Kun jokin omassa sisäisyydessä kutsuu muutokseen, uskon, että pohjimmiltaan kyse on siitä, että olemme valmiita kasvamaan kohti omaa potentiaaliamme. Oli kyseessä isot unelmat tai pienemmät, kuuluu prosessiin usein kärvistelyä ja itsensä epäilyä – kasvukipua.

Joskus meillä ei ole hajuakaan, mihin suuntaan asioita pitäisi viedä, emmekä oikein tiedä itsekään mitä haluamme. Tiedämme vain, että homma ei ihan täsmää tai elämästä puuttuu värit.

Mitä jos juuri nyt ei tarvitsisikaan tietää vielä sen tarkemmin, mitä haluaa? Jos ei tarvitsisikaan vielä hahmottaa, millaisia konkreettisia muutoksia toivoo? Samaan aikaan voi vastaanottaa uutta hyvää elämäänsä. Kenenkään ei tarvitse odotella, että mielen ja sydämen täyttää kaikenkattava varmuus siitä, mitä elämäänsä haluaa tai mikä olisi se omin juttu.

Salli itsellesi hyvää

Tässä kikkakolmonen, joka on auttanut minua ja asiakkaitani jäsentämään, mikä kutsuu tai rohkaissut yhä isompien askelten ottamiseen. Se on sitoutua tekemään säännöllisesti jotain pientä, mieltä ja sydäntä lämmittävää itseni hyväksi. Monelle ei tulisi mieleenkään, että pienet, spontaanit repäisyt arjessa voivat johtaa todella isoihin, myönteisiin muutoksiin. Näitä voi olla esimerkiksi itsensä säännöllisesti treffeille vieminen, eri reittiä kotiin ajaminen, hemmottelu-iltojen viettäminen.

Kun sallit itsellesi hyvää, avaat intuitiotasi. Kun hellit sydäntäsi tekemällä ihan minimaalisiakin juttuja itsesi hyväksi, alat kuulla sen supatusta selkeämmin. Alat hahmottaa, millaisia fiiliksiä haluat elämääsi enemmän ja mikä noihin fiiliksiin johtaa. Kun vietkin itsesi työpäivän jälkeen kahville etkä suoraan kotiin, tai kun järjestät itsellesi treffit, löydät itsestäsi villiä uutta virtaa. Silloin olennaista on todella kuunnella, mitä intuitio seuraavaksi ehdottaa ja toimia sen mukaan.

Katso TÄYSII 2017 -seminaarin tallenteet VELOITUKSETTA! Puhujat: Aira Samulin, Ilkka Koppelomäki, Johannes ”Hatsolo” Hattunen, Jutta & Juha Larm, Nina Rinne, Pasi Rautio, Petri Hiissa, Sanna Kämäräinen, Sanna Wikström, Sonja Kaunismäki, Tomi Kokko & Tony Dunderfelt.

Liian isot unelmat voivat lamauttaa

Sisäinen ääni ohjaa jatkuvasti meitä suuntaan, jossa voisimme voida mahdollisimman hyvin. Mutta jos olemme tiukasti kiinni rutiineissa tai totutuissa tavoissa ajatella ja katsoa itseämme ja maailmaa, emme rekisteröi sellaista sisäistä supatusta, joka tarjoaa ihan uudenlaisia lähestymistapoja. Ja juuri nuo uudenlaiset lähestymistavat ovat se, mikä muutokseen johtaa ja rohkaisee. Jos mikään ei muutu, mikään ei muutu. Mikään ei muutu myöskään silloin, jos muutoksesta on tehnyt itselleen liian ison vuoren: ei joko tiedä mitä haluaa tai tietää, mutta asia on niin iso, ettei vuortaan uskalla lähteä kapuamaan.

Myös muutosprosessin keskellä, epävarmuuden hetkinä ja uuteen kasvaessa itsensä hoitaminen, helliminen ja spontaanit rutiineista irrottautumiset auttavat pitämään yllä inspiraatiota ja palauttavat syvempään yhteyteen itsesi kanssa. Kun itseään hellii epävarmuuden keskellä luo sisäistä turvaa jatkaa haluamaansa suuntaan, vaikka vielä ei olisikaan siellä, missä jonain päivänä haluaa olla. Kaikkein tärkeintä on olla itselleen läsnä ja avoin – suoda itselleen piristystä, iloa, inspiraatiota, uusia tulokulmia ja lempeää huomiota.

Mitä sinä voisit tänään tehdä toisin – itsesi hyväksi?

Katso myös Täysii-seminaarin perustaja Andy Hopin tekemä videohaastattelu Annasta.

Artikkelin kirjoittaja Anna Taipale

Anna Taipale on elämän rakastaja ja inspiroivan sisällön tuottaja. Hänellä on pitkä tausta journalistina, käsikirjoittajana ja ohjaajana digi- ja printtimediassa. Täysii-sivustolle Anna tuottaa sisältöä teemalla muutos. Anna toteuttaa omaa Sydänjuttu-mediaansa ja hänen Sydänjuttu-kirjansa itsensä rakastamisesta julkaistiin syksyllä 2017. Annan kotisivut löytyvät osoitteesta www.annataipale.com.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

LAHJASI

TÄYSII 2017 -seminaarin tallenteet

Katso TÄYSII 2017 -seminaarin tallenteet VELOITUKSETTA! Puhujat: Aira Samulin, Ilkka Koppelomäki, Johannes ”Hatsolo” Hattunen, Jutta & Juha Larm, Nina Rinne, Pasi Rautio, Petri Hiissa, Sanna Kämäräinen, Sanna Wikström, Sonja Kaunismäki, Tomi Kokko & Tony Dunderfelt.