Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /biz/1/taysiifi/public_html/wp-includes/link-template.php on line 3908

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /biz/1/taysiifi/public_html/wp-includes/link-template.php on line 3908

Tarinani on kertomus siitä, miten olen tässä tänään. Ravisuttavat elämänkokemukset ovat selkiyttäneet minulle sen, mikä elämässäni on tärkeintä, mihin uskon ja mikä minulle on totta.

Body fitness -kisoissa vuonna 2012 minulla oli uupumustila, jonka oireet olivat:

 • Diagnosoitu IBS – ilmavaivat, vatsan turpoaminen, jatkuva ripuli
 • Diagnosoitu hypotyreoosi
 • Kuiva iho ja lopulta todella vaikea ihottuma kädessä / käsivarsissa joka levisi hieman kasvoihinkin
 • Nesteiden kertyminen ja turvotus
 • Unettomuus
 • Yöhikoilu
 • Sydämen tykyttely öisin
 • Hormonaalinen epätasapainotila, kuukautiskierron häiriöt
 • Jatkuva väsymys
 • Alakuloisuus ja masentuneisuus
 • Vaikeus keskittyä, muistiongelmia ja oppiminen hidasta
 • Ruoka-aineyliherkkyydet
 • Keho ja mieli kaaoksessa
 • Pitkään jatkunut epätasapainotila kaikilla elämän osa-alueilla
 •  

  Terveyden vai sairauden hoitaja?

  Tein 10 vuoden uran terveydenhuoltoalalla. Koulutukseltani olen terveydenhoitaja ja sairaanhoitaja. Halusin auttaa ihmisiä, mutta koin, ettei se ollut mahdollista niiden ennalta määrättyjen raamien sisällä mitkä yhteiskunta on luonut. Preventiivinen hoitotyö oli minusta surkea näytelmä preventiosta – eli ennaltaehkäisystä. Tilanne oli minulle kestämätön. Toimintamallit työssä eivät olleet linjassa sydämeni ja oman sisimmän kanssa, jossa halusin olla läsnä ihmisille ilman kiirettä, kuunnella ja luoda todellista hyvinvointia, terveyttä ja iloa ihmisille, heidän oman sisäisen maailman kautta.

  Toimin hoitajana monissa eri tehtävissä nuorten, vanhusten ja aikuisväestön parissa. Uupuminen vuonna 2012 pakotti heräämään ja ottamaan ohjat omiin käsiini, sillä ymmärsin tuolloin, että tilani oli täysin itse aiheutettua ja seuraus pitkään jatkuneesta fyysisestä ja henkisestä stressi-tilasta. Syy tähän ei ollut todellakaan pelkkä fitness, liiallinen stressi ja kuormitus, vaan kaikki alkoi jo vuosia ennen sitä. Tilanne johon olin tullut, pakotti ymmärtämään miten iso vaikutus omalla mielellä ja valinnoilla on. Oli tehtävä sisäinen muutos ja nämä muutokset, johtivat vähitellen uupumuksesta voimaantumiseen ja aivan uudenlaiseen elämään.

  Elintavat ja ruokavalio

  Tuolloin hoitajana tiesin, etteivät lääkkeet, taikka länsimainen lääketiede olisi pystynyt auttamaan minua.

  ”Tilani ei olisi parantunut sillä mitä perinteinen lääketiede tarjosi, eli diagnooseilla, kilpirauhaslääkkeellä, FODMAP-ruokavaliolla ja kortisonivoiteella.”

  Lähdin hakemaan lisää tietoa ja opiskelemaan Funktionaalista lääketiedettä. Perehdyin siihen, miten elintavoilla, ravinnolla ja yksilöllisellä kokonaisvaltaisella hoidolla voidaan ylläpitää terveyttä, hoitaa elimistön epätasapainotiloja ja sairauttaa, sekä saavuttaa uudenlainen terveyden ja tasapainon tila.

  Ravinnon ja elintapojen muutoksella paranin lopulta kaikista yllä mainituista oireista ja diagnooseista ja näiden kokemusten myötä ymmärsin, miten uskomattoman suuri voima meissä on ja mikä merkitys meidän omilla valinnoilla on meidän omaan terveydentilaan. Valinnat vaikuttavat meihin aina myös pitemmällä aikavälillä.

  ”Avaimet omaan hyvinvointiin ja onnellisuuteen ovat koko ajan meidän omissa käsissämme.”

  Sisäinen prosessi

  Suurin syy omaan sairastumiseen ja uupumiseen oli vääristynyt minäkuva, rakkaudettomuus itseäni ja omaa kehoani kohtaan. Jo pienestä asti mukaani oli tarttunut erinäisiä uskomuksia siitä, etten ole riittävä olemalla minä, en luottanut itseeni, vaan yritin aina sopia ulkoa tulleisiin muotteihin ja täyttää kaikkien oletetut odotukset, joko käytökselläni tai ulkomuodollani. Olen herkkä huomaamaan asioita, sävyjä ja ilmeitä ihmisissä. Aloin tulkitsemaan niitä, uskoin tulkintoihini, vaikka ne eivät olleet kaikki todellakaan totta. Se oli raskas tapa kokea tätä maailmaa, mutta se oli minun silloinen todellisuus ja tarinaani riittämättömyydestä, jota kerroin itselleni.

  Tämä johti nuorena lukuisiin laihdutuskuureihin ja lopulta pahoinvointini kulminoitui aika ajoin myös bulimiseen oireiluun, pakonomaiseen painon, ruoan ja treenaamisen kontrollointiin. Ajauduin lopulta fitnessmaailmaan, joka romahdutti terveydentilani ja pysäytti heräämään todellisuuteen.

  Puutteellinen kunnioitus itseäni kohtaan ja lapsuudesta mukaan tarttunut rakkaudettomuuden haava, johti myös moneen suhteeseen, jotka olivat täynnä henkistä väkivaltaa ja pettämistä.

  ”Ymmärsin, miten suuri vaikutus omilla uskomuksilla on siihen, miten koemme maailmaa, ympäristöämme ja itseämme siinä ja minkälainen elämäntilanne meillä yleensäkin on. Kaikkeen voimme onneksi vaikuttaa. Elämä on luomista, jonka me itse luomme ja rakennamme.”

  Myös se mitä meillä on tänään, missä elämänvaiheessa olemme, mitä ja keitä meillä on ympärillämme, perustuu täysin meidän omaan arvomaailmaan, meidän omiin valintoihin ja sisäiseen tasapainon ja yhteyden tilaan.

  Katso TÄYSII 2017 -seminaarin tallenteet VELOITUKSETTA! Puhujat: Aira Samulin, Ilkka Koppelomäki, Johannes ”Hatsolo” Hattunen, Jutta & Juha Larm, Nina Rinne, Pasi Rautio, Petri Hiissa, Sanna Kämäräinen, Sanna Wikström, Sonja Kaunismäki, Tomi Kokko & Tony Dunderfelt.

  Henkinen polku

  Minulta on kysytty monesti, milloin henkinen polkuni sai alkunsa. Olen vastannut, että tarinani suurimmat käännekohdat tähän saakka, ovat olleet hetki vuonna 2012 kun kohtasin uupumisen syyn, eli ensimmäisen kerran kohtasin rehellisesti itseni. Vuonna 2014 loukkasin olkapääni ja se leikattiin. Elämä tuli ja pysäytti, koska en itse pysähtynyt. Edes uupuminen ei vielä saanut minua täysin pysähtymään, vaikka tein jo paljon muutoksia parempaan. Sinä vuonna sairaslomalla sain aikaa itselleni ja heräsin jostain unesta. Muistan edelleen sen hetken ja sen rauhan tunteen.

  Vuonna 2016 äitini kuoli, sairastettuaan 7 vuotta syöpää. Isäni kuoli jo ollessani 17-vuotias. Vanhempieni korkeasta iästä johtuen, olen saanut kohdata myös paljon kuolemaa.

  ”Kokemukset ovat avanneet mahdollisuuden nähdä elämää ja maailmaa uusin silmin. Arvomaailmani ja prioriteetit ovat muuttuneet täysin ja olen kiitollinen kaikista kokemuksista.”

  Henkisyys on lopulta matka ja asteittainen prosessi. Kun löytää polulle, tulee huomaamaan, että se jatkuu ja jatkuu ja se on jotain, jolle avautuu vähitellen kerros kerrokselta. Jokaiselle se on oma henkilökohtainen kokemus ja polkunsa. Henkisyydellä ei ole välttämättä mitään tekemistä uskonnon kanssa, vaikka joku voi kokea, että se sitä on, koska sitä se voi pitkälti muistuttaa. Ero siinä on mielestäni se, että uskonto on rajattu ja tarkasti määritelty. Henkisyys itsessään, on ainakin minulle kaikkea muuta. Se on rajatonta, vapaata ja minulle, minun määrittelemää. Uskon yhteen universaaliin lakiin, joka on Rakkaus.

  Uskontona Rakkaus

  Juuri nyt, voisin sanoa, että minun ”uskonto” on Rakkaus ja sieltä kumpuava Totuus. Minun koti, tässä fyysisessä elämässä on koko maapallo, sen metsät, niityt ja merenrannat. Myös viidakko kutsuu minua ja olen kuin kotonani siellä. Luonnon lähellä minun on kaikkein paras olla – koska se on todellinen kotini. Olen osa ja yhtä luonnon kanssa.

  Jotkut meistä tuntevat eniten vetoa metsään, jotkut mereen, jotkut katsovat kaiholla tähtiin. Jotkut rakastavat pukeutua sateenkaaren kaikkiin väreihin tai koristella hiukset kukilla. Jotkut rakastavat mystiikkaa ja heitä kiehtoo kaikki tuon puoleinen ja joillekin valo on kaikki ja he loistavat sitä itsekin. Minulle tämä kaikki on hyvin selkeää. Se on juuri näin ja sille on syvä selitys… Toisaalta ajattelen, että kaikkea ei tarvitse selittää, eikä varsinkaan todistaa tieteen keinoin.

  Tahdon uskoa, että tämä uusi aika rakkaudessa, hyväksyy ja näkee sen, että samaan aikaan voi olla täysin järjissään, arvostaa ja ymmärtää tieteessä todennettua tietoa ja yhtä lailla nähdä suuren arvon siinä, mitä me vain tietämällä tiedämme, eli mihin intuitio meitä johdattaa ja mikä meille on sydämessä totta. Kaikkea ei tarvitse todentaa tieteen keinoin, joka sekin erehtyy tarkoituksella tai tarkoituksetta.

  Sanoisin, että entisajan noitavainot perustuivat pelkoon ja ymmärryksen puutteeseen. Tänä päivänä olemme samojen kysymysten äärellä, valintana rakkaus, pelon sijaan. Me voimme nousta ihmiskuntana kaikki, rakkaudessa. Pelolla ei kukaan voita mitään.

  Elämä on nyt

  Elämä on todella NYT ja voimme itse vaikuttaa siihen, millaista elämämme on ja ennen kaikkea miten me sen koemme. Tämä tarinani kumpuaa omasta ymmärryksestäni ja kokemuksestani, se on mieleni luoma. Sinulla on myös tarina, meillä kaikilla on. Jokainen kulkee ja saa kulkea täällä omaa polkuaan. Tämä on ollut minun polkuni ja minun tarinani.

  Uskon, että huolimatta lähtökohdistamme, kaikki on mahdollista kaikille. Jopa villeimmät unelmat toteutuvat, jos ne ovat linjassa sydämen kanssa ja jos me uskomme siihen minkä eteen teemme töitä ja luottamaan itseemme, sekä tähän mahtavaan universumiin! Universumi tukee sitä kaikkea, mikä kumpuaa sydämestä, rakkaudesta ja totuudesta. Olemme tulleet tänne erityisen lahjan kanssa. Meidän tulee löytää tuo lahja, se meidän oma intohimo ja jakaa sitä ilosta ja rakkaudesta kanssaihmisille.

  Luotatko – elämä kysyy?

  Luottamusta ja uskoa koetellaan, se on osa elämää. Olen huomannut, että tuon saman päätöksen ja valinnan saa tehdä yhä uudelleen ja uudelleen, yhä syvemmin ja vahvemmin. Tahdon luottaa elämään, itseeni, rakkauteen ja unelmiini kaikilla elämäni osa-alueilla. Sen voit sinäkin tehdä.

  ”Kaikki olemme täällä oppimassa ja lopulta kulkemassa tätä omaa, mutta samaa matkaa yhdessä.”

  Tahdon muistuttaa sinua siitä, että olet erityinen ja ainutlaatuinen juuri sellaisena kuin olet. Sinulla on niin paljon annettavaa ihmisille ja tälle maailmalle. Voit hetkenä minä hyvänsä tehdä valintoja ja muutoksia elämässäsi, jos niin tahdot ja kulkea sydämesi osoittamalla polulla ja jos niin jo teet, olen niin onnellinen puolestasi!

  Jatka ja jaa valoasi, sinun omalla tavallasi!

  Artikkelin kirjoittaja Sara Adolfsen

  Sara Adolfsen on Kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin valmentaja, Henkinen valmentaja ja Terveydenhoitaja - sen todellisessa merkityksessä. Sara on funktionaaliseen lääketieteeseen perehtynyt ravintovalmentaja, tietoisen, läsnäolevan, ja luonnonmukaisen elämän puolestapuhuja, johon keskeisesti kuuluu sydänyhteys ja voimaantuminen sitä kautta. Sara on myös erikoistunut uupumukseen, sen ennaltaehkäisyyn ja hoitoon valmennuksissa.

  {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  LAHJASI

  TÄYSII 2017 -seminaarin tallenteet

  Katso TÄYSII 2017 -seminaarin tallenteet VELOITUKSETTA! Puhujat: Aira Samulin, Ilkka Koppelomäki, Johannes ”Hatsolo” Hattunen, Jutta & Juha Larm, Nina Rinne, Pasi Rautio, Petri Hiissa, Sanna Kämäräinen, Sanna Wikström, Sonja Kaunismäki, Tomi Kokko & Tony Dunderfelt.