Tommy Hellsten on tunnettu ihmisyyden ja elämän ihmettelijä ja etsijä. Hänet tunnetaan terapeuttina, kirjailijana, luennoitsijana, mentorina, kouluttajana, mutta hänelle itselleen on vaikea laittaa näitä tekemisiä arvojärjestykseen. Niinpä hän on alkanut kutsua itseään ammatti-ihmettelijäksi.

Tommy Hellsten kasvoi alkoholistikodissa. Hän kantoi mukanaan pahaa oloa, jonka juuria hän ei tiennyt. Huonon olon sijaan hän uskoi olevansa huono. Paha olo pakotti Tommyn kohtaamaan itsensä ja menneisyytensä. Samalla se oli matka oma sisimpään ja oman identiteetin äärelle.

Tommyn uran ja elämän aikana on ollut paljon sellaista, mitä hän ei ole ymmärtänyt mutta joka samalla on kiehtonut ja herättänyt kysymyksiä. Hänen tapanaan on ollut heti kirjoittaa kirja siitä mitä hän ei ymmärrä. Kun kirja on kirjoitettu, hän ymmärtää jotain muttei vielä kaikkea. Siksi hän lähtee luennoimaan kirjan aiheesta. Kierrettyään vuoden, pari puhumassa, syntyy kokemus, että alkaa ymmärtää. Tämän jälkeen prosessi alkaa alussa, sillä nousee uusi aihe uusine ihmettelyineen. Näistä ihmettelyistä on syntynyt jo 27 kirjaa, joista Tommy on kiertänyt puhumassa.

Tämän kaikki ihmettely on luonut arvopohjan, jonka siirtämistä eteenpäin Tommy pohti. Näin syntyi Ihminen tavattavissa –kasvuohjelma, jossa parannetaan itsetuntemusta. Jotta voi kohdata toisen ihmisen, täytyy ensin kohdata itsensä. Kasvuohjelman vaikuttavuus perustuu eri terapiasuuntausten ja toiminnallisten menetelmien integrointiin.

Tommy on puhunut avoimesti julkisuudessa elämästään ja kokemuksistaan, koska kokee, että tuhannet kokevat samoja asioita. Hän haluaa esimerkillään näyttää, että menneisyydestä voi vapautua ja alkaa elää omaa elämäänsä.

Tommy on kirjoittanut mm. seuraavat kirjat ”Virtahepo olohuoneessa” (Kirjapaja, 1991), ”Saat sen mistä luovut” (Kirjapaja, 2000) ja ”Tähän olen tullut” (Kirjapaja, 2016).

Ihmisen kasvu ei ole suuremmaksi kasvamista – vaan pienemmäksi

Kaikessa inhimillisessä kasvussa on kyse yhä syvemmästä itsensä tiedostamisesta. Erityisesti sellaisen tiedostamisesta, jota ei aina ole mukava kohdata. TÄYSII 2018 -seminaarin puheenvuorossaan Tommy toteaa ihmisen kasvaessa vain kohdatessaan varjonsa, heikkoutensa, keskeneräisyytensä ja voimattomuutensa. Vain tästä syntyy sellainen vahvuus, joka ei perustu heikkouden kieltämiseen vaan sen kohtaamiseen. Nöyryydestä on siis kyse. Nöyryys puolestaan on vahvuutta joka on tehnyt sovun heikkouden kanssa.

Koostekuva TÄYSII 2018 -seminaarin puhujista

Tutustu Tommyyn: Kotisivut / Facebook / Twitter / YouTube