Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /biz/1/taysiifi/public_html/wp-includes/link-template.php on line 3908

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /biz/1/taysiifi/public_html/wp-includes/link-template.php on line 3908

Asenne on suorituskykyä

Pohtiessani kotona ääneen tätä artikkelia, avainsanoina ihanuus ja asenne, kysyin 12-vuotiaalta pojaltani, mitä hänelle asenne tarkoittaa. ”Asenne on suorituskyky!”, hän huudahti. Pyysin häntä tarkentamaan vastausta ja pian ajatuksia aiheesta alkoi tulla salamannopeasti. ”Jos treeneissä on huono asenne, ei mistään tule mitään ja treenit menee ihan mönkään. Mutta, jos on hyvä ja oikea asenne, sujuu treenitkin hyvin. Oikealla asenteella voi kehittyä vielä paremmaksi, kun vaan jaksaa treenata ja silloin on tosi innostunut! Vaikka välillä ei huvittaisi mennä treeneihin tai sataa kaatamalla, niin menee silti ja vaikka välillä väsyttää, niin silti menee treeneihin, jotta voi kehittyä ja päästä lajissa eteenpäin. Kyllä se on asenteesta kiinni, jos haluaa olla huippu!”

”Jos on huono asenne ja vain murjottaa ja on negatiivinen, ei kukaan halua hengailla sun kanssa. Mutta jos on iloinen asenne saa helpommin kavereita. Asenne vaikuttaa siis ihan kaikkeen! Asenne vaikuttaa jopa syömiseen, olisi kivaa syödä vain Jacky-vanukkaita ja sipsejä, mutta niistä ei saa energiaa treeneihin. Mutta jos on hyvä asenne syömiseen, niin treenipäivinä valitsee mieluummin pinaattikeittoa kuin sipsejä.” Lapseni kiteytti ajatuksiaan asenteesta. Vau, mitä mietteitä 12-vuotiaalta!

Mietin, miten tuon ihanan lapsenomaisen huolettomuuden ja innostuksen asenteen voisi saada aikuisen elämään. Kuinka paljon meillä aikuisilla on asenneongelmia? Valitamme arjessa loputonta kiirettä ja suorittamista, omaa peilikuvaa, olemme tyytymättömiä niin moneen asiaan, haluamme muutosta, mutta emme ole valmiita tekemään mitään asian eteen. Helposti tulee myös vieritettyä vastuu omista valinnoista muille. Miksi, oi miksi? Kuinka paljon parempia valintoja voisimme tehdä, jos asenne olisi kohdillaan? Oikealla asenteella elämästä tulisi mielekkäämpää ja vähän ihanampaa.

Millainen asenne sinulla on omaan itseesi?

Sulje silmäsi ja kysy yllä oleva kysymys itseltäsi. Kuuntele mitä sisältäsi nousee. Jos asenne omaan itseen on kielteinen, voi elämä olla ikävää kärsimystä. Saatat ajatella, ettet onnistu ikinä missään tai saa haluamaasi. Ehkä näet vain jokaisessa ratkaisussa ongelman. Jos näin on, kannattaa pysähtyä juttelemaan itsensä kanssa. Mistä kielteinen asenne kumpuaa? Mitä se antaa minulle? Haluanko vielä jatkaa näin vai muuttaa asennettani? Jos haluat muutosta, mieti mitä voisit tehdä. Miten voisit aloittaa muutoksen pienen askelin? Mikä on ensimmäinen askeleesi ja koska aiot ottaa sen?

Asenne ohjaa usein jopa päätöksentekoa. Se auttaa selviytymään haasteiden ja vaikeiden aikojen yli. Asenne auttaa toteuttamaan unelmia todeksi. Kiperässä tilanteessa asennetta testataan. Luovutatko vai menetkö eteenpäin? Vain sinä voit päättää millaisella asenteella elät elämääsi.

Katso TÄYSII 2017 -seminaarin tallenteet VELOITUKSETTA! Puhujat: Aira Samulin, Ilkka Koppelomäki, Johannes ”Hatsolo” Hattunen, Jutta & Juha Larm, Nina Rinne, Pasi Rautio, Petri Hiissa, Sanna Kämäräinen, Sanna Wikström, Sonja Kaunismäki, Tomi Kokko & Tony Dunderfelt.

Ihanuus & asenne – mitä on ihanuusasenne?

Se on ihmisenä kasvamista. Se on sitä, että hyväksyy oman keskeneräisyytensä, kaikki tunteensa, kaikki puolet itsestään. Oivaltaa sen, että vain itseään ja omaa asennetta voi muuttaa. Kunnioittaa ja arvostaa itseään. Ihanuusasenne on hyväksymistä ja läsnäoloa. Ihanuusasenne on myös rohkeutta, sitä että toimii peloista huolimatta.

Asennetta omaan itseen kannattaa harjoitella päivittäin. Ihanuusasenne on lempeyttä ja sallivuutta. Ihanuusasenne on lupaus paremmasta huomisesta: minä kasvan ja kehityn. Kasvan parhaaksi versioksi itsestäni. Se on uuden luomista. Itsensä toteuttamista.

Se, miten suhtaudut itseesi, vaikuttaa paljon siihen, miten näet maailman ja omat mahdollisuutesi. Kun alat arvostamaan ja rakastamaan itseäsi, oivallat, että olet kaiken hyvän arvoinen. Sinä ansaitset vain parasta. Sinulla on lupa nauttia elämästä. Kaikesta sen ihanuudesta ja täyttymyksestä. Sinulla on lupa haluta ja ottaa vastaan. Tiedät omat rajasi ja osaat sanoa ei. Voit turvallisesti päästää irti kaikesta, mikä ei palvele sinua tämänhetkisessä elämäntilanteessa. Se tarkoittaa luopumista jostain. Hyväksy se ja päästä irti.

Kun päästät irti, voit saada tilalle parempaa

Jostain pitää päästää irti, jotta voi saada uutta tilalle. Kun alat eheyttämään asennetta itseesi, tulet tietoiseksi myös ihmisistä ympärilläsi. Voi olla, että huomaat jonkun läheisen ihmisen kohtelevan sinua huonosti. Siinä tilanteessa on hyvä kysyä itseltään, sallinko tätä vai päästänkö irti. Luopumisen tuska voi olla kova, mutta mieti mitä parempaa on tulossa.

Itseään on turha syyttää menneestä. Siihen et voi enää vaikuttaa. Voit kääntää menneisyyden voimavaroiksi, kokemukset kasvattivat sinua ja loivat sinusta sen, kuka sinä nyt olet. Sinä muutut ja kasvat matkan varrella, niin myös asenteesi. Usko rohkeasti omaan totuuteesi ja toimi sen mukaan. Vietä aikaa samanhenkisten ihmisten seurassa ja ota kiitollisuudella vastaan kaikki kehut ja kannustukset. Sinä olet ansainnut ne. Nauti siitä täysillä ja sano itsellesi, OLEN IHANA!

Ainoa mikä voi estää sinua tuntemasta itseäsi ihanaksi tai elämästä unelmien elämääsi olet sinä itse.

Ihanuus odottaa – 5 askelta asennemuutokseen:

    1. Pysähdy! Tunnista, minkä pitäisi muuttua ja miksi?
    2. Mikä inspiroi sinua muutokseen?
    3. Suunnittele matkasi ja aikataulu. Mistä lähdet liikkeelle ja mikä on määränpääsi / tavoitetilasi? Ketä ihailet tai kuka voisi auttaa sinua matkallasi?
    4. Millaiseen asenteeseen sinä tunnet vetoa / ihailet?
    5. Miten viet suunnitelmasi käytäntöön päivittäin? Mikä on ensimmäinen askeleesi kohta uutta asennetta? Milloin aiot ottaa sen?

Muista, ei ole kiire mihinkään, tämä on elinikäinen matka itsesi kanssa. Tästä alkaa loppuelämäsi ensimmäinen päivä! Oletko valmis?

Sohvi Nyman pitää puheen TÄYSII 2021 -seminaarissa

Ihanuus on oman itsensä hyväksymistä ja ihmisenä kasvamista – ja se on asennekysymys!

Ainoa mikä voi estää sinua tuntemasta itseäsi ihanaksi tai elämästä unelmien elämääsi olet sinä itse. Televisiosta ja lehdistä tuttu stylisti, ihanuusvalmentaja ja kirjailija Sohvi Nyman kertoo miten jokainen voi löytää oman ihanuuden ja puhjeta kukkaan. Sohvi auttaa TÄYSII 2021 -seminaarin puheessaan sinua voimaantumaan ja löytämään oman ihanuutesi, jolloin tulet rohkeammaksi ja tietoisemmaksi itsestäsi. Opit olemaan itsellesi armollisempi, saat lisää itsevarmuutta ja oivallat, että terve itserakkaus on hyvästä! Ihanuus on asenne, jonka jokainen voi omaksua ja jokainen on ihana omana itsenään.

Sohvi kipuili vuosia toistuvan masennuksen ja heikon itsetunnon kanssa, kunnes selätti ne tunnetyöskentelyn ja terapian avulla. Intensiivinen tunnetyöskentely ja psykoterapia auttoivat Sohvia selättämään pelot sekä epävarmuuden ja arasta koulukiusatusta tytöstä kasvoi vahva ihana nainen. Sohvi on tehnyt mittavan uran stylistinä ja stailannut tuhansia ihmisiä 15 vuoden aikana ja hänen kädenjälkeään voi ihastella mainoksista ja naistenlehdistä. Sohvi on palkittu Ylen muotiviikoilla parhaana stylistinä. Hän on kirjoittanut kirjat Olet ihana! – Tyylikirja sekä Olet ihana – uskalla rakastaa itseäsi.

Katso myös Täysii-seminaarin perustaja Andy Hopin tekemä videohaastattelu Sohvista.

Artikkelin kirjoittaja Sohvi Nyman

Sohvi Nyman on ihanuusvalmentaja, stylisti ja kirjailija, joka on tuttu TV:stä ja lehdistä. Hänen missionsa on kohottaa ihmisten itsetuntoa ja saada heidät tuntemaan itsensä ihanaksi. Sohvi innostuu ihmisistä ja kohtaamisista. Tutustu Sohvin kotisivuihin tästä.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

LAHJASI

TÄYSII 2017 -seminaarin tallenteet

Katso TÄYSII 2017 -seminaarin tallenteet VELOITUKSETTA! Puhujat: Aira Samulin, Ilkka Koppelomäki, Johannes ”Hatsolo” Hattunen, Jutta & Juha Larm, Nina Rinne, Pasi Rautio, Petri Hiissa, Sanna Kämäräinen, Sanna Wikström, Sonja Kaunismäki, Tomi Kokko & Tony Dunderfelt.