Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /biz/1/taysiifi/public_html/wp-includes/link-template.php on line 3908

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /biz/1/taysiifi/public_html/wp-includes/link-template.php on line 3908

Omassa elämässämme emme aina näe metsää puilta. Ottamalla muista mallia uusien ajatusten suhteen voimme päästä pidemmälle kuin missä nyt olemme. Meidän ei ole pakko polkea paikoillamme. Uskalla-kirjan ideana on tehdä hyvää myös itselle. Siitä, miten se onnistuu, kertoo kirjassaan ammatillinen pedagogi Jaana Villanen, joka on haastatellut kirjaansa useita menestyneitä naisia.

Menestys merkitsee eri ihmisille eri asioita. Kirjassa onkin teemoja, joiden jälkeen on harjoitus. Uskalla on helposti lähestyttävä kirja. Siitä voi lukea asioita teemoittain. Teemoja on peräti 52 kappaletta. Niitä voi lukea valitsemassaan järjestyksessä tai alusta loppuun.

Kirja antaa vinkkejä itsensä toteuttamiseen. Naisissa on valtavasti potentiaalia. Naisellinen viisaus tekee myös hyvää, koska kirjan tuotto ohjataan Naisten Pankin kautta naisten yrittäjyyden ja ammattien tukemiseen. Lukemalla saa siis aikaan hyvää, monella tasolla.

USKALLA: Ole hyvän tekijä itsellesi kirja

Onni ja voimaantuminen ovat arjessa

Maarit Feldt-Ranta (k. 2019) on yksi haastateltavista. Valitettavasti tietyt asiat korostuvat vasta, kun ne menettää. On surullista, että hän sairastui. Samaan aikaan hänen elämänsä ja arvonsa tuovat kontrastia. Odotamme kenties liikaa elämältä. Uskomme, että voimme joskus olla onnellisia. Miksi nyt ei voisi olla hyvin? Se taas ei tarkoita sitä, etteikö olisi parantamisen varaa.

Asetamme korkeita tavoitteita ja uskomme, että niiden saavuttaminen tekee meistä menestyneitä. Kyse ei ole vain tavoitteista. Kyse on etunenässä omannäköisestä elämästä. Elämästä, jonka kanssa voi hyvinkin elää. Lukijalle selviää pian, ettei menestys liity suoranaisesti rahaan tai valtaan, vaan arvoihin.

Kirjan avaimia menestykseen ovat mm. ratkaisukeskeisyys, uskallus ja tekemisen aito intohimo. Kenenkään ei pitäisi jäädä pohtimaan, mitäköhän muut ihmiset ajattelevat. Aitous palkitaan aina. Rohkeus on kyky sietää epävarmuutta. Etenkin nykyisessä mosaiikki(työ)elämässä on uskallettava.

Katso TÄYSII 2017 -seminaarin tallenteet VELOITUKSETTA! Puhujat: Aira Samulin, Ilkka Koppelomäki, Johannes ”Hatsolo” Hattunen, Jutta & Juha Larm, Nina Rinne, Pasi Rautio, Petri Hiissa, Sanna Kämäräinen, Sanna Wikström, Sonja Kaunismäki, Tomi Kokko & Tony Dunderfelt.

Jokaisella on se omannäköinen elämä

On mahdollista elää jonkun toisen elämää. On myös mahdollista elää omannäköistä elämää. Kirjan Uskalla: Ole hyvän tekijä itsellesi mukaan voi tapahtua uskomattomia asioita, kunhan uskaltaa tehdä omat ratkaisut toisten kritiikistä ja henkilökohtaisista esteistä sekä kaikista vastarannan kiiskeistä huolimatta.

Uskalla on kehotus, joka kannattaa ottaa vakavasti, nyt. Elämä ei ala vasta huomenna. Se on käynnissä koko ajan. Emme tiedä, kuinka kauan voimme tehdä valintoja. Joku päivä me kuolemme, mutta kaikkina muina päivinä me elämme, olen lukenut jostain.

Kannattaa olla itselleen rehellinen, kirjoittaa Jaana Villanen. Erityisesti naisten voimauttamiseen suunnattu kirja kysyy, mitä oikeasti haluat tai arvostat? Onko se vaativa ura vai kotiäitiys, vai jotain siltä väliltä? Kun päätös on oma, niin sen kanssa on hyvä elää – aivan kaikkien, eikä tarvitse niuhottaa.

Joskus on vaikea sanoa ”ei”. ”Kyllä” kannattaa sanoa vain hyville asioille, kuten tälle kirjalle. Kiitos Jaana Villanen Uskalla-kirjastasi! Se auttaa niin monia, niin monin tavoin.

Artikkelin kirjoittaja Tea Holm

Tea Holm on teologi, filosofian tohtori ja vapaa kirjoittaja. Hänellä on tekeillä tietokirja liittyen kuolemanjälkeisen elämän tutkimukseen. Hän on perustanut Kirjailijan Blogin, jossa julkaistaan kirja-arvioita ja jossa eletään kirjailijan elämää.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

LAHJASI

TÄYSII 2017 -seminaarin tallenteet

Katso TÄYSII 2017 -seminaarin tallenteet VELOITUKSETTA! Puhujat: Aira Samulin, Ilkka Koppelomäki, Johannes ”Hatsolo” Hattunen, Jutta & Juha Larm, Nina Rinne, Pasi Rautio, Petri Hiissa, Sanna Kämäräinen, Sanna Wikström, Sonja Kaunismäki, Tomi Kokko & Tony Dunderfelt.