Rudi Rok tullut tunnetuksi äänivirtuoosina ja stand up –koomikkona. Hän on myös suosittu tubettaja, ääninäyttelijä, puhuja, breikkari, näyttelijä ja beatboxaaja.

Rudi aloitti break dance harrastuksen teini-ikäisenä ja tutustui hiphop-kulttuuriin. Hän esiintyi breikkaajana Suomessa ja ulkomailla sekä opetti break- ja street-tanssia Helsingin tanssiopistossa. Hiphop-kulttuurin sydämestä New Yorkista asti huomioitiin Rudin ja hänen kolmen ystävänsä breakin taso ja heidät kutsuttiin ensimmäisinä suomalaisina esiintymään.

Rudin tanssijanura päättyi dramaattisesti, kun hänellä todettiin kaksi välilevyn pullistumaa ja niiden aiheuttama suuri halvausriski. Hän vältti leikkauksen aloittamalla pitkän kuntoutuksen. Kuntoutuksen lomassa hän käytti kaiken vapaa-aikansa beat boxauksen harjoittelemiseen. Äänien oppiminen oli hänelle luontaista, joten hän päätti rakentaa shown, mihin muut eivät pystyneet ja yhdisteli oivaltavasti stand-up komiikan siivittämänä ääniefektejä sekä vatsastapuhumista.

Rudi on esiintynyt ammatikseen vuodesta 2009 ja tehnyt vuosittain yli 100 esitystä.Rudin erilaista ja hämmästyttävää esiintymistä on nähty niin pienillä Suomen stand-up clubeilla kuin Hollywoodin Laugh Factoryssa, synttärikekkereillä sekä suurissa yritystilaisuuksissa.

Rudi on kehittänyt konseptin nimeltä ”Human voice design”, joka perustuu realististen äänimaailmojen luomiseen 100% ihmisäänellä. Hänen ääntään voikin kuulla myös elokuvissa, mainoksissa, peleissä ja yritysten äänilogoissa. Hänen äänenkäyttönsä on huomioitu ympäri maailmaa.

Vuonna 2017 hän perusti oman tuotantoyhtiön, joka tekee mainoksia, tv:tä, filmiä ja sosiaalista mediaa, luoden unohtumattomia sisältöelämyksiä. Rudi toimii myös ohjaajana ja editorina. Hän on ohjannut ja editoinut videosisältöä Suomen eturivin artisteille, mm. Jenni Vartiainen, Cheek, Kaija Koo, Sanni, Pete Parkkonen ja Reino Nordin.

Rudi uskoo, että jos heittäytyy johonkin asiaan joka solullaan, silloin universumikin tulee messiin.

Älä koskaan anna periksi!

Aiemmin intohimoisesti break dancea harrastanut Rudi Rok koki 19-vuotiaana kovan vastaiskun, kun hänellä todettiin vuonna 2005 halvaantumisriski välilevyongelmien takia. Välilevyn pullistumat olivat täyttäneet yli puolet Rudin selkäytimestä, eikä niitä voitu enää leikata. Alkoi vuosien kuntoutus ja taistelu. Magneettikuvien mukaan hänen olisi kuulunut olla pyörätuolissa. Tanssiura loppui kuin seinään. Mies ei kuitenkaan luovuttanut, vaan päätti alkaa harjoittelemaan ääniä ja stand up -komiikkaa – ja tulokset ovat aivan omaa luokkaansa. Rudi Rok on kiertänyt jo vuosia ympäri Suomea oman show’nsa kanssa. Miehen elämässä kohtalo on sopivin väliajoin puuttunut peliin ja muuttanut elämän suuntaa. Rudi on suomalaisella sitkeydellä ja monipuolisella lahjakkuudella varustettu esiintyjä, joka on käynyt pitkän tien päästäkseen siihen, missä nyt on. TÄYSII 2016 -seminaarin puheenvuorossaan Rok valaa sinuun uskoa, ettei koskaan pidä antaa periksi.

Koostekuva TÄYSII 2016 -seminaarin puhujista

Tutustu Rudiin: Kotisivut / Facebook / Instagram / Twitter / YouTube