Sampo Kaulanen on Äkäslompolossa Suomen suurinta K-Marketia pyörittävä kyläkauppias, joka on tunnettu sosiaalisen median tempauksistaan.

Lapsena Sampo haaveili näyttelijän urasta. Hän en idoleitaan oli mm. Arnold Swarzenegger, Sylvester Stallone, Bruce Willis ja monet muut Hollywood tähdet. Ujon luonne esti Sampoa tavoittelemasta tuota haavetta ja kasvoi tavalliseksi ihmiseksi.

Sampo suoritti merkonomin tutkinnon, työskenteli ongelmajätelaitoksella, päätyi Turkuun opiskelemaan, muttei tuntenut sitä omakseen ja muutti lopulta takaisin Lappiin toimimaan kauppiaana. Jounin kauppa on perheyritys, jonka on perustanut Sampon isoisä Jouni Kaulanen vuonna 1950.

Pikkuhiljaa Sampo alkoi päästä ulos ujosta kuorestaan ja alkoi toteuttaa unelmiaan ammattinsa kautta. Kauppiaan ammattinimikkeestä hän loi itselleen roolin ja sitä kautta hän on pyrkinyt tuomaan itseään ja omia roolejaan esille.

Sampo on tullut tunnetuksi osallistuttuaan vuonna 2010 Suomen Diili –ohjelmaan. Tämän jälkeen Sampo on esiintynyt Ylläs-huipulla tuulee -ohjelmassa. Tammikuussa 2014 hän oli ehdokkaana kolmen parhaan joukossa Vuoden esiintyjä – kategoriassa Kultainen Venla –gaalassa. Jounin kauppa on palkittu parhaana sosiaalisen median suomalaisista ilmiöistä sekä parhaaksi vaikuttajaksi 2014 Some Awards -gaalassa.

Sampon oma ohjelma ”Lapin Sampo ja kauppiaan rouva” on yksi etappi pitkällä tiellä, jolla Sampo on saanut tuotua Jounin Kaupan luultavasti Suomen tunnetuimmaksi kyläkaupaksi. Markkinointiin ei ole ollut rahaa, joten Sampo päätti lähteä kehittämään henkilöbrändiä ja tehnyt sen eteen paljon töitä.

Sampo on palkittu mm. kauppiaspersoonana 2009, Ylläs – huipulla tuulee hahmona 2012 & 2013, Selviytyjät Suomi voittajana 2017 ja Kultainen Venla voittajana 2017.

Koko sielu peliin ja riskillä

Kauppias Sampo Kaulanen pyörittää maailman suurinta K-markettia Ylläksellä. Kaikki näytti hyvältä, mutta sitten kaatuivat finanssimarkkinat, jota seurasi alamäki ja lääkekierre. Se oli kaikista rankin ja tummin aika, josta Sampo ei edes muista oikein mitään. Sampo käytti unilääkkeitä, psykoosilääkkeitä ja rauhoittavia, kaikkea mitä apteekista sai. Sitten Sampo laittoi koko sielun peliin. TÄYSII 2016 -seminaarin puheenvuorossaan hän kertoo, miten kaikki tapahtui? Sampo valottaa, miten kouluja käymätön kaveri, jolla on keskittymisvaikeuksia onnistui luomaan ilmiön. Miten hän onnistui keräämään Jounin Kaupan Facebook-sivustolle yli puoli miljoonaa fania! Sampon tarina on kertomus todellisesta sinnikkyydestä ja taistelusta todennäköisyyksiä vastaan.

Koostekuva TÄYSII 2016 -seminaarin puhujista

Tutustu Sampoon: Facebook / Instagram / Twitter / YouTube