Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /biz/1/taysiifi/public_html/wp-includes/link-template.php on line 3908

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /biz/1/taysiifi/public_html/wp-includes/link-template.php on line 3908

Voimauttavat kysymykset -kortit pakottavat kohtaamaan itsensä ja oman elämäntilanteensa. Korttien kysymykset voivat myös ärsyttää, koska nämä valmennuskortit eivät anna valmiita vastauksia. Ne pakottavat kaivamaan vastaukset itsestä. Kerta toisensa jälkeen.

Kortteja voi nostaa joko päivittäin tai kerran viikossa, 52 viikon ajan. Vuoden voimaantumisprosessi on siis mahdollista toteuttaa näiden korttien avulla. Kun uskallamme vastata korttien kysymyksiin ilman ulkopuolisia paineita ja omassa rauhassa, niin voimme löytää jonkin uuden etenemisväylän joko ihmissuhteissa tai työelämässä.

Voimaa rakastamiseen parisuhteessa –kortit

Vapauta sisäistä voimaasi vapaa-ajallasi

Nämä voimauttavat kortit ovat hyvää vastapainoa arjen kiireelle. Vuosien mittaan on voinut käydä niin, että kosketus omaan ajatus- ja tunnemaailmaan on kadonnut tai höllentynyt. Jos oma voima on ollut kadoksissa, niin uusi voimaantuminen on mahdollista. Kortteja voi käyttää kirjoistusprosessin käynnistäjänä tai vain oman elämän sekä sisimmän tutkailuun. Niiden avulla voi kirjoittaa päiväkirjaa.

Voimauttavat kysymykset -kortteja voi nostella ystävien kanssa. Ystävä voi tuoda uutta näkökulmaa. Toisten vastauksia ei silti kannata jäädä kelaamaan liikaa, jos ne eivät tunnu itsestä oikeilta. Vastaus voi olla myös yllättävä, mutta sen tulisi aina olla oma. Se on nimittäin näiden korttien idea. Mitkä itse asiassa ovat oikeita valintoja? Kuka tai mikä määrittelee ne? Kyselen.

On katsottava taaksepäin, jotta voi katsoa eteenpäin

Olen katsonut elämääni taaksepäin, zoomannut tiettyjä käännekohtia sekä kasvuani, näiden korttien kautta. Olen ymmärtänyt, että jos olisin valinnut toisin tietyissä kohdissa, niin en olisi tässä kirjoittamassa tätä tekstiä. Onko se hyvä vai huono juttu? En voi tietää, koska voin elää vain tätä yhtä ja ainoaa todellisuutta ja jatkumoa. Mutta voin tässä hetkessä tiedostaa sen, mihin valintani ovat minut johdattaneet ja tehdä jatkossa potentiaalisesti parempia valintoja.

Jossittelu sitä vastoin on turhaa. Teemme valinnat aina senhetkisen ymmärryksemme mukaisesti. Emme aina tiedä omaa parastamme. Se on elämää, elämä on kokemista, kokemusten saamista, kantapään kautta oppimista, pään seinään lyömistä ja itsen soimaamista. Mutta onneksi kaiken sen jälkeen saamme taas nauttia siitä, kuinka ymmärryksen aurinko valaisee päivämme.

Katso TÄYSII 2017 -seminaarin tallenteet VELOITUKSETTA! Puhujat: Aira Samulin, Ilkka Koppelomäki, Johannes ”Hatsolo” Hattunen, Jutta & Juha Larm, Nina Rinne, Pasi Rautio, Petri Hiissa, Sanna Kämäräinen, Sanna Wikström, Sonja Kaunismäki, Tomi Kokko & Tony Dunderfelt.

Kun kasvu tapahtuu pinnistellen ja ponnistellen

Ilman tätä elämää en olisi minä tai tässä. Korttien kysymykset ovat itse asiassa tosi syvällisiä. Ne eivät päästä kysyjää helpolla. Monet korttipakat antavat vastauksia, vähintään ehdottavat, mutta nämä kortit laittavat pinnistelemään ja ponnistelemaan sekä sitä kautta kaivamaan ne parhaat vastaukset itsestä ja vain itsestä, ei toisilta.

Joihinkin kysymyksiin tekee mieli huudahtaa, etten minä tiedä. En yksinkertaisesti tiedä tähän vastausta. Siksihän tätä kysyn, teiltä pöljät kortit!

Korttipakka on pieni, ja sitä voi aivan hyvin pitää mukana myös käsilaukussa. Tiukan paikan tullen voi nostaa kortin – ja joskus tajuta jotain tärkeää. On ajoittain tervettä pysähtyä miettimään, miksi teen sitä, mitä nyt teen.

Tunnustele elämänvalintojasi ja omaa voimaasi

Makustelen kysymyksiä ja tunnustelen elämänvalintojani. Mitä vanha minä neuvoisi nuoremmalle minälleni? Mikä kiehtoo minua niin paljon, ettei se jätä minua rauhaan? Voisinko toteuttaa siitä jonkin osan jo nyt? Pidän paljon kysymyksestä: Mikä on pahinta, mitä voisi tapahtua, jos päästän irti asioista, jotka eivät palvele minua enää? Miksi se on niin vaikeaa?! Koska harvoin se pahin tapahtuu, ja jos tapahtuisi, niin siitäkin selviäisi.

Korttien tekijä on Sanna Wikström, ja niistä on otettu jo 3. painos. Kustantaja on Hidasta elämää -kustannus. Voimauttavat kysymykset -korttien kuvituksena ovat värikkäät ovet Tallinnasta. Kysymykset itsessään ovat kuin avautuvia ovia, mutta ovet eivät ole valmiiksi auki. Ne pyytävät astumaan sisään, mutta ehtona on ”omana itsenä”.

Voimauttavat kysymykset voimauttavat, jos niitä uskaltaa aikuisten oikeasti myös käyttää. Ovesta kulkeminen voi viedä aikaa, asioita täytyy ehkä sulatella hetken, jos toisenkin. Kehotan kuitenkin lukijaa: Astu sisään!

Tutustu Voimauttavat kysymykset –korttipakkaan Hidasta elämää –puodissa.

Artikkelin kirjoittaja Tea Holm

Tea Holm on teologi, filosofian tohtori ja vapaa kirjoittaja. Hänellä on tekeillä tietokirja liittyen kuolemanjälkeisen elämän tutkimukseen. Hän on perustanut Kirjailijan Blogin, jossa julkaistaan kirja-arvioita ja jossa eletään kirjailijan elämää.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

LAHJASI

TÄYSII 2017 -seminaarin tallenteet

Katso TÄYSII 2017 -seminaarin tallenteet VELOITUKSETTA! Puhujat: Aira Samulin, Ilkka Koppelomäki, Johannes ”Hatsolo” Hattunen, Jutta & Juha Larm, Nina Rinne, Pasi Rautio, Petri Hiissa, Sanna Kämäräinen, Sanna Wikström, Sonja Kaunismäki, Tomi Kokko & Tony Dunderfelt.