Teemu Syrjälä | Hyvinvointivalmentaja

Teemu Syrjälä on luennoitsija, kirjailija ja suosittujen Miesten viikonloppujen järjestäjä, jonka opiskelun ja tutkimuksen pääpainona on ihmisen kokonaisvaltainen hyvinvointi. Tanssi, luonnollinen liike ja inspiroivat ihmiset ympärillään hän auttaa kokoamaan kehon, mielen, seksuaalisuuden ja sielun yhteyden; lempeästi ja suvaitsevaisesti.

Teemu pysähtyi pohtimaan ravintoa ja hyvinvointia, kun oma isä kuoli sydänkohtaukseen nuorena miehenä. Tämä herätteli Teemun ajattelemaan omaa vaikutusta jaksamiseen. Se sysäsi hänet miettimään arvojaan, hankkimaan koulutuksen liikunta-alalta ja ymmärtämään oman kehon toimintoja.

Teemun intohimona on elämä. Hän on Kuusamon kasvatti, jolle luonto, luonnonmukaisuus sekä rakkaus tekemiseen ja ilmentämiseen on elämäntyö. Matkan varrella luontoyhteys on tullut entistä tärkeämmäksi, sen antaessa oppia kaiken aikaa yrttien, kasvien ja villiruokien muodossa. Kansanperinteet, tutustuminen eri maiden alkuperäiskulttuureihin, itämäinen ymmärrys, sekä länsimaalainen lähestymistapa hyvinvointiin ovat yhtälö, joka antaa kokonaisvaltaisen näkemyksen kehon, mielen ja sielun yhteisvaikutuksesta ihmiselle.

Teemu on kirjoittanut kirjan ”Elinvoimaisen miehen kirja” (Otava, Hidasta elämää –sarja, 2017). Kirja on matkakertomus miehen terveyteen, rakkauteen ja seksuaalisuuden ihmeelliseen maailmaan. Kuinka tuoda näihin asioihin enemmän tietoisuutta ja ymmärrystä, ja sitä kautta kasvaa vahvemmaksi mieheksi, tasapainoisemmaksi isäksi sekä rakkaudellisemmaksi kumppaniksi.

Rohkeuden kautta voi kasvaa rakkauteen

Jokunen vuosi sitten Teemun pysäytti lause “Elämämme laatu määrittyy ihmissuhteidemme laadusta”. Silloin hän ymmärsi, että terveys, hyvinvointi ja merkityksellisyys elämässä kumpuaa hyvin pitkälti niistä tärkeimmistä ihmissuhteista, joita meillä elämässä on. Meillä on paljon uskomuksia siitä mitä ansaitsemme tai emme ansaitse ihmissuhteilta, rakkaudelta ja parisuhteilta. Monet näistä uskomuksista eivät tuo meille merkityksellistä elämää, eikä sitä paljon puhuttua rakkautta. Tästä syystä Teemu haluaa TÄYSII 2018 -seminaarin puheenvuorossaan jakaa miehen näkökulmasta asioita, työkaluja ja ajatuksia siitä, kuinka rakkautta voi opetella ja kuinka ihmissuhteiden laatuun todellakin voi vaikuttaa. Merkityksellistä elämää voi opetella ja usein se tapahtuu rohkeiden valintojen kautta.

Koostekuva TÄYSII 2018 -seminaarin puhujista

Tutustu Teemuun: Kotisivut / Facebook / Instagram / Twitter / YouTube