Asenne on suhtautumistapa itseemme, toisiimme, asioihin ja elämään. Meillä jokaisella on eri asenteita eri asioihin. Yksi saa hyväksymään, toinen torjumaan ja kolmas jotain siltä väliltä. Sinunkin on mahdollista oppia myönteinen asenne.

Asenne on mielen asia. Se on ajatuksia, tahtoa, odotuksia, tunteita ja uskomuksia. Omiamme sekä muiden. Matkan varrella opittua ja tiedostamattomaan mieleemme tallennettua.

Mielellä on valtava merkitys

Mieli vie ja me vikisemme, joten asenteemme muuttuu vaivihkaa tavaksi olla oma itsemme.

Mielellä on luonnostaan taipumus piehtaroida kielteisissä ajatuksissa. Kun vielä koemme epämiellyttävät tunteet miellyttäviä huomattavasti voimakkaammin, ohjelmoimme tiedostamattomaan mieleemme huomaamattamme monia kielteisiä uskomuksia, jotka rajoittavat kasvuamme.

Syyttelemme esimerkiksi synnynnäisiä ominaisuuksiamme, kun emme halua tai uskalla nähdä vaivaa oppiaksemme taitoja, jotka olisivat hyvinkin opittavissa. Samalla annamme asenteemme tappaa. Oman voimamme , unelmamme ja itsemme näköisen, hyvältä tuntuvan elämän.

Katso TÄYSII 2017 -seminaarin tallenteet VELOITUKSETTA! Puhujat: Aira Samulin, Ilkka Koppelomäki, Johannes ”Hatsolo” Hattunen, Jutta & Juha Larm, Nina Rinne, Pasi Rautio, Petri Hiissa, Sanna Kämäräinen, Sanna Wikström, Sonja Kaunismäki, Tomi Kokko & Tony Dunderfelt.

Mielen uudelleenohjelmointi

Koska asenne on opittua, voimme poisoppia sen meitä rajoittavista osista. Tarve täytyy ensin tunnistaa ja tunnustaa, se vaatii rohkeutta.

Ajatuksemme eivät ole totta, ne ovat vain tulkintojamme. Meillä on mahdollisuus tietoisesti tulkita toisin ja myös korvata rajoittavat ajatukset paremmilla. Yksi kerrallaan. Meillä on mahdollisuus uudelleenohjelmoida tiedostamattoman mielemme sisältämä data ja samalla asenteemme tietoisen mielemme avulla.

Tämä edellyttää oman ajattelun ajattelua, kuten Esa Saarinen sanoo. Tarvitaan myös vaivannäköä ja kärsivällisyyttä. Uusia ajatuksia on toistettava tietoisesti, jotta niiden synnyttämät uudet hermoradat vahvistuvat ja ne ohjelmoituvat tiedostamattomaan mieleemme uusiksi ohjauksiksi. Uudeksi tavaksi olla.

Myönteinen asenne vapauttaa omaa potentiaalia

Vaiva kannattaa, sillä menestys, mitä ikinä se kenelle tarkoittaakin, johtuu monien tutkijoiden mielestä jopa 70-90 -prosenttisesti asenteesta. Myönteinen asenne vapauttaa omaa potentiaalia, energiamme virtaavat vahvana ja vapaana, olemme aikaansaavampia. Olemme enemmän.

Todellisella mestarilla on ikuisen oppipojan asenne. Sinä olet oman elämäsi mestari ja voit valita asenteesi. Aina ja kaikkeen.

Eija Hinkkala pitää puheen TÄYSII 2021 -seminaarissa

Asenne on ässä – mielen uudelleenohjelmoinnin mahdollisuudet

Aineellisesti köyhistä oloista sinisilmäisenä ja takki auki maailmaan omaa juttuaan etsimään lähtenyt Eija Hinkkala kertoo TÄYSII 2021 -seminaarin puheessaan asenteen merkityksestä ja korjaamismahdollisuudesta. Asenne on mielen asia ja meistä jokaisella on mahdollisuus valita omansa. Kirjailija ja valmentaja Eija Hinkkala toteaa, että mielemme vaikuttaa meihin vahvemmin kuin mikään muu. Pahassa ja hyvässä. Se vaikuttaa siihen, miten koemme elämämme, miltä se meistä tuntuu. Asenne on matkamme varrella opittua, joten voimme oppia sitä myös kehittämään. Kun korjaat asenteesi myönteisemmäksi, virtaavat energiasi vahvana ja vapaana. Olet ilo itsellesi ja muille. Olet enemmän. Eija on kirjoittanut mielen ja asenteen uudelleenohjelmoinnin mahdollisuuksista, menetelmistä sekä hyödyistä kirjan Sinä olet enemmän – palavalla sydämellä kohti omaa juttua.

Katso myös Täysii-seminaarin perustaja Andy Hopin tekemä videohaastattelu Eijasta.

Artikkelin kirjoittaja Eija Hinkkala

Eija Hinkkala on valmentaja, kirjailija, sanoittaja ja intohimoyrittäjä. Hän on Löydä Sun Juttusi -valmennuskonseptin kehittäjä, jonka intohimoinen missio on rohkaista kanssakulkijoita kuuntelemaan omaa palavaa sydäntään ja lähtemään kohti omaa juttuaan. Tutustu Eijan kotisivuihin tästä.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

LAHJASI

TÄYSII 2017 -seminaarin tallenteet

Katso TÄYSII 2017 -seminaarin tallenteet VELOITUKSETTA! Puhujat: Aira Samulin, Ilkka Koppelomäki, Johannes ”Hatsolo” Hattunen, Jutta & Juha Larm, Nina Rinne, Pasi Rautio, Petri Hiissa, Sanna Kämäräinen, Sanna Wikström, Sonja Kaunismäki, Tomi Kokko & Tony Dunderfelt.