Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /biz/1/taysiifi/public_html/wp-includes/link-template.php on line 3908

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /biz/1/taysiifi/public_html/wp-includes/link-template.php on line 3908

Virpi Karjalainen on kulkenut oman näköistään polkua, jota on innoittanut sisäinen lapsen innostuksen tuli. Lapsena Virpi halusi tulla runoilijaksi, kirjailijaksi, näyttelijäksi tai tekstiilitaiteilijaksi. Koska sellainen haihattelu ei tietenkään oikeassa elämässä kannattanut, Virpi päätti lähteä opiskelemaan kieliä ja pyrki käännösalalle.

Käännöskoordinaattorina kovatahtisessa työelämän todellisuudessa tuo luovuuden sisäinen tuli kuitenkin täysin sammui. Työelämä olikin yhtä napin painamista, ja mitä nopeammin sitä painoi, sen parempi. Virpin keho ja mieli halusivat lopulta kokonaan irtisanoutua ja ne lähtivätkin pitkille sairaslomille. Lopulta tuli se viimeinen pysähdys, massiivinen burnout. Oli pakko vaihtaa alaa.

Virpi Karjalainen ei ole itsekään täysin varma, miten häntä pitäisi nykyään ammatillisesti kutsua. “Normaalin” työelämän jälkeen hän lähti kohti intohimojaan, tietämättä lainkaan, miten sellainen elämä taloudellisesti on mahdollista. Hän on raapaissut kolminkertaisen kiinalaisen vesitiikerin kynsillään monia asioita, jotka kaikki saavat vuorollaan silmät syttymään ja pulssin kiihtymään. On ollut pakko seurata oman sielunsa ja sydämensä kutsua, koska muutoin elämässä ei ole mitään mieltä tai merkitystä.

Virpi Karjalainen on nykyään suosittu Astro.fi-sivuston bloggaaja, joka kirjoittaa puhuttelevia tekstejä astrologian eri ilmiöistä omassa elämässään. Hän on kiinalaisen Neljän Pilarin astrologian osaaja sekä fengshui-konsultti ja -kouluttaja.

Koko elämä kuitenkin nyrjähti pysyvästi pois paikaltaan vuonna 2018, kun mies muutti yllättäen ulkomaille. Tuo äkillinen ero pitkästä parisuhteesta johdatti hänet ensin teatteriin töihin, ja teki hänestä vihdoin kirjailijan. Virpi Karjalaisen omaelämäkerrallinen esikoisteos Höyhenenkevyeksi julkaistaan syksyllä 2022 (Minea Kustannus). Kirja kuvaa hänen raadollista, mutta rakkaudentäyteistä matkaansa elämän kaikista raskaista ja yllättävistä käänteistä kohti höyhenenkevyttä mielentilaa.

Kaikki pienet punaiset langanpätkät alkavat siis olla Virpi Karjalaisen elämässä vihdoin samassa kourassa. Pienen tytön ammatilliset haaveet ovat kuin vahingossa toteutuneet, tai toteutumassa. Entä minne jäi se runoilija, neljäs lapsuuden haaveammatti? Virpi Karjalainen on löytänyt keinon purkaa ajoittaista angstiaan punk-lyriikalla ja etsii tarpeen tullen siihen sopivat riimit. Värikäs pukeutuminen ja rohkea estetiikka ovat myös Virpin oman tyylin kulmakiviä. Kaikki luovuuden ainekset ovat siis kasassa, ne, joista lapsuuden Virpi haaveili.

Sisäinen innokas lapsi onkin päässyt lopulta toteuttamaan itseään aikuiseksi ja rohkeaksi kasvaneen Virpin elämässä. Ja se on Virpi Karjalaisen mielestä kaikkein suurin saavutus elämässä: elää täysin oman näköistään elämää. Virpin tapauksessa siihen elämään kuuluu paljon lisää kirjoittamista. Sisäisellä lapsella kun on vielä paljon sanottavaa.

Sisäisen lapsen toivo on mahdollista löytää uudelleen

Välillä liiankin toiveikkaaksi ihmiseksi kutsuttu Virpi Karjalainen rinnastaa toivon henkiinjäämiseen ja selviytymiseen. Toivoa ei nimittäin ole olemassa ilman sen vastakohtaa, toivottomuutta. Virpi on kokenut toivottomuuden hetkiä, jolloin valon pilkahdustakaan ei tuntunut olevan näköpiirissä terveysongelmien, työuupumuksen, masennuksen, ammatillisen kriisin ja lopulta puoli elämää kestäneen parisuhteen päättymisen hetkillä.

Fengshui-konsultti ja kirjoittaja Virpi Karjalainen kertoo miten on löytänyt taas toivon elämäänsä, pitkän sisäisen ja ulkoisen muutosprosessin kautta. Yhtenä selviytymiskeinonaan Virpi on työstänyt aikuisen minän kokemuksia, pelkoja, uupumusta ja riittämättömyyden tunteita sisäisen lapsen herkkyyden ja alati virtaavan toiveikkuuden kautta.

TÄYSII 2022 -seminaarin puheessaan Virpi Karjalainen haluaa rohkaista kuulijoita kuuntelemaan omaa sisäistä lasta, sen kirkassilmäisiä toiveita, haluja ja viatonta innostusta. Toteuttamalla hullujakin mielitekojaan ja ennen kaikkea oman sisäisen äänen kutsua, Virpi kokee saaneensa elämän mielekkyyteen taas aivan uuden otteen. Sisäisen lapsen toivoa ja iloa ei enää tarvitse tukahduttaa – sen voi ottaa suurimmaksi voimavaraksi arkeen, kulkemaan kaikissa tilanteissa vierellä.

Tutustu Virpiin: Verkkosivut / Facebook / Instagram / YouTube / Sähköposti: fengshuiaskeleita(at)gmail.com