antaa sisäisen palon viedä eteenpäin. TÄYSII 2016 -seminaarin puheenvuorossaan Robert kannustaa sinua olemaan rohkea ja luomaan elämästäsi sellainen kuin haluat.

Koostekuva TÄYSII 2016 -seminaarin puhujista

Tutustu Robertiin: Kotisivut / Facebook / Instagram

Katso TÄYSII 2017 -seminaarin puheet VELOITUKSETTA! Puhujat: Aira Samulin, Ilkka Koppelomäki, Johannes ”Hatsolo” Hattunen, Jutta & Juha Larm, Nina Rinne, Pasi Rautio, Petri Hiissa, Sanna Kämäräinen, Sanna Wikström, Sonja Kaunismäki, Tomi Kokko & Tony Dunderfelt.