Ulrika Björkstam on valmentaja ja kirjailija, jonka elämä muuttui täysin hänen jouduttua vakavaan onnettomuuteen vuonna 2008 lentokoneen räjähdettyä hänen vieressään keskellä Mexico Cityä. Ulrika selvisi hengissä, mutta onnettomuudessa 40 prosenttia hänen kehostaan paloi turman seurauksena, ja hänen kasvonsa vaurioituivat pysyvästi. Hän vietti pitkä aikoja sairaalajaksoilla ja ihosiirreleikkauksissa ja opetteli tunnistamaan itsensä uudelleen peilikuvastaan.

Onnettomuus mullisti työlleen omistautuneen nuoren naisen elämän raa’alla tavalla. Elintärkeäksi muodostui löytää vastaus kahteen kysymykseen: Mistä saada voimia selvitymiseen? Mikä on se elämä, jota haluaa elää?

Oman selviytymisensä ja trauman jälkeisen kasvunsa myötä hän huomasi, kuinka tärkeä voimavara mielen joustavuus on. Ulrika oivalsi, kuinka suuri merkitys on sillä, minkälaisille ajatuksille elämässään antaa tilaa ja kuinka erilaisia tunteita osaa kohdata ja käsitellä. Tämä sai hänet opiskelemaan ratkaisukeskeiseksi valmentajaksi.

Kuinka löytää oma ääni kaiken hälyn keskellä? Miten elää merkityksellistä elämää? Kuinka oppia hyväksymään vastoinkäymiset, joita elämä heittää eteen? Ja kuinka nousta ylös aina uudelleen, entistä vahvempana?

Nykyään Ulrika toimii päätoimisesti valmennusyrittäjänä omassa yrityksessään nimeltä GoodCo Oy. Hän valmentaa yrityksissä ja organisaatioissa niin tiimejä kuin yksittäisiä työntekijöitä johtamaan itseään paremmin arjen paineiden keskellä. Valmennuksen tavoitteena on hyvinvoiva ja motivoitunut työntekijä. Hän luennoi myös organisaatioissa ja tapahtumissa.

Ulrikan esikoiskirja ”Nouse nyt” (WSOY, 2018), kertoo Ulrikan tarinan uskomattoman onnettomuuden kauhuista ja aina läpi raastavien hoitojen. Se on inspiroiva tositarina selviytymisestä ja elämän merkityksellisyydestä. Toivon ja epätoivon vuorotellessa hän huomasi, että vaikeista asioista selvitäkseen ei tarvitse olla sankari: meissä kaikissa on voima selviytyä. Nouse nyt.

Se, mikä ei tapa… – kasvun potentiaali trauman jälkeen

Ratkaisukeskeinen valmentaja Ulrika Björkstam puhuu koskettavasti trauman jälkeisen kasvun mahdollistavista tekijöistä sekä siitä, miten kuka tahansa meistä voi tulla tietoisemmaksi omista voimavaroistaan. Kohdattuaan vakavan onnettomuuden, joka mullisti Björkstamin elämän täysin, muodostui elintärkeäksi saada vastaus kahteen kysymykseen: Miten löytää voimia selviytymiseen? Mikä on se elämä, jota haluaa elää? Nyt hän valmentaa asiakkaitaan näiden samojen teemojen puitteissa. TÄYSII 2018 -seminaarin puheenvuorossaan Ulrika taatusti herättää tunteitasi ja ajatuksiasi.

Koostekuva TÄYSII 2018 -seminaarin puhujista

Tutustu Ulrikaan: Kotisivut / Facebook / Instagram / Twitter / YouTube