Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /biz/1/taysiifi/public_html/wp-includes/link-template.php on line 3908

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /biz/1/taysiifi/public_html/wp-includes/link-template.php on line 3908

Aina välillä tulee vastaan kirjoja, jotka tuntuvat puhuvan samaa kieltä. Tällöin huomaa nyökyttelevänsä kirjaa lukiessa, tunnistavansa siitä itsensä. Petri Hiissan Täydellinen kirja on yksi niistä.

Kirjan alaotsikko on Vapaudu täydellisyyden tavoittelusta. Luen mielelläni siitä, miten se tehdään. Lukiessa alan vapautua oman mieleni illuusioista ja siitä, kuinka suhteellista kaikki onkaan.

Kyse on näkökulmasta tai mittatikusta, jolla maailmaa mitataan, sekä siitä, kuka on mittaaja.

Ajattelun heikkous ei ole ihmisen heikkoutta

Kirjassa minua puhutteli erityisesti muutama kohta, kuten epäonnistumisen pelko ja kovat vaatimukset sekä velvollisuudentunto. Olen aina aivan varma siitä, että vaikka onnistumisen edellytykset ovat olemassa ja hyvät, että jokin juttu kuitenkin pilaa kaiken.

Olen yrittänyt kääntää oman ajatteluni niin, että moka on lahja ja että muutos on mahdollisuus.

Hiissa kirjoittaa, että vaikka pääsisimmekin liikkeelle, epäonnistumisen pelko tuo usein mukanaan onnistumisen pakon. Tekemisestä tulee suoritus, stressaava asia, ilman tekemisen iloa. Niin siinä tosiaan käy, ja joskus lamaannumme täysin. Emme uskalla edes yrittää.

Täydellinen kirja

Täydellinen kirja on myös tehtäväkirja

Kirjan avulla voi tunnistaa omat heikot kohdat ja alkaa heti pohtia keinoja siihen, miten niillä olisi vähemmän kielteistä ja enemmän myönteistä vaikutusta omaan elämään. Niin tähän hetkeen kuin tulevaisuuteenkin, koska tämän hetken valinnat muokkaavat tulevaisuutta.

Kyseessä on samalla tehtäväkirja, johon voi kirjata omat ajatukset ja uudet toimintamallit sekä uskomukset. Kyse ei ole vain hyvistä aikeista, vaan kun ymmärrys oman käytöksen ja toiminnan syistä kasvaa, niin niitä voi myös alkaa muuttamaan.

Saamme elämältä aina sen, mitä me itse annamme sille.

Pieniä valaistumisia matkan varrella

Täydellisen kirjan taitto on onnistunut. Voimakkaan keltaista taustaa vasten piirtyvät mustat tikkukirjaimet muodostavat aivosoluissa uusia merkityksiä ja synnyttävät ahaa-elämyksiä sitä mukaa, kun ”kirjaa tekee”.

On huojentavaa lukea seuraava lause: ”Olet vain paremman ajattelun päässä täysin uudesta elämän kokemisesta.”

Muutos on asia, jonka ei tarvitse olla vaikeaa. Sen ei tarvitse alkaa uudesta työpaikasta tai autosta; se voi alkaa mielestä. Tämä kirja on matka itseen; omiin vaatimuksiin, omaan täydellisyydentavoitteluun ja omiin joskus hyvin hullunkurisiin uskomuksiin.

Katso TÄYSII 2017 -seminaarin tallenteet VELOITUKSETTA! Puhujat: Aira Samulin, Ilkka Koppelomäki, Johannes ”Hatsolo” Hattunen, Jutta & Juha Larm, Nina Rinne, Pasi Rautio, Petri Hiissa, Sanna Kämäräinen, Sanna Wikström, Sonja Kaunismäki, Tomi Kokko & Tony Dunderfelt.

Pysähdy ja ymmärrä tunteitasi

Perfektionistiset ajatusmallit, kuten kohtuuton kontrollin tarve, epäonnistumisen pelko, ehdottomuus ja kovat vaatimukset itseä kohtaan, ovat haaste läsnäololle, tuottavuudelle ja elämänilolle.

Pysäyttävät kysymykset, uusi tieto ja kannustavat harjoitukset auttavat sinua päästämään irti haitallisista ajatusmalleista ja uskomuksista.

Kun ymmärrät paremmin, miksi tunnet ja toimit tietyllä tavalla, voit suhtautua itseesi armollisemmin. Opit stressaamaan vähemmän ja nauttimaan elämästä täydemmin.

Petri Hiissa on ollut vuodesta 2009 asti intohimoinen startup-yrittäjä ja hän on perustanut tiiminsä kanssa muun muassa Campwire-digituotealustan ja Digivallankumous-sivuston. Tutustu tästä linkistä Petrin TÄYSII 2019 -seminaarin puheeseen: ”Toteuta rohkeasti näkyäsi – ota ensimmäinen askel ennen kuin olet valmis”.

Koodilla TK20 saat 20%:n alennuksen tilatessasi Täydellisen kirjan Hidasta elämää -puodista.

Katso myös Täysii-seminaarin perustaja Andy Hopin tekemä videohaastattelu Petristä.

Artikkelin kirjoittaja Tea Holm

Tea Holm on teologi, filosofian tohtori ja vapaa kirjoittaja. Hänellä on tekeillä tietokirja liittyen kuolemanjälkeisen elämän tutkimukseen. Hän on perustanut Kirjailijan Blogin, jossa julkaistaan kirja-arvioita ja jossa eletään kirjailijan elämää.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

LAHJASI

TÄYSII 2017 -seminaarin tallenteet

Katso TÄYSII 2017 -seminaarin tallenteet VELOITUKSETTA! Puhujat: Aira Samulin, Ilkka Koppelomäki, Johannes ”Hatsolo” Hattunen, Jutta & Juha Larm, Nina Rinne, Pasi Rautio, Petri Hiissa, Sanna Kämäräinen, Sanna Wikström, Sonja Kaunismäki, Tomi Kokko & Tony Dunderfelt.