Työtä tehdään, jotta saa vuokran maksettua ja unelmia täytyy olla, jotta mielenkiinto elämään pysyy yllä. Tämä on itsestäänselvyys ja sen tietävät kaikki. Kuitenkin työ ja unelmat usein erotellaan toisistaan täysin – itse asiassa tuntuisi tämän olevan nykyisin enemmän sääntö kuin poikkeus. Entäpä, jos minulla olisi unelmana arki?

Miksi työtä tehdään?

Työtä tehdään usein pelkästään sen takia, että jostain rahat täytyy tähän unelmaan säästää. Unelmathan ovat kalliita, koska niitä tavoittelevat kaikki. Jollakin se on iso asunto, toisella luksusvene ja kolmannella kallis auto, jota ei varmasti löydy keneltäkään muulta. Itse asiassa yleinen ilmapiiri varsinkin länsimaissa lähes pakottaa ihmiset unelmoimaan näistä asioista ja ihmisiä joilla unelmat vaihtuvat päivittäin tai viikoittain saatetaan pitää jopa outoina luusereina, jotka eivät pysty kurottelemaan sitä mitä kaikista parhaat ja rikkaimmat omistavat.

Jos et nyt vaan halua sitä omaa omistusasuntoa tai 25 vuotta kestävää uraa samassa työpaikassa, niin olet epäkypsä tai jopa tuuliajolla. Kuitenkin kaikki tietävät, että materiaaliset unelmat ovat usein hyvin lyhytkestoisia ja into katoaa nopeasti, kun tavoitteeseen on päästy. Ja silti näitä täytyisi jonkun kaavan mukaan seurata?

Katso TÄYSII 2017 -seminaarin tallenteet VELOITUKSETTA! Puhujat: Aira Samulin, Ilkka Koppelomäki, Johannes ”Hatsolo” Hattunen, Jutta & Juha Larm, Nina Rinne, Pasi Rautio, Petri Hiissa, Sanna Kämäräinen, Sanna Wikström, Sonja Kaunismäki, Tomi Kokko & Tony Dunderfelt.

Unelmana arki – miksi ei!?

Miksi arki ei voisi kuitenkin olla unelma? Tai miksi unelmaa ei saisi vaihtaa joka päivä? Itse muutuin heti yhden yön aikana onnellisemmaksi, kun ymmärsin että näin tosiaan voi tehdä. Heitin vanhat väkisin väännetyt unelmani roskiin ja lähdin tavoittelemaan sitä mikä minulle on tärkeää. Samassa vaihtui työ, asunto, kotimaa ja oikeastaan kaikki mahdollinen. Jatkuva epävarmuus ja pelkokin tuovat vain lisämotivaatiota. Nykyisin harrastukset vaihtuvat jopa viikoittain,työssä opin uutta joka ikinen päivä ja mikään ei ole varmaa, ikinä. Harrastusten osalta on toki hankala kehittyä parhaaksi, jos fokus ei pysy samassa asiassa pitkään – mutta se ei oma unelmani tainnut koskaan ollakaan.

En toki sano, että säntäily joka paikkaan olisi absoluuttinen vastaus onnen löytämiseen, mutta se toiminut loistavasti omalla kohdallani ja en ole valmis palaamaan enää vanhaan.

Unohda tekosyyt

Kaikilla on, ja pitääkin olla omat unelmat, eikä niiden saavuttamiseen ole oikeaa reseptiä. Kuitenkin omakohtaisten kokemusteni ja kyselyiden perusteella se raha ja työ ovat aina suurimmat esteet. Miksi niitä sitten ei ole mahdollista yhdistää?

  • Koulutus ja taidot eivät riitä unelmien työhön
  • Unelmien työstä ei makseta tarpeeksi
  • Motivaatio ei riitä unelmien saavuttamiseen

Itse en nopeasti keksinyt juuri muita syitä ja itse asiassa näistäkin kaikki on pienen miettimisen jälkeen todella huonoja syitä elää onnettomana. Normaali ihminen pystyy jopa itse kouluttautumaan lähes mihin tahansa. Raha ei riitä ikinä, jos on liian suuret odotukset muulta elämältä sekä motivaatio on tietysti vain itsestä kiinni. Olipa unelmasi mikä tahansa, niin voit saavuttaa sen hyvinkin nopeasti, jos oikeasti haluat.

Artikkelin kirjoittaja Samuli Mäkelä

Samuli Mäkelä on yrittäjä, digimarkkinoija ja travelleri, joka vaihtaa harrastuksia useammin kuin sukkia. Hän on myös yksi hakukoneoptimointi ja internet-markkinointipalveluja tarjoavan SEOSEON LTD:n perustajista, jonka internetsivut löydät osoitteesta www.seoseon.com.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

LAHJASI

TÄYSII 2017 -seminaarin tallenteet

Katso TÄYSII 2017 -seminaarin tallenteet VELOITUKSETTA! Puhujat: Aira Samulin, Ilkka Koppelomäki, Johannes ”Hatsolo” Hattunen, Jutta & Juha Larm, Nina Rinne, Pasi Rautio, Petri Hiissa, Sanna Kämäräinen, Sanna Wikström, Sonja Kaunismäki, Tomi Kokko & Tony Dunderfelt.