Tuukka Temonen on suomalainen muusikko, ohjaaja ja elokuvantekijä, joka on tullut tutuksi Apulanta-yhtyeen basistina. Jo ennen Apulantaa Tuukka teki ensimmäisen elokuvansa, jonka ensi-ilta oli koulun auditoriossa. Heti 13 vuotta kestäneen rokkarin uransa alkutaipaleella hän pohti, mitä tekisi elämällään kun keikkailu loppuu. Hänen tarvitsisi luoda itselleen toinen ura. Hän käytti Apulannasta tulleet tulot musiikkivideoiden tekoon ja opetteli itse tekemällä, vuokraamalla uutta kalustoa ja osaavia tekijöitä.

Parikymppisen Tuukan elämän pysäytti isän sairastuminen ja kuolema. Aiemmin isä oli ollut etäinen hahmo, jonka arvoja vastaan nuori Tuukka oli kapinoinut. Nyt hän peri isän yrityksen ja astui isän saappaisiin. Häntä harmitti, ettei isä ollut ehtinyt ennen kuolemaansa nähdä hyvää hänessä. Isän muistoa vaaliakseen Tuukka päätti säilyttää isän metallipajan nimen vielä elokuvayhtiöllään.

Tuukan värikäs elämä kertoo voimauttavasti, kuinka kapinoivasta skeittarista voi kasvaa palkituksi ohjaajaksi. Tuukan mielestä jokainen tarvitsee oman äänen, jonka avulla ihminen voi loistaa. Jokainen meistä osaa jotain. Näe elämässä olevat suotuisat sattuman hetket ja sano aina KYLLÄ ennemmin kuin EI.

Nykyään Tuukka tunnetaan työstään ohjaajana. Hänellä on paljon monipuolista kokemusta. Hän on ohjannut mm. tv-sarjat Diili ja The McCoys show, dokumentit Rouva Presidentti, Afganistan ja Jörn Donner: Afrikan omistajat sekä elokuvat Presidentintekijät ja Valmentaja.

Rohkeus on velvollisuus

Rohkeus on velvollisuus

Vaikka Tuukka Temonen ei pidä itseään rohkeana, uskaltaa hän haastaa vakiintuneita toimintatapojaan. Temonen uskaltaa ottaa isoja riskejä, tarttuen tilanteisiin intuitiolla. Hänen elämänsä iso käännekohta oli turvatun muusikon uran vaihtaminen itse tekemiseen visuaalisella alalla. Temoselle rohkeus tarkoittaa velvollisuutta toimia silloin kun pitää toimia. Vaikka toiminnan hetkellä pelottaisi kuinka paljon, on velvollisuus toimia suurempi voima kuin rohkeus. Tuukka Temonen tuli tunnetuksi Apulanta-yhtyeestä, jonka jälkeen hän on luonut uraa ohjaamalla mm. musiikkivideoita, dokumentteja ja elokuvia. Temonen on ohjannut myös Apulannan tarinasta kertovan Teit meistä kauniin -elokuvan, joka kertoo ennen kaikkea siitä, että pitää aina sanoa KYLLÄ ennemmin kuin EI. Joka kerta kun sanoo KYLLÄ, altistaa itsensä sille mahdollisuudelle, että jotain hyvää saattaa tapahtua.

Koostekuva TÄYSII 2019 -seminaarin puhujista

Tutustu Tuukkaan: Kotisivut / Facebook / Instagram / Twitter